Cherry make-up – najpopuarniji trend šminkanja ove jeseni

Kao što je to postalo pravilo u posljednje vrijeme, na TikToku otkrivamo najnovije, globalno popularne trendove u make-upu. Tako je i ove jeseni, kada tom društvenom mrežom vlada Cherry make-up. Kao što mu i samo ime kaže, a i možemo pretpostaviti, riječ je o crvenoj boji u svim varijantama – od koraljne, preko mak crvene pa sve do boje trešnje.

Mnogi će se poveseliti jer to znači kraj no make-up trenda koji je zagovarao povratak prirodnom izgledu. Novi trend podrazumijeva nešto dramatičniji make-up, dostojan crvenog tepiha. A da je zavladao i ozbiljnim pozornicama, svjedoči i podatak da su ga nosile i manekenke na nedavnoj reviji slavnog dvojca Dolce & Gabbana.

Osim toga, paleta crvenih tonova u svim mogućim nijansama, odlično pristaje jesenskom koloritu kojega želimo ‘utopliti’.

Kako napraviti Cherry make-up kod kuće?

Make-up artisti predlažu da se za kućnu upotrebu koncentriramo samo na određeni dio lica i njega ‘okupamo’ u nijansama crvene. To mogu biti oči, obrazi ili usta – svejedno je. Ako se odlučite za oči, opcije su doista brojne. Za sve one koji ne vladaju suvereno kistovima, najbolja opcija je uredna crta tušem na kapcima ili pak kremasto sjenilo koje se nanosi prstima.

Naravno, jedna od opcija su i pigmenti ili pak palete sjenila koje omogućuju igranje i razne sfumature crvenih tonova.

Obrazi nam nude klasičnu opciju rumenila u prahu, ali i razne kremaste pa i tekuće varijante koje donose i uvijek dobrodošao glow. Kremasta i tekuća rumenila možemo nanositi i na usne pa će to donijeti novu razinu usklađenosti i harmonije na licu.

Kada je riječ o usnama, uredno nanošenje šminke ovdje je ključno. Stoga najprije treba napraviti uredan rub olovkom za usne, a potom, kistom nanijeti omiljenu nijansu crvene.

 

 

 

 

 

 

 

 

Pročitajte još i ...