Anti-age maske za lice – spas za kožu tijekom ljeta. Ova je najbolja po ocjeni dermatologa

Njegujuće, hidratantne, pročišćujuće, anti-age, s glinom, ceramidima, niacinamidom. U tubici, u teglici, sheet-maske, peel-off maske…Maske za lice u posljednjih su nekoliko godina jedan od najtraženijih kozmetičkih proizvoda. S pravom, rekli bismo, a sve njihove benefite posebno osjećamo i cijenimo tijekom vrućih ljetnih dana, kada je naša koža izložena raznim štetnim faktorima iz okoline – vrućini, znoju, morskoj soli, kloru, UV zračenju.

Pouzdane i učinkovite

Maske nam ovih dana dolaze kao melem na kožu i postaju naši glavni saveznici u borbi za očuvanje zdrave, lijepe i njegovane kože tijekom ljeta. U njihovim su formulacijama vrhunski sastojci, poput esencijalnih omega 3 i omega 6 masnih kiselina, peptida, retinola, hijaluronske kiseline, mineralne gline, ekstrakte spiruline i morskih algi… Imaju sjajnu reputaciju kada je riječ o rješavanju kožnih problema – od staračkih pjega, bora i borica, začepljenih pora, suhoće kože pa i nedostatka sjaja.

Pojednostavljeno rečeno, maske zapravo “zatvaraju” kožu, što znači da stvaraju barijeru između zraka koji nas okružuje i sastojaka koje želimo ponuditi koži. Dakle, na svojevrsni način sprječava se isparavanje dijela proizvoda, a aktivni se sasvojci upućuju izravno u kožu.

U okviru ovogodišnjeg natječaja Estetica Premium Product, dermatologinje okupljene u stručnom žiriju, u kategoriji Najbolja anti-age maska za lice, najbolje su ocijenile Fillerina 12HA Densifying-Filler Plumping masku. U nastavku otkrijte zašto.

Fillerina 12 HA Densifying-Filler Plumping Mask

Riječ je o maski za popunjavanje i redefiniranje cijelog ovala lica. Dolazi u pojedinačnoj vrećici koja sadrži jednu masku za jednokratnu upotrebu natopljenu posebnom mješavinom Fillerina 12 hijaluronskih kiselina, 3 kolagena i 2 elastina. Preporučuje se nanijeti je navečer na čisto lice i ostaviti da stoji 30 minuta. Nakon toga, potrebno je masku ukloniti, a sve ostatke proizvoda umasirati pokretima prema gore, do potpunog upijanja, bez ispiranja. Nakon maske nemojte nanositi druge proizvode za njegu lica. Lagani osjećaj grijanja koji se može pojaviti posljedica je transdermalne aktivnosti proizvoda. Prije primjene preporučuje se popiti 2 čaše vode. Ova maska pruža trenutni učinak popunjavanja i zgušnjavanja koji će trajati nekoliko dana. Za potpuni, dugotrajni učinak popunjavanja i zgušnjavanja, preporučuje se nanošenje 1 maske tjedno, u periodu od četiri tjedna.

U nastavku pročitajte kako su ovu masku doživjele dermatologinje, članice žirija Estetica Premium Product 2023.

Jelena Jakić, dr. med., spec. dermatovenerologije

“Riječ je o maski koja pruža trenutni učinak popunjavanja i hidratacije. Rezultati su vidljivi već nakon prvog nanošenja. Zahvaljujući praktičnom pakiranju u monodozama, odlična je pratnja na godišnjem odmoru jer stane doslovno u džep”, rekla je dr. Jelena Jakić.

Maja Kovačević dr. med., spec. dermatovenerologije

“Ova maska hrani i njeguje kožu te na njoj ostavlja blagi „plumping“ efekt nakon redovite primjene. Odlična je tijekom cijele godine, a naročito ljeti, kada je koži potrebna posebna njega. Vratit će joj elastičnost, hidratizirati i nahraniti te ćete se s godišnjeg odmora vratiti s lijepom i zdravom kožom”, zaključila je dr. Maja Kovačević.

dr. Saida Rezaković, spec. dermatovenerologije

“Već nakon prve upotrebe ove maske, koža doista zablista zdravim sjajem i vidljivo je zategnutija. Redovitom upotrebom postiže se plumping efekt, zaglađenost i zdravi glow”, rekla nam je dr. Saida Rezaković.

Pročitajte još i ...