Novo ekološko refil pakiranje Vichy Dercos šampona protiv prhuti

Popraćena pojavom ljuskica na vlasištu, a ponekad i svrbežom, prhut je čest problem koji pogađa 50 %[1] populacije diljem svijeta. Iako se radi, u većini slučajeva o zdravstveno bezopasnom stanju, prhut može biti izuzetno frustrirajući problem jer utječe na samopouzdanje uslijed stigme da osoba koja ima prhut ne drži dovoljno do osobne higijene. Pri izraženom prhutanju, ljuskice prhuti padaju na ramena i postaju vidljive, a posebice na tamnijoj odjeći, što predstavlja dodatnu neugodnost.

Brojne studije, kao razloge pojave prhuti navode stres, nepravilnu prehranu, a čest je slučaj i da osobe s određenim dermatološkim oboljenjima poput psorijaze ili dermatitisa imaju simptome prhuti. Narušen balans mikrobioma je od ključnih parametara pojave prhuti. Naime, kod pojave prhuti uobičajena je neuravnoteženost mikrobioma vlasišta, što znači da je došlo do promjene u udjelu mikroorganizama prirodno prisutnih u vlasištu i važnih za njegovo blagostanje. Dercos šamponi protiv prhuti djeluju već pri prvom korištenju[2], a ravnoteža mikrobioma vlasišta ponovno je uspostavljena nakon 4 tjedna.[3]

Vichy šampon za vlasište protiv prhuti dizajniran je da djeluje na samu srž prhuti uklanjajući do 100 % vidljive prhuti[4] i pružajući zaštitu protiv prhuti do 6 tjedana[5]. Šampon sadrži selenijev disulfid za djelovanje protiv prhuti, salicilnu kiselinu za uklanjanje ljuskica na vlasištu, ceramid i mentol koji daje osjećaj pročišćenosti vlasišta, zaglađenosti, a djeluje i na smanjenje viška sebuma. Učinkovitost DERCOS šampona protiv prhuti klinički je dokazana na temelju 6 kliničkih i 3 opservacijska istraživanja, na više od 2600 ispitanika.

Eko pakiranje za ponovno punjenje

Održivost je danas imperativ. Srećom, sve više ljudi ne samo da prepoznaje već i aktivno traži proizvode koji odražavaju svijest o brizi za okolinu i održivosti. Svijest o potrošnji plastike utjecala je na načine pakiranja koji nam omogućuju višenamjensko korištenje bočica, a refill pakiranja znatno utječu na količinu smeća koje proizvodimo na dnevnoj bazi.

Održivost je jedna od Vichyjevih temeljnih vrijednosti, pa taj princip nastoji ugraditi kroz razvoj novih proizvoda, ali i novih pakiranja dobro poznatih proizvoda. Naime, već i promjenom malih navika svatko može sudjelovati u procesu smanjenja plastike i imati utjecaj na taj proces zato Vichy predstavlja refill pakiranja DERCOS šampona protiv prhuti koji su sada u ljekarnama osim u pakiranjima od 200 ml i 400 ml dostupni i u refill pakiranjima od 500 ml, što je 77 % manje plastike u usporedbi s dvije i pol bočice od 200 ml.

Dercos šamponi protiv prhuti klinički su dokazano rješenje za poboljšanje kvalitete života, počevši od smanjenja svrbeža, povratka kvalitetnog sna, ali i uklanjanja nelagode uslijed nesigurnosti i gubitka samopouzdanja. Dercos proizvodi dostupni su u odabranim ljekarnama, a tijekom ožujka, sniženi su 20 %.


[1] Borda LJ. and Wikramanayake T.C., Seborrheic dermatitis and dandruff: a comprehensive rewiew. J Clin investing dermatol 2015 Dec 3.
[2] Potrošačko ispitivanje provedeno na 295 ispitanika nakon 2 tjedna redovite upotrebe – Italija.
[3] Kliničko ispitivanje s praćenjem glavnih mikroorganizama uključenih u razvoj prhuti, 56 ispitanika s primjenom 3 puta tjedno u trajanju od 4 tjedna.
[4] Potrošačko ispitivanje provedeno na 295 ispitanika nakon 2 tjedna redovite upotrebe – Italija.
[5] Kliničko ispitivanje provedeno na 32 ispitanika nakon 4 tjedna upotrebe i 6 tjedana učinka.

Pročitajte još i ...