Implantati s doživotnom garancijom dostupni u Hrvatskoj: spoj ljepote i sigurnosti

Kada govorimo o silikonskim implantatima u medicini, možemo reći da su u upotrebi već preko 60 godina. Napredak nove tehnologije omogućio je  sigurnije i kvalitetnije materijale te olakšao proces proizvodnje i kontrole implantata, a s druge strane suvremene operacijske tehnike omogućile su sigurniji operacijski i poslijeoperacijski tijek što u konačnici rezultira visokom stopom sigurnosti ugradnje silikonskih implantata današnjice.

Lideri na tržištu implantata

GC Aesthetics – međunarodni su lideri na tržištu s više od 40 godina iskustva u industriji proizvodnje silikonskih implantata. Prepoznatljivi su u svijetu po estetici i visokokvalitetnim silikonskim grudnim implantatima premium marke: Nagor i Eurosilicone. Upravo zbog višegodišnjeg iskustva u industriji grudnih implantata, posjeduju reputaciju sigurnosti, kvalitete i pouzdanosti svojih proizvoda.

Da bi postali broj jedan u industriji silikonskih implantata potrebna je težnja za inovacijama i stalnim usavršavanjem, što je u poslovnoj etici GCA na prvom mjestu. Zastupljenost GCA na svim kontinentima i u više od  70 svjetskih zemalja govori upravo o ozbiljnosti i poslovnoj etici GCA.

Kontunuirane inovacije za poboljšanje života pacijenata

Dugogodišnja predanost radu te svakodnevno usavršavanje i smisao za inovativnost, osigurava izvanredne kliničke, operativne i komercijalne performanse što rezultira proizvodima koji su u samom vrhu po kvaliteti i sigurnosti. Kroz skupinu kontinuiranih inovacija, GCA se etablirala kao vodeći pružatelj rješenja za medicinsku estetiku te najbolji izbor za pacijente koji žele poboljšati svoj život.

Osim grudnih implantata, GCA se može pohvaliti implantatima svih anatomskih regija  kojima je potrebna augmentacija (umetanje). Savršen te anatomski prilagođen izgled implantata omogućuje lako umetanje u željenu regiju te besprijekoran željeni estetski učinak.

Sigurnost na prvom mjestu

Godine 1997. prvi put se u medicinskoj literaturi spominje BIA-ALCL ( grudnim implantatima izazvan limfom) što je u konačnici potaknulo GCA na studiju vezanu za BIA – ALCL i ostale komplikacije koje su se u ranijim godinama povezivale s grudnim implantatima.

Cilj studije je procjena sigurnosti i učinkovitost implantata dojke Cristalline Paragel brenda Eurosilicone u vremenskom periodu od 10 godina nakon implantacije. Zaključci studije:  Ova multicentrična klinička studija pokazuje dugoročan profil sigurnosti i djelotvornosti kroz 10 godina za Eurosilicone okrugle i anatomske silikonske gel implantate dojke. Rezultati ove desetogodišnje studije su izdvojili GCA od konkurentskih proizvoda. Najvažniji podatak koji GCA izdvaja od ostalih proizvođača, a vezan za desetogodišnju studiju je taj, da je mogućnost nastanka BIA – ALCL (limfoma) smanjena na svega 0,007% što je statistički zanemariv postotak.

Dakle, GC Aesthetics na temelju višegodišnjeg iskustva i rezultata u usporedbi s drugim proizvođačima silikonskih implantanata, od 01. srpnja 2020. nudi sveobuhvatno doživotno jamstvo na sigurnost i kvalitetu svih grudnih implantata GCA (Nagor i Eurosilicone). U slučaju statistički zanemarivih komplikacija GCA osigurao financijska sredstva u visini od 3 000$ te besplatnu ponovnu implantaciju.

2020.godine GCA s ponosom predstavlja najsuvremenije grudne implantate pod nazivom „Perle“. Spoj suvremene tehnologije i 40 godišnjeg iskustva rezultirao je ovim jedinstvenim grudnim implantatima.

„Perle“ su okrugli, mikroteksturirani implantati ispunjeni visoko kohezivnim gelom. Stijenka je presvučena zaštitnim slojem koji ne dopušta migriranje samoga sadržaja, a sadržaj zbog visoke kohezivnosti ne napušta kapsulu što u konačnici rezultira implantatima visoke sigurnosti s doživotnim jamstvom.

Upravo zbog suvremene tehnologije u dizajnu, sami implantati se lako postavljaju na željenu regiju, a mikroteksturirana površina ne dozvoljava migraciju implantata čime se postiže potpuno prirodan izgled.

U svrhu lakšeg načina implantiranja te što manjeg broja poslijeoperacijskih komplikacija GCA se može pohvaliti uređajima kao što su Hydrocone te Eve 4.0.

Hydrocone je sterilni uređaj za jednokratnu upotrebu čija je unutarnja površina premazana hijaluronskom kiselinom, čime se trenje smanjuje na minimum. Ovaj sustav za ugradnju implantata dojke iz bogate GCA radionice znatno olakšava kirurgu postizanje boljeg ishoda, skraćuje vrijeme operacije te minimalizira rizik od komplikacija.

Još jedan sofisticirani uređaj iz GCA koji je unaprijedio kako pripremu tako i sam postupak implantacije grudi – Eve 4.0 – simulator za implantaciju grudi. Jednostavan softver za korištenje koji se zajedno s ručnim skenerom može lako instalirati na iPad, što omogućuje emitiranje rezultata u virtualnoj realnosti.

Ovim uređajem kirurg može snimiti svakodnevne pokrete pacijenta te simulirati različite veličine grudi sve kroz prikaz virtualne realnosti u cilju jednostavnijeg odabira veličine i profila grudi za svakoga pacijenta. Prilagođavanje veličine grudi za implantiranje je jedna od prednosti ovoga uređaja te se tako uz suglasnost pacijenta može odabrati najispravniji oblik i veličina GCA implantata.

Iz ovoga možemo zaključiti da GCA kroz suvremenu tehnologiju i višegodišnje iskustvo vodi brigu o sigurnosti svojih implantata te olakšava sam način augmentacije suvremenim uređajima i kontinuiranim edukacijama kirurga. Sve to u konačnici i rezultira time da je GCA kompanija  prepoznatljiva u svijetu i kao takva se nalazi u samom vrhu po sigurnosti i kvalitetu svojih proizvoda.

Kompanija Med-Line d.o.o. izvršila je proces registracije ovih implantata u Hrvatskoj te je ovlašteni distributer GC Aesthetics implantata, a sve informacije o klinikama u kojima je moguće ugraditi ove implantate možete dobiti na službenoj stranici tvrtke Med-Line na OVOM linku te putem e-maila: dr.maria.skornjak@medline.hr.

Osim toga, preko kompanije Med-Line vrše se i prijave za GC Academy te edukacije kirurga u prestižnim GC Aesthetics centrima u Europi (Irska, Njemačka, Italija), ali i u cijelom svijetu.

Pročitajte još i ...