Pitajte renomirane nutricionistice sve što vas zanima o zdravoj koži i prehrani

Cijenjene nutricionistice Nina Ivičić, vlasnica Centra za nutricionizam i aromaterapiju Agila i Mirela Marić, glavna nutricionistica i suvlasnica Nutrilife Centra, na Danima ljepote i fitnessa u 9. paviljonu Zagrebačkog Velesajma u subotu 10. ožujka u 17:15 sati održat će panel diskusiju o ulozi vitamina i prehrane u ljepoti kože i mršavljenju.

Nina Ivičić, mag.nut., osim u vlastitom Centru za nutricionizam i aromaterapiju Agila, radi i kao vanjska suradnica Poliklinike Sinteza u kojoj svakodnevno pomaže pacijentima u kreiranju planova prehrane, kako bi njihov put prema zdravoj i vitkoj figuri bio što lakši. S godinama njen se interes za prehranu sve više približavao biljnim dodacima, fitoterapiji i eteričnim uljima te se okrenula prirodnim metodama održavanja zdravlja.

U panel diskusiji s njom će sudjelovati i Mirela Marić, mag. nut, koja se nutricionizmom bavi preko 17 godina, a javnosti je postala poznatija nakon show-a Život na vagi, u kojoj je bila zadužena za nadzor i brigu oko prehrane kandidata. Nakon dugogodišnjeg iskustva u radu s klijentima i stalnim stručnim edukacijama, kongresima i skupovima, savjetovanju i edukacijama s pacijentima, izradi individualnih programa prehrane i pisanju kolumni u specijaliziranim časopisima i portalima, sudjelovanjima na radijskim i televizijskim emisijama, danas radi s klijentima Nutrilife Centra u provođenju personaliziranog plana prehrane temeljenog na suvremenoj nutricionističkoj i biokemijskoj dijagnostici (testiranja na hranu, intolerancija, DNA testiranja, alergološka testiranja nove generacije i sl.) Kroz Nutrilife Centar promiče novo doba nutricionizma u Hrvatskoj.

Koja je važnost pravilne prehrane?

Nutricionistička znanost svakodnevno otkriva nove načine kojima pravilna prehrana utječe na ljudsko zdravlje, prevenciju bolesti i kvalitetu života.

Za zdravo mršavljenje potreban je zaokružen pristup prilagođen svakom klijentu, pa se uz redovitu tjelovježbu i tretmane za mršavljenje, potrebno pridržavati i pomno osmišljenog plana prehrane koji će uključivati sve nutrijente koji su nam potrebni za očuvanje mišićne mase, zdrave kosti i kožu. Upravo zbog toga iznimno je važno pridržavati se profesionalnih savjeta nutricionista koji će osigurati pravilan unos vitamina i ostalih nutrijenata koji su našem tijelu nužni.

Kako nam vitamini mogu biti saveznici?

Vrlo često redukcijske dijete na koje se odlučujemo kako bi smršavili uzrokuju manjak pojedinih vitamina u tijelu. Vitamini su jedni od najvažnijih nutrijenata za ljudsko tijelo, a njihovi su zdravstveni benefiti prevencija infekcija, kožnih bolesti, bolesti srca, pokretanja metabolizma, imuniteta i probave, a mnogi vitamini nužni su našem tijelu za obavljanje osnovnih funkcija. Nedostatak pojedinog vitamina može nam ozbiljno ugroziti zdravlje, a pravilno balansirani unos vitamina najjednostavnije je postići pravilnom prehranom.

, Image: 166552753, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: Profimedia, Food and Drink Photos

Koja im je uloga u zdravlju kože i mršavljenju?

Kao i na sve ostale organe, vitamini utječu i na zdravlje naše kože. Osim što je najveći, ona je i naš najosjetljiviji organ i podložna je mnogim utjecajima iz okoline, poput zagađenog zraka, klorirane vode, izlaganja suncu, nepravilne prehrane.

Zdravlje kože nije nam važno samo iz estetskih razloga, jer koža ima više iznimno važnih uloga za zdravlje našeg tijela pa ju je potrebno njegovati i štititi proizvodima, tretmanima i prehranom.

Koji su najdragocjeniji vitamini za ljepotu naše kože? Kako nam pravilan unos vitamina može pomoći u rješavanju kožnih problema i očuvanju zdravlja kože? Možemo li pravilnom prehranom osigurati potrebnu razinu vitamina ili je bolje uzimati dodatke prehrani? Odgovore na ta i sva druga pitanja o ulozi vitamina u zdravlju kože saznajte uživo od nutricionistica Mirele Marić i Nine Ivičić na Danima Ljepote i fitnessa.

Osim o ulozi vitamina u zdravlju kože, predavanje će objasniti i koja je važnost vitamina u mršavljenju i održavanju zdrave tjelesne težine. Iako samo uzimanje vitamina nije čarobna formula za skidanje kilograma, poznato je da manjak određenih nutrijenata otežava mršavljenje i ubrzava vraćanje izgubljenih kilograma. Nutricionisti će nam otkriti kako nam vitamini i prehrana mogu postati najbolji saveznici na putu do nove figure i zdravijeg života.

Iskoristite priliku za individualne konzultacije

Nakon predavanja, posjetitelji će imati jedinstvenu priliku uživo razgovarati s nutricionisticama i dobiti individualne besplatne konzultacije u 18:15 sati u izložbenom prostoru portala estetica.hr. Prilika je to da iz prve ruke saznate sve što vas zanima o prehrani, uzimanju vitamina i mršavljenju te zatražite savjet o svom idealnom planu prehrane.

Pročitajte još i ...