Iskustvo iz prve ruke: Pomlađena koža nakon jednog tretmana

Pojam ljepote kože veže se uz njenu zaglađenost, mekoću, baršunast osjećaj i čvrst tonus. Zahvaljujući hijaluronskoj kiselini i kolagenu, naša kože prirodno posjeduje sve te kvalitete, no ne uvijek koliko bismo htjeli, i svakako ne zauvijek.

Najgori znak starenja

Iako želimo da nam lice izgleda mladoliko i zaglađeno, najveći broj žena slaže se oko činjenice da je najgori znak starenja gubitak kvalitete kože.

Naša koža s godinama gubi elastin i kolagen, postaje dehidrirana i sve manje gipka, a rezultat toga je suha koža, s izraženim borama, bez sjaja i glatkoće, koja može poprimiti i sivkastu boju.

dr. Željana Bolanča

Je li moguće koži vratiti vlagu, punoću i glatku teksturu?

Već nakon 30-e, koža gubi hijaluronsku kiselinu koja je zaslužna za zadržavanje vlage, hranjenje kolagenskih vlakana i elastična svojstva kože, a njenim gubitkom počinju se stvarati bore i fine linije, dok lice postaje sve opuštenije.

Osim za popunjavanje bora, nadomještanje volumena i podizanje kontura, na tržištu postoje i novi dermalni fileri čija je namjena upravo poboljšanje kvalitete kože. Allerganov Juvéderm Volite hijaluronski je filer Vycross tehnologije, a njegova je zadaća povećati hidrataciju kože, zagladiti teksturu i učiniti je glatkom i baršunastom, bez dodavanja volumena.

Filer koji poboljšava kvalitetu kože

Ovaj je tretman, otkriva nam dr. Željana Bolanča, spec. dermatovenerologije, izvrstan izbor za sve one koji svojoj koži žele vratiti mladoliki sjaj i dašak svježine.

dr. Nikola Milojević i dr. Željana Bolanča

Juvéderm Volite prvi je hijaluronski filer koji je usmjeren na kvalitetu kože, a ne na povećanje volumena. Vycross tehnologijom sadrži umreženu hijaluronsku kiselinu koja se sporije razgrađuje i pruža dugotrajnije rezultate“, objasnila nam je dr. Bolanča, dodajući kako se radi o jedinstvenom tretmanu koji ciljano djeluje na kvalitetu kože, pružajući rezultate koji se s vremenom poboljšavaju.

„Za razliku od umrežene hijaluronske kiseline, neumrežena se u koži zadržava bitno kraće, služi samo hidrataciji, a koristi se prvenstveno u mezoterapiji. U tim slučajevima rezultati postupka su kraći, a za puni učinak treba ih redovito ponavljati. Primjenom Juvéderm Volite filera, kvaliteta kože se nastavlja povećavati nakon tretmana, jer hijaluronska kiselina osim što hidrira kožu, stvara i optimalan milje za razvoj kolagena.“

Bez obzira na njeno stanje, koži je uvijek potrebna hidratacija jer jedino blistava, svježa i sjajna koža može skinuti godine s našeg lica. Primjenom Juvéderm Volite filera uklanjaju se sitne nepravilnosti, a samo jedan tretman poboljšava kvalitetu kože kroz sljedećih devet mjeseci.

Rezultati iz prve ruke – bitno povećana kvaliteta kože

Na tretman dermalnim filerom Juvéderm Volite odlučila se i 39-godišnja Ana koja je svoje povjerenje poklonila dr. Željani Bolanči i Poliklinici Milojević.

prije tretmana
prije tretmana

„Željela sam potpuno prirodne rezultate i regeneraciju kože. Prioritet mi je bio zdraviji izgled lica, vraćanje sjaja i revitaliziran, razbuđen izgled“, izjavila je Ana, a dr. Željana Bolanča složila se da je Ana idealan kandidat za tretman Volite filerom.

„Ovaj tretman pruža regeneraciju kože, pomlađuje kožu, briše sitne nepravilnosti i ostvaruje blistav izgled, bez dodavanja volumena, što je bila Anina želja.“

Učinkovit način praćenja rezultata

Iako sam tretman traje 15-ak minuta, prije izvođenja potrebno je napraviti cjeloviti klinički pregled kože koji obavlja dermatolog.

Nakon toga, prije početka tretmana slijedi dijagnostička analiza kože uređajem Visia, koji prepoznaje tip, obilježja i problematiku kože te određuje njenu dob temeljem prikupljenih podataka.

Pregled Visia uređajem iznimno je važan korak, naglašava dr. Bolanča, jer se dob naše kože razlikuje od naše kronološke dobi zbog stalne izloženosti negativnim utjecajima iz okoline – u prvom redu UV zračenju.

„Negativni utjecaji iz okoline uzrokuju prijevremeno i prebrzo starenje kože koje se očituje pojavom hiperpigmentacija, gubitkom elastičnosti i tonusa te izraženijim borama i linijama. Ovaj dijagnostički alat izrađuje precizan nalaz stanja kože, kako bi se rezultati mogli usporediti s onima nakon tretmana.

Nakon pregleda započinje aplikacija dermalnog filera. Postupak aplikacije nije odveć bolan, a ovisno o želji pacijentice, može se nanijeti krema s anestetskim učinkom s kojom pacijentica tretman neće ni osjetiti.

Juvéderm Volite filer aplicira se tankom iglom u srednji sloj dermisa na mnogo mjesta na licu, kako bi hijaluronska kiselina iznutra nahranila kožu i potaknula povećanu proizvodnju kolagena, odgovornog za elastičnost kože.

nakon tretiranja desne strane lica

„Tretman se sastoji od apliciranja Juvéderm Volite stabiliziranog hijalurona pomoću mnogo malih uboda tankom iglom. Tretira se čitavo lice, s posebnim naglaskom na regije koje imaju najviše nepravilnosti“, opisala je dr. Bolanča.

Hijaluronska kiselina hidratizira i pomlađuje kožu te joj daje zdravi sjaj, a tretman se može primjenjivati na licu, vratu, dekolteu i rukama , ovisno o individualnim željama.

Postupak aplikacije traje svega 15 minuta do pola sata. Po samom završetku tretmana, na koži se mogu vidjeti tragovi uboda, no lice se vrlo brzo umiruje i ne ostaju dugotrajne iritacije. Tretman završava nanošenjem završne kreme koja umiruje kožu i sprječava daljnje iritacije u procesu oporavka kože.

„Prije tretmana Juvéderm Volite filerima, procijenjena starost kože pacijentice Ane bila je 39 godina, dok je po završetku tretmana analiza Visia uređajem pokazala starost od 35 godina, što dokazuje iznimno povoljan učinak na pomlađivanje i kvalitetu kože“, kazala je dr. Bolanča, ukazujući na izvrsne rezultate i svježinu Anina lica.

Rezultati se nastavljaju popravljati i nakon tretmana

Juvéderm Volite fileri sadrže umreženu hijaluronsku kiselinu, zahvaljujući kojoj će se kvaliteta kože nastaviti poboljšavati još mjesecima nakon tretmana. Ravnomjernom difuznom aplikacijom filera u kožu, vraća se vlaga u dubokim slojevima, a svakim ubodom stimulira se proizvodnja novog kolagena.

14 dana nakon tretmana
14 dana nakon tretmana

Upravo iz tog razloga, rezultati tretmana vidljivi su mjesecima nakon postupka, jer se novi kolagen nastavlja proizvoditi, što utječe na elastičnost, tonus i glatkoću kože.

prije i poslije 14 dana

Za razliku od neumrežene hijaluronske kiseline, ona umrežena u Juvéderm Volite filerima omogućava dugotrajno hidrirano okruženje koje je potrebno fibroblastima da potaknu sintezu kolagena i rejuvenaciju kože. Tako koža ostaje dugotrajno osvježena i pomlađena, što nam je sa zadovoljstvom potvrdila i Ana.

Pročitajte još i ...