Osjetljiva i problematična koža ljeti je najveći izazov. Dermatolozi znaju kako je zaštititi!

Ljeto je na izmaku i vjerujemo da vam je, ako ste na kopnu, već pomalo dosta tropskih vrućina i kupanja u znoju lica svojega. Pogotovo ako se borite s problematičnom kožom. To je beauty priča u kojoj je sunce više kao dosadni rođak koji dođe nenajavljen i ostavi nered za sobom.

Vrućina i vlaga, naime, potiču kožu na pojačano lučenje sebuma, koji može začepiti pore i pridonijeti stvaranju akni. Također, UV zračenje može prouzročiti zadebljanje epiderme (površinskog sloja kože) te dovesti do zatvaranja pora i stvaranja komedona ili mitesera. 

Iako se na prvi pogled može činiti kako sunce i more pomažu u borbi s problematičnom kožom, to  je samo privid i površinski efekt. Naime, izloženost suncu površinski isušuje kožu, dok ga morska voda – zbog bogatog mineralnog sastava – lagano dezinficira i smiruje upale.

Kao posljedica, površinske upale i prištići privremeno se smiruju, a proizvodnje sebuma naizgled pada, no u dubljim se slojevima kože i dalje odvijaju procesi koji dovode do upala – samo je pitanje kad će sebum, u kombinaciji s bakterijama na koži, dovesti do ponovnog izbijanja akni.

 Imali problematičnu kožu ili ne, važno je ostati zaštićen i uživati u suncu pametno. UV zračenja su moćna, ali uz prave saveznike, vi ste jači! Zamislite sunčane kreme kao osobne superheroje. Dok vi uživate u suncu, oni su tu, bore se protiv zlih UV zračenja i štite kožu. Osobe s problematičnom kožom trebaju izabrati formule koje su posebno napravljene za njih – nekomedogene, lagane i matirajuće. 

U svijetu krema sa zaštitnim faktorom, postoji heroj za svakoga! U sklopu natječaja Estetica Premium Product, u kategoriji Najbolji SPF za osjetljivu i problematičnu kožu lica, naši su najbolji dermatolozi odlučili da je pobjednik proizvod brenda Bioderma – Photoderm Nude Touch SPF50+. 

Bioderma Photoderm Nude touch SPF 50+

Ova obojena hidratantna krema savršena je za masnu i kombiniranu kožu, ima sve karakteristike proizvoda kojega možemo koristiti čitave godine, a savršen je za toplije dane. Nudi 100% mineralnu UVA/UVB zaštitu, zahvaljujući salicilnoj kiselini ujednačava ten i pojačava njegovu blistavost, a masnoću regulira čak osam sati zahvaljujući upijajućim puderima.

Lagane je teksture i ostavlja svilenkasti trag na koži, a ima ključne sastojke za njegu pa je savršena kombinacija skincarea i make-upa. Protiv nesavršenosti djeluje na duge staze: patent Fluidactiv™ u kombinaciji s kapriloil glicinom regulira količinu sebuma i time sprječava pojavu nesavršenosti. Bilo da je riječ o normalnoj, mješovitoj do masnoj ili suhoj koži; ili možda koži koja je suočena s patologijama poput trudničke maske (melasme), tamnih mrlja, crvenila i rozaceje, akni ili kože alergične na kemijske filtere – Photoderm nudi dermatološku stručnost i visoku zaštitu za sve.

Izv. prof. dr. sc. Marija Buljan iz Poliklinike dr. Jelena Jakić

“Ovaj fluidni preparat lagane teksture, bez mirisa, jedan je od mojih favorita među proizvodima za zaštitu od UV zraka. Sadrži samo mineralne filtereza za zaštitu od UVA I UVB zraka, ali zahvaljujući željeznom oksidu u svojoj formuli, pruža i zaštitu od vidljivog svjetla.

Pogodna je zaista za sve tipove kože, ali mislim da je jedno od najboljih riješenja za osobe masnom kožom i sklonosti aknama jer ima posebno patentiran Fluidactiv kompleks sa salicilnom kiselinom i kaprinol glicinom. Ono što mi se sviđa je činjenica da, unatoč neobično laganoj teksturi, pruža gotovo cijelodnevnu zaštitu od Sunca jer je otporan na vodu, toplinu i visoku temperature”, kaže dr. Buljan.

Dr. Maja Kovačević iz Poliklinike Duduković & Kisić

“Bioderma Photoderm Nude touch SPF 50+, obojena krema sa visokim faktorom, lagane je teksture i ujednačava ten. Idealna za mješoviti tip kože.

Preporučila bih je i za zrelu kožu jer je teksturom lagana i osjećaj na koži je, mogu ga nazvati, komforan. Odličan proizvid za ljetne dane kada želite imati ujednačen ten, a ne volite stavljati svakodnevno puder”, objašnjava naša sugovornica.

Dr. Jolanda Kanižaj Rajković iz Poliklinike Bagatin

“Bioderma Photoderm Nude touch SPF 50+ je izvrstan proizvod za zaštitu od sunca sa salicilnom kiselinom i patentom protiv nastajanja akne, krema za zaštitu od sunca i tretman akni u jednom.

Proizvod je otporan na vodu, visoku toplinu i vlagu te pruža osmosatnu kontrolu masnog sjaja, vrlo je lagane i fluidne teksture, a na koži ostavlja suh i puderast osjećaj na dodir”, zaključuje dr. Kanižaj Rajković.

Pročitajte još i ...