Istina o Dermarolleru

Pomlađivanje „preko noći“ možda zvuči izvrsno, no želimo li da se regenracijski procesi u koži pokrenu prirodnim putem te da nam najveći „izdajnik“ godina napokon saveznik, potrebno je – strpljenje.

U isto su se uvjerile brojne dame koje godinama kupuju kreme, serume, esencije i ostale „must have“ beauty saveznike, pa iako su rezultatima zadovoljne, uvijek se nadaju magičnom rješenju koje će tragove umora, godina i oštećenja jednostavno izbrisati s lica.

Tretman koji postaje najtraženije beauty „oružje“ za mladolikost i savršen ten

Takvim ozbiljnijim problemima namijenjeni su brojni dermatološki tretmani koji su danas gotovo postali dio „redovne higijene“, pa ćete nerijetko čuti da se kao sastavni dio rutine njege i uljepšavanja spominju mezoterapije, kemijski pilinzi te u posljednje vrijeme najčešće – microneedling.

Što podrazumijeva ovaj iznimno popularni tretman i zašto ga preporučuju dermatolozi diljem svijeta?

Znamo da je jedan od najučinkovitijih načina za prirodno stvaranje novog kolagena upravo fizička stimulacija – koža na svako oštećenje, svaku traumu, čak i onu najmanju, reagira stvaranjem povećanih količina novog kolagena, kako bi oštećeno mjesto na koži što prije zacijelio. S obzirom na to da nam se oštećenja (srećom) ne događaju često, s godinama se proizvodnja kolagena i elastina prirodno smanjuje, a postojeća vlakna vezivnog tkiva postaju sve tanja i slabija te sve lakše pucaju, što neizbježno dovodi do opuštanja kože, stvaranja bora i gubitka tonusa na licu.

Sve prednosti microneedlinga

Upravo je zbog razloga Microneedling postao jedan od najpopularnijih dermatoloških tretmana na svijetu, a svakako najpopularniji valjak za stimulaciju kolagena – Dermaroller®, danas je poznato ime svim ljubiteljicama estetike.

Nakon godina odlazaka u dermatološke i estetske ordinacije, obožavateljice ovog moćnog gadgeta napokon u njemu mogu uživati i – kod kuće. Verzija Dermarollera namijenjena kućnoj upotrebi nježnija je i manje invazivna od one koju koriste dermatolozi, a upravo je iz tog razloga sigurnija za upotrebu u rukama amatera.

Što će o ovom revolucionarnom kućnom gadgetu reći vrhunski hrvatski dermatolozi?

S obzirom na to da je riječ o proizvodu koji je prvi puta dostupan za kućnu upotrebu, u odluci o njegovoj nabavci mogli bi vam pomoći najbolji hrvatski dermatolozi. U kategoriji Najboljeg kućnog beauty gadgeta u Estetica Premium Product 2020 natječaju nominiran je upravo Dermaroller za kućnu upotrebu HC 902, a što će o njemu reći naš stručni žiri? Stručnjaci čiji je posao zdravlje kose, kože i noktiju, u drugom Estetica Premium Product natječaju (o kojem detalje možete pročitati OVDJE) iznijet će svoja stručna mišljenja o kućnom Dermarolleru nakon dva mjeseca testiranja. Više o Žiriju Estetica Premium Product 2020 pročitajte OVDJE.

Ovaj maleni valjak prekriven stotinama sitnih iglica iznimno je učinkovito oružje u borbi protiv znakova starenja, ali i protiv grube teksture kože, sitnih bora, ožiljaka od akni, pa čak i neujednačene teksture tena.

72nd Film Festival of Cannes. Red Carpet of "Rocketman". Pictures: Laurent Guerin / EliotPress Set ID: 600514. 16 May 2019 72th Film Festival of Cannes. Red Carpet of "Rocketman". Pictures: Laurent Guerin / EliotPress Set ID: 600514., Image: 433896721, License: Rights-managed, Restrictions: ONLY Australia, Canada, Croatia, Denmark, Greece, Ireland, Israel, Japan, Lithuania, New Zealand, Norway, Poland, Portugal, Romania, Slovakia, Slovenia, South Africa, South Korea, Taiwan, Thailand, Turkey, Ukraine, United Arab Emirates, United Kingdom, United States, Model Release: no, Credit line: Profimedia, Mega Agency

Prvi put u kućnoj verziji – učinak dermatološkog tretmana za prekrasnu kožu

Upravo će iglice dugačke svega 0,2 milimetra, nježnim rolanjem po koži, djelovati na sve glavne vrste stanica zaslužne za sintezu kolagena i faktora rasta, no izvrsna je vijest da pritom neće doći do narušavanja vanjskog sloja kože koji je nužan kao zaštita od UV zračenja i ostalih nepovoljnih faktora iz okoliša.

Osim što će mikrotraume potaknuti kožu na ubrzane procese prirodne regeneracije te će je potaknuti da se zaista „ponaša mlađe“, ovaj je tretman iznimno koristan i kao nadopuna klasičnom skincare režimu, jer ne djeluje samo kao izvrsna stimulacija za poboljšanje kvalitete kože, već i dokazano poboljšava apsorpciju hranjivih tvari i aktivnih supstanci iz krema i seruma koje svakodnevno koristimo.

FOR EDITORIAL USE ONLY. Akris Backstage New York Ready to Wear. Spring/Summer 2016. Russian model Sasha Luss. ADDITIONAL IMAGES AVAILABLE ON REQUEST., Image: 305009414, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: Anthea Simms / Camerapress / Profimedia

Tretman koji više nije rezervizan samo za liječničku ordinaciju

Još jedna od najvećih prednosti ove kućne verzije popularnog tretmana je što izrazito tanke, kratke i nježne iglice neće oštetiti melanocite – zbog toga se ovom beauty gadgetu mogu radovati i osobe tamnije puti – naime, rizika od nastanka posttretmanskih hiperpigmentacija gotovo da i nema.

Dermaroller za kućnu upotrebu HC 902 vrlo će učinkovito potaknuti procese samoizlječenja i zacjeljivanje, a prilikom postupka na površini kože stvorit će se mikro kanalići kojima će aktivne supstance iz topikalnih proizvoda lakše doprijeti u kožu.

Na kojim ga sve dijelovima tijela možete koristiti?

Kućni se Dermaroller najčešće koristi kao nadopuna terapiji Medicinskim Dermarollerom®, odnosno kao „after-care“, no preporučuje se svim osobama koje žele poboljšati teksturu kože, apsorpciju i djelotvornost aktivnih tvari iz kozmetike te stimulirati stanice na bržu proizvodnju novog kolagena.

Koristiti se može na licu, vratu, trbuhu, bedrima te na svim ostalim dijelovima tijela na kojima postoje bore, strije, ožiljci i gruba tekstura kože, a najveći se benefiti očituju u povećanju debljine i čvrstoće gornjeg sloja kože te postizanju punijeg i mladolikijeg izgleda kože.

S obzirom na to da je riječ o tretmanu koji u profesionalnoj verziji mnogo od njih nude u vlastitim ordinacijama, izuzetno nas zanima što će o prvom microneedling tretmanu za kućnu upotrebu reći neki od najboljih hrvatskih dermatologa koji će ovaj proizvod ocjenjivati u drugom Estetica Premium natječaju. Ako ste i vi jednako znatiželjni, imamo dobre vijesti – testiranje je već u tijeku, a rezultate ćemo saznati uskoro.

Na ustupljenom prostoru za fotografiranje zahvaljujemo MS STUDIO+BoTTEGA.

Pročitajte još i ...