Back to the city: kako make-upom naglasiti preplanulu put

Cijelo smo ljeto kožu odmarali od make-upa i posvećivali joj puno njege i brige kako bismo je, usprkos suncu, moru, soli i vjetru održali u dobrom stanju. Po povratku u grad ponosno želimo pokazati preplanulu put koju smo mukotrpno postizale, a to možemo najbolje napraviti dobrim ljetnim make-upom, ali i kvalitetnom njegom.

Hidratacija

Davno smo naučili da je lijepa koža samo zdrava koža, a ona to može biti samo ako ima dovoljno vlage. Stoga bi, po povratku s ljetovanja, svakako trebalo nastaviti s kvalitetnom rutinom njege koja uključuje nježni peeling i hidratantne maske. S obzirom na još uvijek visoke temperature, najbolji su odabir lagane teksture, poput gela, a sjajno će poslužiti i razne maglice te zaštitni i osvježavajući sprejevi koji će vašoj koži doslovno utažiti žeđ. Nanosite ih obilno, više puta dnevno – koža će vam biti jako zahvalna.

Image: 5490866, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: yes, Credit line: Profimedia

Podloga u light varijanti

Po povratku s mora još uvijek možemo uživati u blagodatima prirodne brončane puti pa ćemo omiljeni, dobro pokrivajući puder  ostaviti da nas pričeka do jeseni, a posegnut ćemo za laganijim podlogama poput toniranih, BB ili CC krema. Ovi lagani, tonirani fluidi ujednačit će vaš ten bez otežavanja. Prekrit će i male nesavršenosti poput crvenila ili kakve hiperpigmentacije. Ako koristite korektor, možete koristiti samo njega, nanoseći ga na mrljice ili druge nepravilnosti.

Image: 347940986, License: Royalty-free, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: Profimedia, Alamy

Naglasite obraze

Naglasiti jagodice i dodati boje licu – to su neki od glavnih ciljeva kada preplanulost želimo naglasiti make-upom. Hoćete li odabrati bronzer ili blush, na vama je, ali to je definitivno najbolji način da lice dodatno osvijetlite te da vaša put dođe do punog izrađaja. Roza i koraljni tonovi licu će pružiti dodatnu boju, dok će bronzer, sa svojim zlatnim tonovima savršeno osvijetliti lice.

Ruž kao glavna zvijezda

Tijekom ljeta, iako s puno pažnje kreiramo make-up rutinu, ipak se držimo one stare – manje je više. Stoga kad već pretjerano ne naglašavamo oči, ljetnu boju akcentuiramo odabirom ruža, i to jarkim bojama – koraljnom, crvenom i raznim nijansama tople narančaste.

Ako pak ne volite tople boje, možete posegnuti i za bojom maline ili ciklame, a ako ste ljubiteljica tamnijih tonova, za vas će pun pogodak biti boja trešnje.

Ne zaboravite na oči

Iako ljeti manje koristimo sjenila, tuševe i olovku za oči (jer je praktičnije i jer smo slobodnije), po povratku u grad lagano se vraćamo i eye make-upu. Kako biste naglasili tamniju put te je dodatno osvijetlili, bit će dovoljno nanijeti malo baznog sjenila u nijansama od bež do svijetlo smeđe te kapke naglasiti sjajilom za postizanje glazed lids efekta. Nekoliko slojeva kvalitetne maskare i to je to.

Pročitajte još i ...