Kako od hijaluronskih filera izvući maksimum?

Hijaluronski fileri sofisticiran su način pomlađivanja. Jednostavnom aplikacijom brišu se godine s lica, vraća volumen i postiže mladenački izgled. Fileri služe kako bi naglasili prirodnu ljepotu i osvježili lice, međutim, kako se pobrinuti da od njih dobijete maksimalno?

Lena Gercke is the face for the new Spring 2017 campaign of Cadenzza Jewelry, Image: 325109027, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: Profimedia, Thunder Press

Ne pretjerujte

Ako su fileri toliko moćni i dobri, zašto u svijetu celebrityja viđamo i loše „primjerke“? Fileri su odlični dok se ne pretjeruje s njihovom aplikacijom. Pretjerivanje rezultira neprirodnim i „natečenim“ izgledom lica, poznatim kao pillow“ ili „puffy“ face.

Početnicima je bolje staviti manju dozu i kasnije je dopuniti, nego pretjerati. Pretjerivanje filerima neće vas dodatno pomladiti, samo će vaš izgled učiniti neprirodnim.

Budite svjesni svoga lica

Postoji jedna granica nakon koje fileri ne mogu pomladiti lice onoliko koliko bismo možda željeli. Tada je vrijeme za neke druge metode i rješenje nije u pretjerivanju količinama filera. Fileri su najbolji u 40-ima, kada operacija nije potrebna. U 50-ima, zbog pojačane ptoze, odnosno pada kože i strukture muskulature lica i vrata, učinkovitost filera nešto je umjerenija.

U kasnijim godinama efekt podizanja muskulature i uklanjanja suviška kože lica više se ne može postići filerima, a dob kada će doći taj trenutak ovisi od osobe do osobe.

Canadian fashion icon Linda Evangelista appears in the Erasa skincare 2016 advertising campaign., Image: 307961753, License: Rights-managed, Restrictions: EDITORIAL USE ONLY, Model Release: no, Credit line: Profimedia, Balawa Pics

Prepustite se liječniku kojem vjerujete

Kod apliciranja filera najveću ulogu igraju liječnik i kvalitetan dermalni filer. Odaberite osobu kojoj vjerujete i čiji su vam se radovi svidjeli. Otvoreno razgovarajte s doktorom i objasnite mu svoje želje, a on će vam pojasniti kakve rezultate možete očekivati. U Hrvatskoj zaista postoje odlični stručnjaci koji se bave estetskom medicinom pa vam odabir liječnika neće predstavljati prevelik problem.

Kvalitetan filer – bolji rezultat

Iako stručnost, iskustvo i znanje liječnika uvelike određuju konačni rezultat tretmana, iznimno je važan i materijal koji koriste.

Svaki iskusni dermatolog i estetski liječnik shvaća važnost kvalitetnog dermalnog filera – jer je riječ o proizvodima koji se apliciraju pod kožu pacijenta te o njihovoj kompatibilnosti s tkivom i sposobnosti integracije ovisi i prirodnost, ali i trajnost rezultata.

Produljeni učinak

Cytosial dermalni fileri proizvođača Bioxis Pharma sastoje se od čistog monofaznog gela hijaluronske kiseline, a namijenjeni su korekciji bora, hidrataciji kože te dodavanju volumena različitim dijelovima lica – poput obraza, jagodica i linije čeljusti.

Jedna od najvažnijih karakteristika filera nam je i trajnost rezultata. Iako ona ovisi o prirodnoj količini snazi hijaluronidaze pojedinca (enzima koji razgrađuje hijaluron) te o metabolizmu, starosti i mjestu aplikacije, no neki fileri imaju i produljeni učinak. Djelovanje Cytosial dermalnih filera traje od 9 do 18 mjeseci – jer se u njima koriste samo najduži lanci hijaluronske kiseline.

Izvrsno djeluju čak i na duboke bore

Fileri ovog brenda proizvedeni su u Francuskoj te su u skladu s najstrožim medicinskim i farmaceutskim standardima. Njihova je specifičnost dvostruka razina molekularne organizacije, zbog čega nude visok stupanj viskoznosti i elastičnosti, ali i produljen efekt te sigurnost.

Cytosial fileri dolaze u nekoliko gustoća – Medium, Volume i Deep wrinkles, namijenjenih tretiranju različitih dijelova lica i znakova starenja – a kako im i ime govori, najbolje rezultate pružaju u popunjavanju dubljih bora na licu, poput nazolabijalnih i marionetskih linija.

Pročitajte još i ...