Sa okusom mora, sa okusom soli – ovi parfemi mirišu na plažu

Parfemi otvaraju beskrajne horizonte. Oni gode i osjetima i mašti. Poput čarolije djeluju na instinktivnoj razini, a istovremeno su krajnje suptilni, rekao je Nino Cerruti, a mi dodajemo: on su čarobni štapići koji popravljaju raspoloženje i pomažu u kolekcioniranju lijepih trenutaka!

Naime, kada udahnemo miris, njegove molekule putuju kroz nosne prolaze i dolaze do mirisnih receptora u nosnoj šupljini. Ti receptori zatim šalju signale u mozak, posebno u područje koje se naziva limbni sustav, koji je odgovoran za emocije, pamćenje i raspoloženje. Ako nam se miris sviđa, poput morskog povjetarca ili cvjetnog buketa, mozak otpušta endorfine, koji su prirodni osloboditelji stresa i poboljšavaju raspoloženje. Ti će nas mirisi opustiti, smanjiti anksioznost i stvoriti osjećaj ugode. Ukratko, mirisi imaju moćan utjecaj na naš mozak i naše raspoloženje.

Međutim, važno je odabrati prave sastojke, ne samo u skladu s našim preferencijama nego i s godišnjem dobom. Naprosto, postoje note koje se bolje slažu sa suncem poput cvijeća, citrusa ili voća… Osim toga, na još neke stvari treba pripaziti tijekom ljetnih mjeseci.

Zbog visokih temperatura, ljeti se znojimo više, što može utjecati na trajnost parfema. Preporučuje se stoga izbor parfema koji imaju dugotrajnu baznu notu. Za vruće dane bolje je izabrati parfem koji nije previše intenzivan ili težak jer se ljeti mirisi šire brže i mogu postati predominantni.

Na kraju, najvažnije je da miris odražava vašu osobnost i osjećaj koji želite prenijeti. Bilo da je to osjećaj avanture, romantike ili jednostavno osjećaj osvježenja, neka vaš ljetni parfem bude savršen izbor za vas! Mi imamo prijedloge mirisa koji oduševljavaju poznate influencere. A i nas!

Maison Margiela  Replica Beach Walk

Beach Walk je svjež i osvježavajući miris koji kombinira note soli, kokosa, limuna, ylang-ylanga i cvijeta jasmina. Ova kombinacija stvara dojam sunčanog dana na plaži, s mirisom slane morske vode, svježeg kokosa i citrusa koji se miješaju u zavodljivu i opuštajuću aromu.

Miris je svjež, ali istovremeno i senzualan, što ga čini idealnim za tople ljetne dane i večeri.

Oribe Oribe Cote D’Azur Eau de Parfum

Ovaj luksuzni parfem inspiriran je glamuroznim i sunčanim Cote D’Azurom, poznatom francuskom obalom, a očarat će vas notama citrusa, cvjetova naranče, jasmina, sandalovine i ambera. Ova kombinacija stvara osvježavajući i luksuzni miris koji evocira osjećaj sunčanog i glamuroznog ljeta na francuskoj rivijeri.

Miris je svjež, ali istovremeno i senzualan, što ga čini idealnim za nošenje tijekom toplih ljetnih dana i večeri.

Byredo Sundazed Eau de Parfum

Inspiriran sunčanim i veselim ljetnim danima, Sundazed je svjež i slatki miris koji kombinira note mandarine, limuna, nerolija, jasmina, lavande i vanilije. Ova kombinacija stvara osvježavajući i veseli miris koji evocira osjećaj sunčanog dana, slatkih citrusa i cvjetnih vrtova.

Miris je slatkast, ali istovremeno i svjež, što ga čini idealnim za nošenje tijekom toplih ljetnih dana i večeri.

Michael Kors Wonderlust Eau de Voyage

Ovaj parfem je dio kolekcije Michael Kors Wanderlust, koja je poznata po svojim mirisima koji evociraju osjećaj slobode i istraživanja. Wanderlust je svjež i voćni miris koji kombinira note bergamota, mandarine, ruže, jasmina, vanilije i sandalovine.

Miris je svjež, ali istovremeno i senzualan, što ga čini idealnim za nošenje tijekom putovanja i istraživanja novih destinacija. Savršen izbor je za sve one koji žele nositi miris koji evocira osjećaj avanture, slobode i putovanja.

Tom Ford Costa Azzurra

Pekrasna talijanska obala i Mediteran esencija su koja će vas osvojiti na prvu. Costa Azzurra je drvenasti i morski miris koji kombinira note morske soli, borovice, kadulje, mirodija, drveta i ambre. Ova kombinacija stvara osvježavajući i elegantni miris koji evocira osjećaj mirisa morske vode, borovih šuma i sunčanih obala.

Miris je svjež, ali istovremeno i senzualan, što ga čini idealnim za nošenje tijekom toplih ljetnih dana i večeri, a savršen izbor je za one koji žele nositi miris koji evocira osjećaj luksuza, mira i ljepote talijanske obale.

Pročitajte još i ...