Muče vas vene na nogama? Dođite na besplatne konzulatacije i upoznajte najveće stručnjake za vene

English fashion model Rosie Huntington-Whiteley poses for UGG Winter 2016 collection., Image: 305920080, License: Rights-managed, Restrictions: EDITORIAL USE ONLY, Model Release: no, Credit line: Profimedia, Balawa Pics

Bolesti vena među najčešćim su zdravstvenim problemima današnjice. Dugo stajanje, sjedenje, nošenje visokih potpetica i manjak fizičke aktivnosti te genetsko nasljeđe doprinose narušenom zdravlju krvožilnog sustava, a procjenjuje se da gotovo 80% stanovnika ima veće ili manje tegobe s venama, dok između 10 i 15% populacije ima proširene vene.

O estetskim problemima vena i najnovijim metodama njihovog rješavanja predavanje će u nedjelju 11. ožujka na Danima ljepote i fitnessa na Zagrebačkom Velesajmu (u 9. paviljonu na glavnoj pozornici) u 17:15 sati održati renomirani liječnici iz područja vaskularne kirurgije i intervencijske radiologije.

Upoznajte stručnjake za bolesti i estetiku vena

U panel diskusiji sudjelovat će dr. Irena Šnajdar, vaskularna kirurginja u Centru za vene Poliklinike Sinteza, Doc.dr.sc. Slaven Suknaić,dr.med. subspecijalist vaskularne kirurgije u KB Merkur i Poliklinici Venes i dr. Karlo Novačić, radiolog i subspecijalist intervencijske radiologije u Poliklinici Venes i Queens and King George BHR University Hospitals NHS Trust u Londonu.

Zašto nastaju proširene vene?

Bolesti vena nastaju zbog smetnji u vaskularnom krvotoku, a najčešće od oštećenja venskih zalistaka obolijevaju vene nogu, jer su te vene duge i ravne, a krv koja njima kola suprotstavlja se gravitaciji putujući od stopala prema preponama. Najčešći uzrok proširenih vena je genetska predispozicija, no i način života igra veliku ulogu u zdravlju vena i krvožilnog sustava.

Iako proširene vene ne uzrokuju bol, ne smijemo ih zanemarivati jer vode daljnjim komplikacijama koje mogu biti iznimno opasne, poput duboke venske tromboze koja može dovesti do plućne embolije.

Više od estetskog problema

Iako se pri pomisli na proširene vene prvo sjetimo narušene estetike nogu, poput zadebljanja i tamnih čvorova, ova vrlo raširena pojava u stvarnosti je i velik zdravstveni problem, čije se rješavanje ne bi smjelo odgađati.

Proširene vene počinju slabiju obavljati svoju funkciju cirkulacije venske krvi prema srcu, što izaziva niz problema u dubokim venama i dodatno ugrožava zdravlje.

Ultrazvuk, pjena, laser ili operacija – koja je metoda idealna za vas?

Jedini način rješavanja proširenih vena desetljećima je bilo klasično kirurško odstranjivanje, tzv. metoda liječenja po Babcocku, koja proširene vene odstranjuje kroz rezove u koži.

Danas se zbog inovativnih modernih metoda kirurško odstranjivanje gotovo uvijek može izbjeći, pa se tako pacijenti u konzultacijama s liječnikom, odlučuju na laserske operacije vena, sklerozaciju vena pjenom pod kontrolom ultrazvuka, kateterske procedure ili radiofrekventne tretmane.

Imate li problema s proširenim venama i zanima vas koje su od dostupnih metoda za njihovo rješavanje najprikladnije za vas? Želite osobno saznati koje su prednosti i nedostaci svake od metoda dostupnih na tržištu? Odgovori na ta i sva ostala pitanja vezana uz bolesti i estetiku vena očekuju vas na predavanju.

Osobno razgovarajte s liječnicima i saznajte sve odgovore

Metoda za rješavanje proširenih vena danas je na tržištu mnogo, a kako uz pomoć liječnika odabrati idealnu za sebe, moći ćete nakon predavanja upitati sve liječnike na individualnim personaliziranim konzultacijama u 18:15 sati u izložbenom prostoru portala estetica.hr u 9. paviljonu.

Iskoristite ovu jedinstvenu priliku i saznajte sve što vas zanima o dijagnostici i liječenju proširenih vena od cijenjenih stručnjaka s dugogodišnjim iskustvom.

Pročitajte još i ...