Znate li da se podočnjaci mogu ukloniti brzo i bezbolno?

Dan je krenuo odlično: probudili ste se čili i orni odmah nakon zvuka alarma i nabacili smiješak – no njegov rok trajanja nije bio predug. Zapravo, trajao je tek onih nekoliko metara do ogledala u kupaonici. Smiješak koji ste razvukli instant se skupio pri pogledu na podočnjake.

Tamni, natečeni, udubljeni… kakve god da imate, čine vas vizualno starijima i umornijima. Što je najgore – ne nestaju čak ni kad se dobro naspavate… Naime, taj estetski problem ne nastaje samo kao posljedica umora, nego i zbog tipičnih ekspresija lica poput treptanja, škiljenja ili smješkanja koje postupno dovodi do gubitka potkožnog tkiva i pojave udubljenja koje nazivamo podočnjacima. Doprinos, naravno, daju i stil života, genetika, nagli gubitak težine…

I dok ih neke osobe imaju od malih nogu, kod većine se pojave s godinama, kao posljedica starenja. Problem je to s kojim se neki susreću povremeno, dok neki s njim žive…

Vrste podočnjaka

No, i za podočnjake postoji rješenje koje će vam vratiti osmijeh na lice – jer nije bolno, brzo je i vrlo učinkovito. No, morate krenuti redom… Kao prvo, treba odrediti koji tip podočnjaka „krasi“ vaše lice. Oblika podočnjaka ima koliko i oblika lica, a formiraju se i u odnosu prema tipu kože. Ipak, „ugrubo“ ih možemo podijeliti u tri vrste: natečene oči (puffy eyes), tamni kolutovi oko očiju i podočnjaci iz sjene.

Podočnjaci ispod natečenih očiju nastaju kao otok rahlog tkiva u kojem se nakuplja tekućina i formira vrećica ispod očiju. Takvi podočnjaci se najčešće odstranjuju kirurškim putem, no djelomično se mogu „maskirati“ primjenom filera.

Diskoloracija kože je razlog za tamne kolutove ispod očiju, a najčešće je uzrokuju sitne kapilare koje se vide kroz kožu te tako daju tamnu boju podočnjacima.

Podočnjaci iz sjene nastaju kao rezultat sjene koju stvara specifična građa lica, odnosno duboke očne duplje. Upravo se takvih podočnjaka najteže riješiti…

Mr. sc. Sandra Kovačević, dr. med., vlasnica Poliklinike Sara

No, „teško“ postaje relativna kategorija uzmemo li u obzir hijaluronske filere, otkriva mr.sc. Sandra Kovačević, vlasnica Poliklinike Sara, stručnjakinja za diskretne, ali vrlo atraktivne estetske korekcije. Uz pomoć hijalurona je, naime, wow-efekt moguć u samo nekoliko minuta, a podočnjaci su doslovce izbrisani s lica.

„Hijaluronski fileri poput Restylanea zadovoljit će uvjete i onih pacijentica koje ne vole igle“, govori mr. sc. Sandra Kovačević, koju dame što posjećuju njezinu polikliniku vole zbog friendly pristupa, opuštene atmosfere, vrhunske stručnosti, ali i atraktivne galerije radova na Instagramu, koju možete pogledati OVDJE.

Prednost kanile

Podočnjaci se, naime, nastavlja naša sugovornica, mogu popuniti kanilom, tupom iglom koja se uvodi u masno tkivo koje nema živčane završetke pa postupak stoga – ne boli. Također, kanilom se umanjuje broj uboda potrebnih za eliminaciju podočnjaka: koristi se jedan ubod sa svake strane oka.

A rezultat je taj wow efekt kojem teži svaka žena – brzo i bezbolno uklanjanje podočnjaka, brisanje godina s lica te svježina kojoj, uostalom, svi težimo.

Kad su u pitanju tretmani filerima, iznimno važan faktor je i kvaliteta hijalurona, a naša sugovornica ističe kako korigiranje podočnjaka najviše voli raditi s filerima brenda Restylane. Ovaj brend u ponudi ima zasebne linije različitih gustoća posvećene različitim problemima, ali i različitim regijama lica – pa tako postoje posebne linije za usne, jagodice, nazolabijalne bore, linija namijenjena liftingu kontura lica, kao i linija s lidokainom za ugodniju aplikaciju.

Naša nam je sugovornica otkrila i kako je tretman podočnjaka hijaluronskim filerom jedan od najtraženijih tretmana u Poliklinici Sara, jer se radi o postupku čiji rezultati traju od 18 mjeseci do dvije godine. Rezultati ovog tretmana dugotrajniji su u odnosu na druge regije zbog specifičnosti sastava tkiva u tom području. 

Pročitajte još i ...