“Eliksir mladosti“ nije rezerviran za zimu – otkrijte kako koristiti C vitamin u toplijim mjesecima

Iako se na beauty tržištu svakodnevno pojavljuju nove formule, inovativni sastojci i „recepti“ za rješavanje najrazličitijih problema kože, jedan je sastojak odolio svim izazovima i s pravom zaslužio titulu „kralja mladolikog tena“ – vitamin C.

Ključna uloga u prevenciji oštećenja i znakova starenja

Ovaj se antioksidans smatra najsnažnijim saveznikom mladolikosti, a da nije riječ o marketinškom triku, dokazuje činjenica da njegovu učinkovitost potvrđuju dermatolozi diljem svijeta, ali i nebrojena istraživanja čiji rezultati pokazuju da je upravo ovaj vitamin koži najpotrebniji u svakoj životnoj dobi.

Kao jedan od najsnažnijih antioksidansa, vitamin C igra ključnu ulogu u prevenciji fotooštećenja, bora i preuranjenih znakova starenja na licu, a zbog iznimno čiste formule i visoke koncentracije, jedan se proizvod istaknuo među konkurentima – Synchroline Synchrovit C vitamin serum.

Jedinstven sastav jamči najbolje prodiranje i iznimnu stabilnost

Ovaj se koncentrirani liposomalni serum odlikuje zaista jedinstvenim sastavom – kombinacija askorbinske kiseline, cinka i enzima superoksida dismutaze zaslužna je za svjetsku popularnost ove narančaste bočice. Kako bismo shvatili zašto je baš ova kombinacija dobitna, važno je znati kako ovi jedinstveni sastojci sinergijski djeluju na stanice kože.

Prvenstveno, vitamin C u Synchrovit serumu nalazi se u svojoj najčišćoj formi – askorbinskoj kiselini. Na taj je način osigurana ne samo čistoća formule, već i njena maksimalna djelotvornost – naime, upravo će ova forma vitamina C najbolje prodrijeti kroz slojeve kože, a istovremeno ostati stabilna, što se smatra najvećim izazovom u korištenju ovog važnog vitamina, posebice u periodu godine kada je sunčevo zračenje snažno.

U kombinaciji sa superoksid dismutazom, enzimom koji neutralizira superoksid, najopasniji slobodni radikal u tijelu, osigurava sinergijsko djelovanje kakvo se u topikalnim proizvodima ne može naći često.

Sitni, ali iznimno opasni neprijatelji mladolikosti

Zahvaljujući brojnim istraživanjima čije rezultate potvrđuju i iskustva dermatologa, danas je vitamin C najcjenjeniji zbog svojih antioksidativnih svojstava. Kako točno djeluje na omražene slobodne radikale?
Slobodnim radikalima nazivaju se molekule s jednim slobodnim elektronom viška, a odlikuje ih iznimna nestabilnost – u organizmu stupaju u kemijske reakcije s dijelovima stanice, pri čemu dovode do biokemijskih, strukturnih i funkcionalnih poremećaja stanica.

Oštećujući tako proteine i DNA stanice, slobodni radikali dovode do stanja koje nazivamo oksidativnim stresom – jednostavnije rečeno, oštećenja nastaju brže nego što ih tijelo može popraviti, a taj je problem najvidljiviji upravo na koži. Rješenje leži u antioksidansima – tvarima koje sprječavaju oksidaciju i sprječavaju štetu koju slobodni radikali stvaraju.

Najsnažniji anti-age sastojak možete koristiti u svako doba godine

Neutraliziranjem slobodnih radikala, Synchrovit C vitamin serum učinkovito sprječava oštećenja DNA, a zahvaljujući specifičnom učinku aktivnih sastojaka, ovaj će „čarobni“ proizvod djelovati na celularnoj i makromolekularnoj razini – već nakon nekoliko korištenja smanjuje oštećenja uzrokovana reaktivnim metabolitima kisika.

Istovremeno, ovaj vitamin igra i važnu ulogu u obnovi epidermisa i dermalne strukture, kao i u sintezi novog kolagena, zbog čega je njegova primjena itekako poželjna u toplijim mjesecima. Ipak, dermatolozi upozoravaju kako vitaminski serumi, zbog svoje kisele formule, pri izloženosti suncu mogu dovesti do nastanka hiperpigmentacija na koži, što je i dovelo do mita da serume s vitaminom C možemo koristiti samo u hladnijim mjesecima. Srećom, svojih se omiljenih beauty saveznika ne moramo odreći niti u jednom godišnjem dobu, no važno je slijediti nekoliko ključnih savjeta.

Važni savjeti za maksimalnu učinkovitost

Prvenstveno, vitamin C zapravo ublažava fotooštećenja kože i izbljeđuje sitne mrljice – jedna od njegovih funkcija je i blokiranje enzima tirozinaze, odgovornog za sintezu melanina i nastanak tamnih mrlja. Ipak, djelovanje askorbinske kiseline može učiniti kožu osjetljivijom na UV zrake, pa je idealno Synchrovit C vitamin serum uvrstiti u večernju rutinu, kako bi zategnuo sitne borice, ujednačio ten i koži vratio sjaj dok spavate, bez straha od nepoželjnih reakcija na sunce.

Jenna Dewan Tatum has posted a photo on Instagram with the following remarks: Back in my bathroom on @youtube today ??????????????????????Shout out to having good friends who make the BEST products @kristin_ess @jenatkinhair ?? [???? in bio]# Twitter, 2018-05-25 10:43:47. Photo supplied by insight media. Service fee applies. NICHT ZUR VERÖFFENTLICHUNG IN BÜCHERN UND BILDBÄNDEN! EDITORIAL USE ONLY! / MAY NOT BE PUBLISHED IN BOOKS AND ILLUSTRATED BOOKS! Please note: Fees charged by the agency are for the agency’s services only, and do not, nor are they intended to, convey to the user any ownership of Copyright or License in the material. The agency does not claim any ownership including but not limited to Copyright or License in the attached material. By publishing this material you expressly agree to indemnify and to hold the agency and its directors, shareholders and employees harmless from any loss, claims, damages, demands, expenses (including legal fees), or any causes of action or allegation against the agency arising out of or connected in any way with publication of the material., Image: 372908659, License: Rights-managed, Restrictions: NICHT ZUR VERÖFFENTLICHUNG IN BÜCHERN UND BILDBÄNDEN! Please note additional conditions in the caption, Model Release: no, Credit line: Profimedia, Insight Media

Osim toga, kvalitetna formula sa SPF-om spriječit će prodor UV zraka do kože, što vam omogućava da se omiljenog sastojka ne morate odreći niti u danima koje provodite na otvorenom. Naprotiv, povećana proizvodnja kolagena koju će potaknuti vitamin C koži je najpotrebnija nakon dugotrajnog izlaganja suncu tijekom ljeta, a zbog djelovanja na dubinsku hidraciju kože, ovaj će serum postati vaše najdraže skincare „oružje“ u svim godišnjim dobima.

Dermatolozi ga proglasili najboljim vitaminom C

Da se za kvalitetu uvijek nadaleko čuje, dokazuje i činjenica da su upravo ovaj serum dermatolozi proglasili najboljim serumom s vitaminom C na Estetica Premium natječaju. U iznimno jakoj konkurenciji, za svoj je učinak odnio same pohvale, pri čemu je posebno oduševljenje njime iskazala jedna od najcjenjenijih hrvatskih dermatologinja, dr. Ivana Nola.

Dr. Ivana Nola / Fotografija: Marko Vukas

„Riječ je o liposomskom, iznimno lako razmazivom serumu koji se upija vrlo brzo i ne ostavlja tragove. Pogoduje svim tipovima kože, uključujući i masnu kožu sklonu proširenim porama, što je uvijek dodatni benefit. Što se učinaka tiče, vrlo uspješno ublažava hiperpigmentacije, djeluje na sitne bore i druge znakove starenja te vidno pomlađuje kožu, a mogu reći i da osjetno osvježava čitavo lice. Izvrstan proizvod koji bih preporučila svakoj ženi“, komentirala je liječnica nakon proglašenja Estetica Premium pobjednika.

Da je formula osvojila i ostale članove žirija, jasno je prema tituli pobjednika, a dodatne prednosti istaknula je i uvažena dermatologinja dr. Nevia Delalle.

dr. Nevia Delalle

“Izvrstan serum koji za relativno nisku cijenu i odličan sistem primjene kroz 60 dana omogućuje aktivnost vitamina C. Izvrsna podloga za kreme i make-up, na koži je neprimjetan, upija se u trenu, a poboljšanja na koži vidljiva su već nakon nekoliko korištenja”, izjavila je doktorica.

Manje bora, više tonusa – mladolikost u bočici najveći je skincare hit

S obzirom na to da se kao jedna od najvećih prednosti Synchrovit C vitamin seruma ističe njegova liposomalna formula, važno je shvatiti što to točno znači. Vitamin C topiv je u vodi, zbog čega teško probija membrane stanica građene od masnih kiselina – kreiranjem liposomalne formule – one topive u mastima, kreiran je najdjelotvorniji oblik ovog vitamina.

Prodiranjem kroz stanične opne, osigurana je gotovo potpuna apsorpcija vitamina – liposomi se nazivaju i „nano-transporterima“ aktivnih tvari, a upravo oni omogućuju ovom skincare „čarobnjaku“ da u samo nekoliko tjedana primjetno smanji vidljivost bora, a koži vrati tonus i čvrstoću.

Pročitajte još i ...