Kako se botoksom rješavaju bore oko očiju? Tajnu otkriva vrsna zagrebačka liječnica…

Takav pogled ispod obrva ne vidim često otpjevala je Severina, dok se probijala kroz strašnu gužvu oko sebe. Prilično smo sigurni da je morala i malo škiljiti kako bi vidjela i tko je nišani i tko je gleda. A tek što se morao namrštiti opjevani junak pjesme!

Pa upravo su pogledi i mrštenje, odnosno posljedice istoga, tema ovog teksta. Naime, znamo da se smijati, plakati i mrštiti, baš kao Severina u pjesmi, jednostavno mora. Upravo su rezultati svih tih pokreta lica – bore! Što one smijalice oko očiju, a što one mrštilice iznad obrva, a te bore, iako su izraz istinskih emocija, jednostavno ne moramo voljeti.

Pravo stanje stvari

Bore se prirodno javljaju na svima nama, i onima sa savršenom i onima s ne tako savršenom kožom. Najčešće se javljaju nakon 30. godine života, no i ranije, pa i kasnije jer od bora nitko ne može pobjeći. Jedan od razloga za boranje su i naše normalne ekspresije lica i to ponavljajuće. Naime, smijanjem i mrštenjem, škiljenjem, pa čak i ljutnjom, javljaju se bore i to zato što je riječ o ponavljajući izrazima lica koje jednostavno ne možemo izbjeći.

S vremenom kako se gubi kolagen i hijaluron iz kože tako pada i elastičnost i hidriranost kože zbog čega koža lica, sama po sebi, isto tako počinje – padati. A kad kažemo padati mislimo na onaj gubitak volumena kože koji se prirodno događa s protekom godina. Za bore nisu, dakle krivi samo izrazi lica, već i padanje lica koje doslovce gužva kožu. Upravo se bore najbolje vide oko očiju, prozora našeg lica, ta dva smeđa, plava, zelena oka, koja iako imaju mlađahni pogled na svijet jednostavno ne mogu zadržati i takav mlađahni izgled. No, stresu nema mjesta jer botoks je uvijek spreman za akciju. I sa, dodat ćemo, vrlo uspješnim rezultatima.

Kako nam je ispričala liječnica mr.sc. Sandra Kovačević, vlasnica Poliklinike Sara, “botoks se koristi kod mimičkih bora nastalih zbog kretnji mišića koji se nalaze oko očiju, između obrva i na čelu. Botoks djeluje tako da “opusti” mišić, te bore koje su iznad njega nestaju ili se znatno ublažavaju. Ako je pogled zatvoren aplicira se ispod donjeg kapka kako bi se oko otvorilo. Savjetuje se istovremeno podignuti vanjski dio obrve za što bolji rezultat s kojim postižemo otvoreniji pogled”.

Kako to zapravo funkcionira

Tijekom tretmana botoksom male doze se ubrizgavaju direktno u mišić, pa se smanjuje provođenje živčanog impulsa. To rezultira stezanjem mišića i njegovim posljedičnim opuštanjem, te smanjenjem efekta mrštenja i produbljivanja bora. Postignuti efekt je razbuđeniji i otvoreniji pogled, podignutije obrve i što je najvažnije – ublažene bore

Korištenjem manjih doza botoksa postiže se najvažniji preduvjet korištenja – očuvanje prirodne mimike i sprječavanje neprirodnog izgleda lica!

Kako nam je objasnila liječnica mr.sc. Sandra Kovačević, vlasnica Poliklinike Sara, botoks vrlo uspješno rješava problem ekspresijskih odnosno mimičkih bora na čelu i to s vrlo malo apliciranog botoksa, ali u vrlo precizno mjesto. No, kako bi postigli pravi efekt potrebno je ponekad i podignuti vanjski dio obrve kako bi se pogled u potpunosti otvorio.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Poliklinika Sara (@poliklinika.sara)

Ključ za razumijevanje uspješnosti botoksa je u njegovom trajanju. Naime, traje od šest mjeseci do godine dana pa ga upravo zbog toga i pacijentica i pacijenti obožavaju! Naime, vijek trajanja je zaista zadivljujuć s obzirom na to da se radi o tek nekoliko uboda iglicom u specifično mjesto. Tretmane botoksa, ako se želimo uspješno riještiti bora, potrebno je ponavljati svakih pola godine, do godinu dana.

Pročitajte još i ...