Serum koji utječe na vidljive znakove starenja već u prvih sedam dana

U razgovorima s brojnim dermatolozima i predstavnicima kozmetičkih brendova često znamo postaviti pitanje u čemu žene najviše griješe kad je riječ o beauty rutini. Mnogo smo toga doznali, no jedan se odgovor vrlo često ponavlja – nisu ustrajne. Dakle, kad se odluče za neki proizvod – kremu, serum ili tretman – ne daju mu dovoljno vremena da „profunkcionira“ i odbace ga prije negoli je zapravo dobio priliku pokazati „što sve može“.

Brojne su žene, primjerice, spremne i najbolji vitamin C proglasiti „bezveznim“ jer nakon tjedan dana nije pokazao nikakav dramatični učinak, isto kao i retinol, koji je „samo nadražio kožu, a wow efekt je izostao“. Ok, maskama bogatim hijaluronom priznaju efekt hidratacije, ali sve ostalo rijetko udovolji njihovoj nestrpljivosti.

Je li nestrpljivost mana ili vrlina?

Ostaju li takve nestrpljivice zakinute? Za neke proizvode – zasigurno. I za neke tretmane također. Primjerice, ako nakon tretmana koji treba potaknuti sintezu kolagena ostanete nezadovoljne, to samo znači da ne znate da je stvaranje novog kolagena proces koji traje minimalno mjesec dana. Srećom, postoje i proizvodi koji zaista djeluju – odmah.

Jedan od takvih je „aktivator mladosti“ Lancôme Advanced Génifique Youth Activating Serum, planetarno popularni proizvod za njegu kože koji je u svijetu prodan u više od sedam milijuna primjeraka. Djeluje – instant, tvrde brojne njegove obožavateljice, koje promjene na koži uočavaju već nakon tjedan dana. No, brzi rezultati definitivno nisu njegov jedini benefit.

Zašto je važan mikrobiom?

Revolucionarna karakteristika je i uspostavljanje ravnoteže mikrobioma kože, zajednice gotovo tisuću vrsta mikroorganizama koji žive na površini naše kože, a njihova je uloga nevjerojatna – neprestana interakcija korisnih bakterija s imunosnim sustavom „uči“ naš organizam kako ispravno reagirati na štetne faktore s kojima se susretne.

Zanimljivo, znanstveno je potvrđeno kako baš svatko od nas ima potpuno jedinstven mikrobiom – baš poput otiska prsta. Kako možemo prepoznati da „populacija mikroorganizama“ nije u ravnoteži, tj. da su dobre bakterije postale – manjina? Premda mnogo  „simptoma“ možemo pripisati i brojnim drugim faktorima, znanstvenici se slažu kako se pretjerana suhoća, nedostatak zdravog sjaja, nelagodan osjećaj zatezanja i prerana pojava znakova starenja mogu pripisati narušenoj zaštitnoj barijeri.

Sedam prebiotičkih i probiotičkih frakcija

Srećom, rješenje za taj problem nudi baš inovativni serum Advanced Génifique, obogaćen sa sedam prebiotičkih i probiotičkih frakcija koje potiču rast korisnih bakterija na koži, istovremeno onemogućavajući pretjeran razvoj onih štetnih. Znate li što su probiotici i prebiotici?

Premda su im nazivi vrlo slični, namjena im je posve različita. Probiotici su dobre bakterije, a prebiotici njihova hrana koju pronalazimo u sastavu ugljikohidrata.

Što dobre bakterije znače za našu kožu? One joj pomažu da postane ljepša, zaglađenija i blistavija „sama od sebe“: korištenjem ovog vrhunskog seruma pomogli smo joj, naime, da se vrati u stanje homeostaze. U prijevodu, poboljšat će se tekstura kože te povećati njezina elastičnost, čvrstoća,  blistavost, zategnutost i otpornost.

Probiotički i prebiotički kompleks koži i njenom mikrobiomu daje esencijalne hranjive sastojke, poput šećera, aminokiselina i lipida, jačajući tako temeljne mladenačke funkcije kože.

Najbolja vijest? Osim što ćete anti-ageing rezultate primijetiti već nakon sedam dana, oni će iz tjedna u tjedan postajati još bolji.


Pročitajte još i ...