Sasvim osobno: dr. sc. Mladen Duduković

U današnjoj rubrici Sasvim osobno, ugostili smo uglednog zagrebačkog plastičnog, rekonstruktivnog i estetskog kirurga, dr. sc. Mladena Dudukovića. Otkrio nam je zanimljive detalje iz privatnog i poslovnog života, te poneku crticu o sebi koji ni mi nismo znali.

Za početak, dr. Dudukovića, koji je poznat po ležernom, ali uvijek besprijekornom izgledu, pitali smo kako izgleda njegova beauty rutina. Zanimalo nas je i koristi li neke od tretmana za pomlađivanje te je li do sada posezao za filerima i botoxom.

dr. Mladen Duduković

“Nisam neki štreber po tom pitanju. Imam neki oblik dermatitisa pa ujutro i navečer koristim medicinske kreme koje mi smiruju kožu. Nekad prije izlaska, ako osjećam da mi je koža suha, stavim serum ili neku hidratantnu kremu. Botox i filere ne koristim, ali nisam daleko od toga da počnem”.

Kako održavate formu? Trenirate li redovito?

“Formu održavam “povremenim gladovanjem”, odnosno intermittent fastingom. Nekako sam shvatio da mi je idealna težina oko 78 kilograma pa tu balasniram +/-1. Ako se previše opustim, onda opet malo stisnem i vratim se na idealno. Uglavnom, treningom je u četrdesetima dosta tesko držati formu, osobito za čovjeka koji ima radni tempo kao ja. Uz trčanje koje ubacim kad god stignem, dijeta mi je jedini osigurač da budem fit”.

Kako izgleda Vaš režim prehrane?

“Nije to neki poseban režim. Ako me nitko ne zove na večere i ne opstruira mi ritam, uglavnom jedem od 10-18 i to dva do tri manja obroka. Nastojim ne jesti kruh, niti slatko. Naravno da sam za vikende izvan takve discipline te si tada dopustim čašu crnog vina ili jedem nešto kasnije nego inače”.

Njegujete lijep casual stil – gdje volite shoppingirati? Imate li brendove koje posebno volie kada je odjeća u pitanju?

“Mislim da kad si fit, u svemu izgledaš dobro, tako da ne trošim puno novaca, niti vremena na odjeću. Volim sportski casual stil koji najlakše pronalazim u COS ili Mango man dućanima. Ako me put slučajno odvede u Ameriku, onda su mi izbor Club Monaco i J. Crew.

Recimo da se sezonski počastim dobrim cipelama i dobrim tenisicama. Drugo me baš i ne zanima. Često me pitaju gdje sam nešto kupio pa se jako iznenade kad kažem da je to Zara ili H&M. Vraćam se na prvu misao – zadovoljan sam i u svemu si izgledam dobro”.

Ispričajte nam neki detalj o sebi za koji još ne znamo…

“Da su kazne manje i da ne moram razgovarati s policijom, nikad ne bih stavio kacigu dok se vozim na Vespi”.

Koje Vam je najdraže mjesto kada su putovanja u pitanju?

“To je sigurno uvijek Italija – bilo gdje – jug sjever, svejedno. I sada, dok ovo pišem, Ana nas vozi na jezero Como”.

Znamo da imate malo slobodnog vremena, ali kada ga pronađete, kako ga provodite?

“Uglavnom sam s klincima, a kako volim putovati, onda i njih često vodim sa sobom, ali tada ta putovanja prilagodim njima. Ustvari najviše volim kad mi je dosadno i to onda zovem pravim slobodnim vremenom, to je ono kad nemaš baš ništa, niti dogovoreno, niti u podsvijesti. To je vrijeme kad se stvarno odmorim. Mislim da sve skupa, nažalost, govorimo o jednom do dva takva dana godišnje”.

Vodite uspješnu polikliniku i puno radite – što smatrate svojim najvećim poslovnim uspjehom?

“Radim puno, to je istina, ali činjenica je da me taj rad za sada još uvijek ne umara jer to što radim, zaista volim i uživam u tome, tako da mi radni dan uglavnom proleti. Najvećim uspjehom smatram to što mislim da sam napravio jednu od najboljih estetskih klinika u regiji. Lako ću to i objasniti – nikad se nisam vodio time da zaposlim slabe, slobodne i recesivne ljude koji će me slijepo slušati. Imao sam sreće da možda i najbolji ljudi u svojim domenama, a koji bi svi sigurno mogli raditi ili samostalno ili bilo gdje drugdje na svijetu, ipak rade sa mnom, a ja ih nekom svojom čudnom energijom držim na hrpi i za sada još uvijek svi guramo u istom smjeru”.

 A kada biste trebali izdvojiti neki od najvećih izazova?

“Općenito najbolje funkcioniram kad si postavim neke ciljeve, a kako sam ove koje sam si zadao prije nekoliko godina, više- manje sve ostvario, moram si naći neke nove, čisto da mi ne bude dosadno. Naravno, pojačat ćemo tim još nekim novim ljudima i poraditi na operacijskom kapacitetu klinike – to je sada potreba radi zaista velikog interesa za svim estetskim operacijama. A od ostalih stvari…hm, reći ću samo da ćemo vrlo brzo pokrenuti i još neke komplementarne projekte koji će vas veseliti i zabaviti”.

Svakodnevno ste okruženi prekrasnim ženama – što je za Vas ljepota?

“Ljepota je sloboda, ljepota je kad se sam sebi sviđaš i smiješ se svemu u životu, a pritom ti je svejedno što drugi o tome misle”.

Postoji li savršenstvo kada pričamo o ljepoti?

“Vjerojatno ne, ali to i je najzabavnije u svemu ovome, zato to cijelo vrijeme i tražimo”.

Koliko je za lijep izgled važna njega i prevencija, a koliku ulogu igraju korekcije?

“Mislim da sve igra ulogu – prvenstveno genetika, zatim njega, a nekada i korekcije. Slično kao i u sportu – 30% je talent, a sve ostalo su trud i disciplina”.

Što ne volite?

“Općenito ne volim čekati pa me ljuti sporost u prometu. A i kad netko misli da Brad Pitt nije napravio face lift!”

 

Pročitajte još i ...