Neubelle tretman – alternativa botoxu

Woman in cosmetic medicine treatment getting botox injection, close-up portrait, Image: 104553248, License: Royalty-free, Restrictions: , Model Release: yes, Credit line: Profimedia, CandyBox

Neubelle tretman alternativa je botoxu koja pruža slične rezultate, ali pomoću drukčijih mehanizama. Botox, naime, koristi toksin – Botulinum neurotoksin veže se na presinaptičke neurone i onemogućava oslobađanje neurotransmitera acetilkolina u neuro-muskularnu spojnicu te na taj način dovodi do relaksacije mišića. Onemogućujući mišićnu aktivnost i opuštajući mišiće, dolazi do smanjenja ili potpunog nestanka bora na licu. Neubelle stvara malu toplinsku ozljedu veličine zrna riže koja služi kao zapreka živcu za kontrakciju mišića.

Mehanizam radiofrekvencije

Neubelle uređaj radi na mehanizmu radiofrekvencije i stimuliranja živaca kako bi stvorio neuralnu leziju i opustio mišić na području čela i obrva (mišići na čelu uzrokuju bore na čelu i oko očiju). U postupku se živac zagrijava na 185 stupnjeva, što uzrokuje njegovu privremenu ozljedu i prestanak rada.

Tretman traje 30 minuta. Prvo se stimuliraju živci ne bi li se vidjelo koja će se mjesta točno tretirati, a potom se radiofrekvencijskom energijom pomoću sonde uzrokuje toplinska lezija čime se zaustavljaju signali živaca. Na kraju se provjerava koliko je mišić blokiran i prelazi na novo područje.

Woman holding arm in front of face, portrait, Image: 296302807, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: Profimedia, PhotoAlto

Neubelle vs. botox

Radiofrekvencijom se uzrokuje mala termička lezija koja zaustavlja signal živaca prema mišiću i relaksira mišiće, dok se kod primjene botoxa botulinum neurotoksinom blokira put živčanim impulsima prema mišiću. Rezultati botoxa traju do 6 mjeseci, dok rezultati Neubelle tretmana traju 10 – 18 mjeseci. Za razliku od botoxa, kod kojeg su rezultati vidljivi nakon nekoliko dana, rezultati Neubella vidljivi su odmah. Ipak, treba napomenuti da se Neubelle ne smije koristiti ispod linije očiju, odnosno da je njegovo korištenje ograničeno samo na područje čela, dok se botox može koristiti gotovo bilo gdje.

Pročitajte još i ...