Ljeto je pravo vrijeme da zadate konačan udarac celulitu!

Fotografije filmskih zvijezda, uhvaćenih u trenucima kada su bile uvjerene da ih nitko ne gleda, uz opis – pogledajte kako izgleda bez moćnog fotošopa, definitivno su najklikanije i najčitanije (bolje rečeno, najgledanije). Naprosto nas tješi pomisao da i bogati plaču, odnosno da ih muče jednaki estetski problemi kao i nas ostale. jer, ako J.Lo ima celulit uz svu mašineriju nutricionista i trenera… 

Upravo kada je riječ o toj mrskoj narančinoj kori, možemo reći kako jednako pogađa i debele i mršave, i lijene i one koji se bave sportom. Istina je jedno da su posebno na meti žene. Svaka osoba pod kožom ima naslage masnog tkiva, a kad ono stvori pritisak na mrežu vezivnih vlakana koja spajaju kožu i mišiće, ta će vlakna s vremenom oslabiti i omogućiti masnim stanicama prolazak, nakon čega se će one skupiti u gustim kvržicama ispod kože. Gornji sloj počinje se nabirati pod pritiskom kvržica masnih stanica i pojavljuju se neprivlačna udubljenja na koži – na bedrima, bokovima, stražnjici i drugim dijelovima tijela gdje se nalaze područja potkožnog masnog tkiva.

Iako su hormoni poput estrogena, inzulina, tiroksina i prolaktina najčešći razlog nastanka narančine kore, na stvaranje celulita znatno utječe i genetika, ali i životne navike. Nezdrava prehrana bogata mastima, ugljikohidratima, soli i malo vlakana može pridonijeti nakupljanju masti i može povećati vjerojatnost razvoja celulita. Još jedan od važnih faktora koji ide u prilog nastanku celulita je i sjedilački način života. Manjak fizičke aktivnosti potiče skladištenje masti i toksina u organizmu, kao i probleme s cirkulacijom, a svi oni zajedno stvaraju plodno tlo za nastanak ove mrske pojave.

Uz pravilnu prehranu i vježbanje, najučinkovitiji saveznik u borbi protiv ove neestetske pojave je masaža koja potiče cirkulaciju krvi i limfe, što pomaže u bržem uklanjanju otpadnih tvari iz tijela i razgradnji celulita. Najbolji proizvod protiv celulita na tržištu i ove je godine birao stručni dermatološki žiri u sklopu Estetica Premium Product natječaja, a pobjedu je odnijela Dr. Vivian’s Silhouette krema za tijelo, namijenjena koži sklonoj masnim naslagama, celulitu, zadržavanju vode te gubitku tonusa.

Iza dr. Vivian Jurković je više od deset godina iskustva u području neinvazivne estetske medicine, kao i stalno usavršavanje i edukacije. Iskreno priznaje kako voli sve što radi, ali joj je u profesionalnom životu neinvazivna estetska medicina najvažnija. Stalno ističe da nam naša koža vraća sve što ulažemo u nju te koliko je važan cjelovit pristup njezi, od zdravog života, vježbanja, dovoljno sna, kvalitetne prehrane i hidratacije do tretmana i proizvoda koji brinu o tom zaštitnom omotaču našega tijela.

Dr. Vivian’s Silhouette krema za tijelo

Nježna emulzija za tijelo namijenjena tretiranju područja stražnjice, trbuha, struka, bedara i listova kroz inovativnu formula na bazi smeđih i crvenih algi (Phyllacanta Fibrosa, Laminaria Digitata, Gelidium Cartilagineum).

Aktivni sastojci pospješuju proces topljenja masnih stanica, pridonose smanjenju celulita, sprječavanju zadržavanje vode te ciljano djeluju protiv mlitave i opuštene kože. Kružnim pokretima nanesite na željeno područje i umasirajte u kožu. Ugodnog je mirisa te se preporučuje svakodnevno nanošenje kreme na željena područja. Prvi rezultati vidljivi su već mjesec dana nakon korištenja.

O kakvoj se formuli radi i što su o Dr. Vivian’s Silhouette kremi za tijelo rekle dermatologinje nakon višemjesečnog testiranja?

Dr. med. Nevia Delalle, spec. dermatovenerologije iz Poliklinike Dermalife

“Svaki pokušaj obračunavanja s celulitom je hvale vrijedan. Jer treba se uvijek zapitati, a što bi bilo da se ne mažemo. Uglavnom, testirala sam ga na kritičnim područjima ispod sauna steznika za vježbanje i prije treninga. Tijekom treninga se potakne cirkulacija i uz podršku ove kreme se postižu bolji rezultati”, kaže dr. Delalle.

Izv. prof. dr. sc. Marije Buljan, spec. dermatovenerologije iz Poliklinike dr. Jelena Jakić

“Dr. Vivian’s proizvodi su namijenjeni svim tipovima kože, a ova krema cilja noge, trbuh i stražnjicu. Nježne je teksture i predivnog mirisa. Aktivni sastojci ove kreme trebali bi pospješiti proces topljenja masnih stanica, pridonositi smanjenju celulita, sprječavati zadržavanje vode te ciljano djelovati protiv mlitave i opuštene kože. Ono što sam primijetila nakon 30 dana da je koža zategnutija i glađa i da je celulit dosta manje vidljiv nego prvog dana korištenja kreme”, objašnjava dr. Buljan. 

Dr. med. Mikela Petković, spec. dermatovenerologije iz Poliklinike Petković

“Dr. Vivian’s Silhouette krema za tijelo namijenjena je učvršćivanju kože, a njezina su snaga aktivni sastojci na bazi smeđih i crvenih algi koji pospješuju proces topljenja masnih stanica, odnosno pridonose smanjenju celulita. Ipak, važno je istaknuti kako su za optimalan učinak kod tretiranja celulita potrebne i druge metode kao masaža, tuširanje toplo-hladnom vodom te tjelovježba uz redovito uzimanje tekućine”, zaključila je dr. Petković.

Pročitajte još i ...