Kako će vam radiofrekvencija pomladiti lice, zategnuti kožu i oblikovati tijelo?

Tretmani radiofrekvencijom postigli su veliku popularnost zbog širokog spektra pozitivnih učinaka na kožu, lice i tijelo. Naime, neinvazivni tretmani koji se provode uređajem koji radi na principu radiofrekvencije utječu na zatezanje kože lica i tijela, popravljaju tonus kože, osvježavaju je, regeneriraju te ublažavaju bore. Osim toga, radiofrekvencija pomaže u uklanjanju masnih naslaga i celulita.

Kako djeluje radiofrekvencija?

Radiofrekvencija zagrijava kožu na površini i u dubokom sloju, mijenjajući strukturu kolagena. Kontrolirano zagrijavanje vlakana kolagena u dermisu, dubljem sloju kože, do određene temperature, dovodi do njihove kontrakcije. Unesena toplina ubrzava metabolizam stanice i fibroblasta koji proizvode kolagen, a time se stimulira produkcija kolagena i odmah vidljivo zateže koža.

Tako koža sama počinje stvarati novi, mladi kolagen, obnavljajući samu sebe. Dakle, radiofrekvencija djeluje tako da visokofrekventni radiovalovi zagrijavaju molekule vode u tkivu. Stvorenom energijom stimuliraju se fibroblasti na proizvodnju novih molekula kolagena, elastina i hijaluronske kiseline. Istovremeno, potiče se drenaža tekućine u tkivu te lice postaje svježije i blistavije.

Za pomlađeno i osvježeno lice

Radiofrekvencija se koristi za brzo i bezbolno pomlađivanje kože. Tretman radiofrekvencije lica koristi se za različite probleme kože, a učinak je zatezanje opuštene kože, smanjivanje bora te regeneracija oštećene strukture kože.

Konačni rezultat je vidljivo čvršća i jača koža, obnovljenog kolagena. Ovom se tehnologijom može utjecati i na smanjenje podbratka, podizanje očnih kapaka i smanjenje jastučića ispod očiju.

Tretmani na tijelu

Osim poboljšavanja tonusa kože, radiovalovi djeluju i tako da tope masno tkivo te tako pomažu prilikom mršavljenja i eliminacije masnoga tkiva.

Tretmani pomažu i kod uklanjanja celulita i masnih naslaga – radiofrekvencija prodire u dublje slojeve masnoga tkiva čime se otpuštaju masti iz masnih stanica te smanjuje celulit. Ipak, treba voditi računa o tome da se tretmani ne preporučuju trudnicama, dojiljama i osobama s proširenim venama i kapilarama.

Iako se tehnologija radiofrekvencije koristi i u drugim uređajima, najpoznatiji anti-age uređaj temeljen na radiofrekvenciji je Venus Legacy, tretman namijenjen postizanju čvrste, glatke i blistave kože lica i tijela, a u Hrvatskoj je dostupan u poliklinikama Bagatin, Milojević, Lege Artis, Markušić i drugima. Cijena tretmana ovisi o poliklinici, regiji tijela ili lica koju želite tretirati, a često i o broju kupljenih tretmana, pa se tako često može naći u paketima 3+1 gratis, po cijeni od nekoliko tisuća kuna. Detalje o cijeni najbolje je saznati direktno od poliklinika koja vas zanima.

Pročitajte još i ...