Jesen je pravo vrijeme za estetske tretmane – evo koje odabrati u danima koji dolaze

So huebsch und so aehnlich. Man koennte denken, dass die Models Gigi Hadid und Karlie Kloss Geschwister sind. Sind sie aber nicht. Jedenfalls nicht blutsverwandt. Aber im Herzen sind die beiden Freundinnen Schwestern. // So beautiful and so much alike. You could think Gigi Hadid and Karlie Kloss are siblings. But they aren't, at least not by blood, certainly in their hearts., Image: 223324444, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: Profimedia, Face To Face A

Jesen je ove godine bila iznimno točna. Već prvog svog dana, priredila nam je pravu jesensku atmosferu, a zatim nas ‘je počastila’ kišom, svim nijansama otpalog lišća, vjetrom i nižim temperaturama. A upravo s dolaskom jeseni, javlja nam se želja za intenzivnijom njegom, uljepšavanjem i pomlađivanjem. Sunce ćemo idućih mjeseci rjeđe viđati pa otpadaju sve one restrikcije vezane uz njegovo zračenje i određene estetske tretmane.

Zato, ako ste imali u planu obaviti neke od željenih estetskih tretmana, tjedni koji su pred nama pravo su vrijeme za to. U nastavku donosimo nekoliko najboljih tretmana koje možete napraviti ujesen.

Laser

Laserska tehnologija koristi se već dugi niz godina, a posljednje je desetljeće jedna od omiljenih metoda pomlađivanja kože.   Laser smanjuje linije, bore i sunčeve pjege, ali kožu čini osjetljivijom na UV zrake. Stoga je jesen idealno vrijeme za odabir neke od metoda laserskog pomlađivanja kože, zbog smanjenog broja sunčanih sati. Naime, koža je nakon laserskih tretmana posebno osjetljiva na štetne UV zrake, pa su prohladni i oblačni jesenski dani sasvim sigurni za ovakve tretmane.

Lasersko pomlađivanje kože djeluje tako što laser stvara zraku visoko intenzivne svjetlosti koja prodire duboko u kožno tkivo
gdje isporučuje kontroliranu količinu ciljane terapeutske topline. Oštećeni melanin reapsorbira limfni sustav i stimulira
fibroblaste 
u koži za stvaranje novog kolagena i elastina koji poboljšavaju izgled kože i pora, te sveukupno daju mladoliki
izgled kože. 
No, uz mladolik izgled kože ujedno i smanjuje crvenilo lica, otvorene pore i plitke bore.

Mikrodermoabrazija

Ovaj nekirurški zahvat ciljano uklanja mrtve stanice kože s lica i stimulira snažan rast  novih stanica u bazalnom sloju kože. Abrazija je u suštini struganje, no u slučaju lica struganjem se miču mrtve stanice kože s lica, one koje nam začepe pore i zbog kojih nastaju i diskoloracije zbog čega nam ten izgleda neujednačeno i sivo.

Mikrodermoabrazija je dakle postupak sličan peelingu ali se nakon njega na kožu apliciraju aktivni sastojci kako bi se potaknula regeneracija kože. Postupak je vrlo jednostavan i brz, te ne zahtijeva nimalo vremena za oporavak. Taman da zablistate na nekom predbožićnom
tulumu!

CoolSculpting

Vježbate i jedete ispravno, ali još uvijek imate tvrdoglave masne džepove na trbuhu ili bokovima koji jednostavno neće nestati? Liposukcija je dobar izbor, ali to je kirurški zahvat koji zahtijeva oporavak! Druga opcija je CoolSculpting –  postupak kojim se smrzavaju masne stanice postupkom kriolipolize. Inače, masne stanice nisu otporne na hladnoću, te se nakon tretmana izbacuju iz tijela u roku dva do šest mjeseci.

Postupak CoolSculptingom izvodi se na devet ciklusa ili zona vidljivih masnih naslaga na područjima: podbratka, ispod čeljusti, na bedrima, trbuhu i bokovima te na grudima, leđima, ispod stražnjice i nadlakticama. Broj zona, odnosno tretiranih područja određuje se za svakog pacijenta individualno, a ovisno o građi i količini masnih naslaga. Postupak se izvodi tako da se nanosi gel na kožu koji služi kao membrana između uređaja i kože, te počinje “skulptiranje” odnosno hlađenje masnih naslaga! Ovaj tretman je idealno za raditi u jesen, prije Božićnih domjenaka i svih silnih kolača kojima jednostavno popuštamo!

Pročitajte još i ...