Tri savršena tretmana za oporavak kože lica nakon ljeta

Hello! Let me introduce myself. I am Savior. Derm Savior! Ovako smo nekako zamislili početak akcijskog filma u kojemu je glavna uloga dodijeljena tretmanima koji oporavljaju kožu nakon ljeta.

Jer koliko god obožavali sezonu bezbrižnog sunčanja, koktela i izležavanja na plaži kao da ne postoji sutra, dok smo mi uživali, koža lica bila je na prvoj crti obrane, boreći se protiv sunca, soli i znoja. Sada je vrijeme da joj se odužimo!


Zamislite svoju kožu kao sudionika u gore spomenutom akcijskom filmu, koji je upravo prošao kroz seriju eksplozija (čitaj, UV zračenja). Ona treba prvu pomoć jer UV zrake, vrućine i morska voda mogu postati i “zlikovci”.

Kao prvi, sunce može isušiti kožu, a morska voda ukloniti prirodna ulja s njezine površine. Kao drugo, posebno nam mrsko, sunce može prouzročiti hiperpigmentacije ili tamne mrlje na koži. Kao treće, UV zrake mogu oštetiti kolagen i elastin, što rezultira gubitkom čvrstoće i elastičnosti kože.

Ne brinite, nećemo dalje nabrajati nego ćemo vam naprosto ponuditi sretan završetak. Za to će se pobrinuti tri tretmana koji oporavljaju, hidratiziraju i njeguju kožu. I spašavaju stvar. Ukratko: svaki od njih je Savior. Derm Savior!

HydraFacial za blistavu, hidratiziranu kožu

Uređaj pruža vrhunsko iskustvo pilinga: uz pomoć naprave koja ispušta mlaz vode nježno se, ali učinkovito lice čisti od prljavštine koja se nakuplja u porama. Tretman se odvija u tri koraka – prva je abrazija kože, potom ubrizgavanje seruma te čišćenje pora vakuumom. Abrazija kože radi se posebnim nastavkom, a cilj joj je otvoriti pore kako bi se mogle dubinski očistiti, ali i smanjiti sitne bore i ublažiti vidljivost pigmentacija i manjih ožiljaka.

Istovremeno s abrazijom, koža se “puni” revitalizirajućim serumima s antioksidansima, peptidima, hijaluronskom kiselinom i vitaminima. Tretman uključuje i limfnu drenažu, kemijski piling, umirujući serum i antibakterijsko LED svjetlo – čija je posljedica uklanjanje mrtvih slojeva kože, obnavlja se blistavost i ostavlja osjećaj kristalno čistog tena.

Ovaj je tretman dostupan u brojnim poliklinikama, uključujući Polikliniku Milojević, Polikliniku dr. Jelena Jakić, Polikliniku Sinteza, Polikliniku Bagatin i brojne druge, a cijena mu se kreće od 130 do 230 eura.

Vitaminski koktel za beživotnu kožu

Mezoterapija je tretman koji vrlo učinkovito poboljšava stanje kože, a bazira se na apliciranju koktela aktivnih sastojaka injektivnom tehnikom. Njegova je najveća prednost personalizirani pristup svakoj osobi – dermatolog će vam najprije pregledati kožu, a onda pripraviti sastojke koje će kombinirati prema specifičnim potrebama kože.

Kombinacije su zaista brojne, a od tretmana će najviše koristi imati beživotna, dehidrirana koža. No, mezoterapija odlazi i korak dalje – može, naime, čak ublažiti fine linije i bore.

Ovaj je tretman dostupan u većini estetskih i dermatoloških ordinacija i poliklinika, a cijena jednog tretmana je najčešće od 150 do 200 eura.

Hiperpigmentacije, kolagen, tekstura kože

Tretman krvnom plazmom, poznat i kao PRP (Platelet-Rich Plasma) tretman, namijenjen je osobama suhe i umorne kože koja je izgubila elastičnost te svima koji žele usporiti prirodan proces starenja. Izvrsni rezultati pokazali su se u korekciji neujednačene pigmentacije. Tretirati se mogu cijelo lice, obrazi, nazolabijalne bore, podočnjaci te vrat i dekolte, odnosno sva područja na kojima je koža posebno tanka i osjetljiva. Tretman je bezbolan i brz, netoksičan, hipoalergen te ne zahtijeva vrijeme oporavka.


PRP tretman koristi vlastitu krvnu plazmu kako bi se potaknula obnova kože i postigao mladenački izgled, a sastoji se od nekoliko koraka. Prvo, uzima se mala količina krvi iz ruke. Zatim se ta krv centrifugira kako bi se odvojila krvna plazma od crvenih krvnih stanica. Krvna plazma, koja je bogata trombocitima i faktorima rasta te matičnim stanicama, se zatim koristi za tretiranje kože.

Nakon što se krvna plazma pripremi, nanosi se na lice ili se ubrizgava u određene dijelove kože pomoću finih iglica. Faktori rasta u krvnoj plazmi potiču obnovu stanica, proizvodnju kolagena i elastina te poboljšavaju teksturu i tonus kože.

Cijena tretmana je od 300 eura naviše, a možete ih napraviti u brojnim estetskim i dermatološkim ordinacijama i poliklinikama u Hrvatskoj, između ostalih, u Poliklinici Milojević, Poliklinici Sinteza, Poliklinici Bagatin i Dermatologiji Ivana Nola.

Pročitajte još i ...