Kako od hijaluronskih filera izvući maksimum?

Hijaluronski fileri sofisticiran su način pomlađivanja. Jednostavnom aplikacijom brišu se godine s lica, vraća volumen i postiže mladenački izgled. Fileri služe kako bi naglasili prirodnu ljepotu i osvježili lice, međutim, kako se pobrinuti da od njih dobijete maksimalno?

Lena Gercke is the face for the new Spring 2017 campaign of Cadenzza Jewelry, Image: 325109027, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: Profimedia, Thunder Press

Ne pretjerujte

Ako su fileri toliko moćni i dobri, zašto u svijetu celebrityja viđamo i loše „primjerke“? Fileri su odlični dok se ne pretjeruje s njihovom aplikacijom. Pretjerivanje rezultira neprirodnim i „natečenim“ izgledom lica, poznatim kao „pillow“ ili „puffy“ face.

Početnicima je bolje staviti manju dozu i kasnije je dopuniti, nego pretjerati. Pretjerivanje filerima neće vas dodatno pomladiti, samo će vaš izgled učiniti neprirodnim.

Budite svjesni svoga lica

Postoji jedna granica nakon koje fileri ne mogu pomladiti lice onoliko koliko bismo možda željeli. Tada je vrijeme za neke druge metode i rješenje nije u pretjerivanju količinama filera. Fileri su najbolji u 40-ima, kada operacija nije potrebna. U 50-ima, zbog pojačane ptoze, odnosno pada kože i strukture muskulature lica i vrata, učinkovitost filera nešto je umjerenija.

U kasnijim godinama efekt podizanja muskulature i uklanjanja suviška kože lica više se ne može postići filerima, a dob kada će doći taj trenutak ovisi od osobe do osobe.

Canadian fashion icon Linda Evangelista appears in the Erasa skincare 2016 advertising campaign., Image: 307961753, License: Rights-managed, Restrictions: EDITORIAL USE ONLY, Model Release: no, Credit line: Profimedia, Balawa Pics

Prepustite se liječniku kojem vjerujete

Kod apliciranja filera najveću ulogu igra liječnik. Odaberite osobu kojoj vjerujete i čiji su vam se radovi svidjeli. Otvoreno razgovarajte s doktorom i objasnite mu svoje želje, a on će vam pojasniti kakve rezultate možete očekivati. U Hrvatskoj zaista postoje odlični stručnjaci koji se bave estetskom medicinom, a pronaći ćete ih u Poliklinici Dermalife, Poliklinici Bagatin, Poliklinici Duduković, Dermatologiji Nola, MM Medestetici, Poliklinici Arcadia, Poliklinici Sinteza

Odaberite pravi tretman za svoje lice

Pažljivo promatrajte promjene na svome licu. Ako ste navršili 45., a vašem licu fileri još nisu potrebni, nemojte otići na tretman samo zato što je to moderno ili samo zato što vaši vršnjaci odlaze na tretmane.

Svome licu priuštite tretmane koji su mu potrebni, tako ćete osigurati najbolje rezultate.

Fotografije iz mlađih dana

Ponekad je liječniku dobro pokazati fotografiju iz mlađih dana. Tako će on steći uvid u to kako ste izgledali i dobiti percepciju kako da vas pomladi, a da izgledate što prirodnije, baš kao na toj fotografiji.

Pročitajte još i ...