Ida Prester: bez ovih proizvoda ne idem na more

Premda o njezi i zaštiti kože treba brinuti tijekom čitave godine, naša koža najizloženija je sunčevim zrakama upravo u ljetnim mjesecima.

Ida Prester i njezin suprug Ivan Peševski sa sinovima Rijom i Rokom bezbrižno su uživali u ljetnim radostima na svjetioniku Porer štiteći svoju svijetlu i osjetljivu kožu od sunčevih zraka Capital Soleil linijom proizvoda, bez ikakvih vidljivih promjena na koži, opekotina ili crvenila.

Predivno iskustvo, bez opeklina

Da je u ljetnim danima moguće nesmetano uživati uz korištenje adekvatne UV zaštite potvrdila je i naša poznata voditeljica i glazbenica Ida Prester koja je, u društvu svoje obitelji, muža Ivana te sinove Roka i Rija, provela dva nezaboravna dana na mističnom svjetioniku Porer, izgrađenom još davne 1883. godine i smještenom na hridinastom otočiću nadomak Istre, a koji slovi kao mjesto s najljepšim zalascima sunca na Jadranu.

“Boravak na svjetioniku bio je zbilja jedno predivno i romantično iskustvo koje ćemo pamtiti cijeli život, a posebno zato što je to bio prvi put da smo na otoku, uz svjetioničara, bili posve sami. Suprug se sjetio da ponesemo zmajeve koji su zbog vjetra stalno bili u zraku zbog čega su klinci bili oduševljeni, a mi smo uživali u predivnom zvjezdanom nebu kakvo se rijetko može vidjeti. Osjećali smo se kao da smo u nekom filmu Wesa Andersona”, ispričala je svoje iskustvo Ida.

Nježni prema prirodi

No boravak na svjetioniku usred mora, osim uzbudljivih avantura, krije i svoje zamke, a kako bi u njegovim čarima bezbrižno uživali, čitavog dana izloženi sunčevim zrakama, za zdravi izgled, njegu i zaštitu njihove kože od štetnog UV zračenja pobrinuo se Vichy i linija Capital Soleil proizvoda za zaštitu od sunca.

“S obzirom na to da svi u obitelji imamo vrlo svijetlu i osjetljivu kožu, bez adekvatne SPF zaštite ne idemo nikuda, a kamoli na svjetionik gdje smo čitav dan izloženi sunčevim zrakama. Bilo mi je jako važno da se vratimo kući bez opeklina. Odabrani proizvodi Capital Soleil linije proizvoda za zaštitu od sunca omogućili su nam nesmetano uživanje u ljetnim radostima, a nakon dva dana provedena pod vedrim i sunčanim nebom nitko u obitelji nije uočio crvenilo niti ikakve druge promjene na koži što mi je potvrdilo, da Vichy štiti i vrlo osjetljivu kožu i u ovako ekstremnim uvjetima”, objasnila je Ida.

U nastojanju da očuva čistoću mora i bogat podvodni svijet u njima, Vichy je svoje proizvode Capital Soleil vodicu za zaštitu od sunca i Capital Soleil Eko mlijeko za zaštitu od sunca testirao u uvjetima morskog života kako bi kreirao zaštitu od sunca koja ne štiti samo našu kožu već i biljni i životinjski svijet u moru. Testiranja su utvrdila kako formule ovih novih Capital Soleil  proizvoda nemaju štetni utjecaj na žive organizme u moru.

Nesputana i bezbrižna na suncu

Pazeći na svoju svijetlu i izrazito nježnu kožu, Ida je za zaštitu lica odabrala inovativnu formulu Capital Soleil UV-AGE DAILY, novi fluid protiv znakova fotostarenja s faktorom zaštite 50+. Capital Soleil UV-AGE DAILY je kreiran multidisciplinarnim pristupom kako bi se lakše adresirali vidljivi znakovi fotostarenja kože. S obzirom na to da je dokazano kako je više od 80% znakova starenja kože uzrokovano vanjskim faktorima, poput UV zraka i onečišćenja, Vichy je razvio inovativnu formulu Capital Soleil UV-AGE DAILY fluida čija je uloga zaštititi kožu od štetnih UV-utjecaja, ali i korigirati postojeće znakove fotostarenja poput bora, tamnih mrlja.

Kako bi koža svih članova Idine obitelji bila zaštićena od jakog sunca na svjetioniku, sigurnost im je pružilo novo Vichy mlijeko za lice i tijelo Capital Soleil Eko mlijeko za zaštitu od sunca s faktorom zaštite 50+. I formulacija i pakiranje kreirani su kako bi očuvali morski ekosustav.

Uz UV-AGE DAILY i Capital Soleil Eko mlijeko za zaštitu od sunca, tu je i CAPITAL SOLEIL vodica za zaštitu od sunca SPF50. Vodica u spreju inovativne je teksture te donosi osjećaj lakoće, svježine i ugode, osiguravajući zaštitu od sunčevih zraka. Otporna je na znoj i vodu, a formula je obogaćena beta karotenom za ujednačeniji i naglašeniji ten. Hipoalergena formula ispitana je na osjetljivoj koži pod dermatološkim nadzorom.

Nezaboravna avantura Ide Prester i njezine obitelji na svjetioniku Porer dokazala je da itekako moguće nesmetano uživati u svemu što jedno uzbudljivo ljeto donosi, s provjerenim formulama prilagođenima svim tipovima kože i odabranim proizvodima pažljivima prema morskom eko-sustavu koji želimo očuvati za buduće generacije.

 

Foto: John Pavlish

Pročitajte još i ...