Tajna sjajnog izgleda Danijele Martinović: Pogledajte koje top tretmane koristi

Dermatologinja dr. Jelena Jakić otvorila je vrata nove lokacije svoje poliklinike u Maksimiru! Na novoj zagrebačkoj adresi sada napokon možete isprobati holivudske tretmane koje obožavaju svjetske zvijezde poput Angeline Jolie, Jennifer Lopez, Kim Kardashian, Jennifer Aniston…

Poliklinika postoji već osam godina i u tom je periodu postala jedna od najcjenjenijih dermatoloških poliklinika prateći svjetske trendove te okupljajući vrhunski tim stručnjaka. „Sretna sam što su nam se pridružile i dr. sc. Marija Buljan, dr. Mikela Petković i dr. Ana Stanfel kako bismo svojim pacijentima omogućili najbolju uslugu“, rekla je dr. Jelena Jakić, za koju smo imali još nekoliko pitanja..

Otvorili ste polikliniku na novoj adresi, veću i ljepšu od prethodne – pa u njoj ima mjesta i za neke nove usluge. Koji su noviteti u Poliklinici dr. Jelena Jakić?

Na novoj smo lokaciji povećali tim suradnika: uz vrhunske dermatologe priključile su nam se kirurginja i internistica, a vrata pokraj je pedijatrijska poliklinika.

U ponudi su novi tretmani uređajem HIFU TOP, koji se baziraju na fokusiranom ultrazvuku visokog intenziteta i savršeno dopunjavaju našu neinvazivnu anti-ageinga priču – uz lifting tretmane lica i vrata kao nadopunu filerima, nitima i stimulatorima kolagena.

Tu je i Velvet Skin Intra Plus sofisticirani radiofrekvencijski uređaj za zatezanje i uljepšavanje kože te ostalih struktura lica, koji ima mogućnost prepoznavanja tipa i debljine kože te mijenja intenzitet energije prilagođavajući se svakom dijelu lica i tijela.

Osim dosad prisutnih tretmana kozmetikom Obagi, Dermalogica i Mesoestetic, u ponudu smo uključili tretmane i njegu kod kuće preparatima Forlle’d s nanotehnologijom obrađenom molekulom hijaluronske kiseline, koju je patentirao znanstvenik Makato Hatto, dobitnik Nobelove nagrade za biokemiju. U formulaciju je uključena i ionizirana platina kao najmoćniji antioksidans koji se doprema do najosjetljivijih dijelova stanica kože.

Ovo je vrijeme posebice izazovno za vas kao liječnicu – kako se to manifestira u vašem poslu? Što ste sve poduzeli u poliklinici kako biste zaštitili svoje pacijente i sebe?

U ovo izazovno vrijeme pandemije pokušavamo svakodnevno provoditi mjere pojačanom dezinfekcijom površina, nas samih, kao i pacijenata koji dolaze. Nosimo zaštitnu odjeću, masku i vizir, a i nakon posla se ponašamo odgovorno u smislu kontakata sa što manje ljudi. Veselila nas je ideja otvorenja poliklinike i velikog partyja za prijatelje i suradnike, ali odgodili smo to za neka bolja vremena.

Velik broj liječnika u Hrvatskoj aplicira filere, uključujući i doktore stomatologije, ali mnogi od njih bave se isključivo povećavanjem usana i brisanjem nazolabijalnih bora, dakle govorimo o apliciranju jednog do maksimalno dva ml filera. Nedavno je portal Estetica.hr izdvojio 16 doktora u Zagrebu koji svoju karijeru estetskog liječnika konstantno nadograđuju edukacijama i razmjenama iskustava s inozemnim kolegama.

Prema izboru našeg portal, i vi ste među “odabranima”, što znači da ste jedna od rijetkih koja može rejuvenirati cijelo lice s više mililitara filera… Koliko se dugo bavite estetikom, koliko je edukacija iza vas – a koliko ih je još u planu?

Estetikom se bavim zadnjih trinaest godina i polako sam ušla u posebno zahtjevan dio znanja i vještina. Educiram se kontinuirano, sudjelujući svake godine na najvećim kongresima, a pratim i sve moguće master class radionice. Volim raditi s velikim imenima koja nas uče kako spriječiti moguće komplikacije tretmana koje izvodimo te biti u trendu s novim tehnikama i materijalima koji se stalno poboljšavaju, sve to kako bi tretmani bili što sigurniji za nas i naše pacijente. Tijekom pandemije ne možemo putovati, ali se stalno održavaju on line edukacije koje pogledam i u kojima sudjelujem kad god mogu. Želim tako i nastaviti, nadograđivati svoje vještine i dijeliti znanja s kolegama kod nas i u svijetu.

Koliko često danas žene dolaze na pomlađivanje lica s više od 3 ml filera?

Često, no dinamiku tretmana dogovaramo individualno. Količina apliciranog filera najčešće ne prelaze 4 ml u jednom dolasku: ako je potrebna veća mililitraža, radimo plan tako da se tretman odradi kroz više mjeseci, korak po korak. Tako će se i filer u tkivo integrirati postupno, bez edema i neželjenih učinaka prelaska crte – zbog čega izgled postaje neprirodan.

Kao dermatologinja često ističete koliko vam je bitna kvaliteta kože, da od nje sve kreće. Opišite nam zašto je to tako, i koje je procese dobro proći prije aplikacije filera.

Volim lijepu i njegovanu kožu, koja mi je prvi i najvažniji cilj, a kako bih ga postigla, volim odraditi tretmane kemijskim pilinzima. Kako bih kod pacijenata osvijestila što sve treba učiniti za blistav i ujednačen ten, educiram ih kako da se o koži brinu i kod kuće. Između minimalno invazivnih tretmana dolaze na pojačane tretmane njege s našim medicinsko-kozmetološkim preparatima. Skinboosteri, mezoterapije i tretmani PRP vlastitom krvi oni su koji vode prema zadanom cilju. Svježina te mladolik i blistav ten brišu godine – a ne samo nadopuna volumena filerima.

Vaše su klijentice i dame iz hrvatskog javnog života, neke su od njih i ambasadorice poliklinike – i ne kriju da im upravo vi pomažete očuvati mladolikost. Primjerice, pjevačica Danijela Martinović nikada nije izgledala bolje. Možete li nam otkriti na koje tretmane dolazi?

Danijela je prema svojoj koži odgovorna od prvog dana kada smo se počele surađivati – a to je bilo prije deset godina. Dosljedna je u primjeni preparata za kućnu njegu koje joj savjetujem, a u Poliklinici najviše voli kombinacije lasera i PRP tretmane, na koje njezina koža zaista lijepo reagira. Kada je potrebno, dodatno je nahranimo koktelima hijalurona, skinboostera i vitamina. Redoviti pilinzi i njega neizostavan su dio brige o blistavoj koži.

Sandra Perković također posljednje dvije godine izgleda jako lijepo i ženstveno. Možete li nam reći koji su tretmani njoj najdraži?

Sandra je vrhunska sportašica, ali i vrhunski sudjeluje u brizi o svojoj koži. Njoj smo radili mali “refresh” za podočnjake i usne, a najviše volimo trenutke kada možemo odraditi tretman Pixel Peel, savršen za brisanje ožiljaka od akni. Ona redovito štiti svoju kožu pojačanim kombinacijama antioksidansa i visokog zaštitnog faktora tijekom boravka na otvorenom, a uz to se još dodatno njeguje – ovisno o dobu godine – kombinacijama proizvoda koje joj prepišemo.

I na kraju nekoliko brzih pitanja:

Omiljena anti-age krema? Forlle’d Lift Cream

Omiljena okoloočna krema? Forlle’d Platina

Omiljeni proizod sa spf faktorom? Mesoestetic Pigment Control 130

Omiljeni retinol? Obagi Radical Night Repair

Omiljeni ruž? Ovisno o prigodi: danju obično koristim prirodne ružičaste tonove, a navečer crveni ruž.

Omiljeni parfem? Amouage: Ciel, Chanel: Gabrielle Chanel, Juliette Has a Gun: Lady Vengeance

Kojem frizeru vjerujete? Martini Habek iz Marti´s Place te Mileni Maršić iz Glamoura

Omiljeni modni brand?  Volim modu i lijepe stvari, no nije mi nužno da su brendirane. Volim eleganciju s malim pomakom pa često kombiniram rock-elemente.

Omiljeni hrvatski kirurg? Prim. dr. Siniša Glumičić i prof. dr. sc. Mislav Gjurić.

Omiljena kolegica? Tu ne moram birati – imam sjajan tim! Osim toga, odlično surađujem i s kolegicama dermatologicama Mijom Šušak, Zrinkom Stanić i Majom Grahovac.

Omiljeni profesionalni uzor? Dermatolog dr. Philippe Deprez, plastični kirurg Mauritio de Mayo, plastična kirurginja Nabila Azib te dermatologinja Radina Denkova

Omiljeni neinvazivni tretman? PRP, HIFU i skinboosteri.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Pročitajte još i ...