Mommy makeover: pogledajte odlične transformacije mladih mama

Mnoge majke zabrinjava kako će njihovo tijelo izgledati nakon poroda, posebno zato što se u trudnoći udebljaju noge, ruke i stražnjica. Ispuhana i obješena koža na trbuhu također ne izgleda lijepo. Više od 90 posto žena ima problema sa strijama koje se pojavljuju na području grudi, trbuha, struka i nogu zbog naglog debljanja u trudnoći.

Zbog toga mnoge poliklinike za estetsku kirurgiju imaju makeover za mame. Radi se o skupu estetskih zahvata pomoću kojih se može vratiti figura i izgled tijela kao prije trudnoće. Makeover za mame obično uključuje nekoliko estetskih zahvata, na primjer korekciju dojki, trbuha, struka, nogu i intimnog područja tijela.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Dr. James T. Shoukas (@drshoukas)

U nekim slučajevima grudi treba povećati, a u drugima smanjiti, dok je u trećem slučaju potreban samo lifting dojki. Mummy makeover može uključivati oblikovanje dojki, abdominoplastiku, liposukciju i slično.

Ako vam se pak nakon trudnoće pojavio višak kože na trbuhu, potrebno je napraviti abdominoplastiku, metodu kojom se zatežu rastegnuti trbušni mišići i sužava struk, a nakon operacije rezultat je lijep i ravan trbuh.

Zbog povećanog nakupljanja masnog tkiva gotovo na svim dijelovima tijela, može se obaviti liposukcija, metoda kojom se uklanjaju nakupine masnog tkiva. S liposukcijom se može kombinirati transfer uklonjenog masnog tkiva pa se ono može aplicirati u dijelove tijela koji su izgubili na volumenu, kao što su dojke i stražnjica. Nakon trudnoće može se učiniti i labioplastika, odnosno smanjenje ili preoblikovanje stidnih usana. Labioplastika pomaže u vraćanju prijašnjeg izgleda i funkcije spolovila. Osim stidnih usana operirati se može i ulaz u rodnicu koji nakon poroda obično ostaje trajno proširen i opušten.

Pročitajte još i ...