Lakši put do intimnog zdravlja uz sjajan Black Friday popust u Poliklinici Sinteza

Čini se da su (rekli bismo, srećom!) davno prošla vremena u kojima smo odlaske na estetske tretmane obavijali velom tajne, a o njima nismo govorili nikome pa čak ni najboljoj prijateljici. Danas su neinvazivni, ali i invazivni estetski tretmani i zahvati postali dio osobne njege i brige o sebi te se o njima komunicira posve otvoreno i bez tabua.

Jednak odnos, polako, ali sigurno stvaramo i prema estetskim tretmanima u ginekologiji koji su do nedavno bili strogo čuvana tajna i najdublje skrivani dio osobne intime svake žene koja bi se na njih odlučila. Danas se za njih odlučuje sve veći broj žena te o njima bez zadrške govore. S prijateljicama dijele svoja iskustva, zadovoljstvo rezultatima, a preporuke za liječnike koji ih izvode, silno su dragocjene jer želimo biti sigurne da smo u najboljim rukama.

Prevencija kao temelj zdravlja

A jedna od liječnica kojoj pacijentice odlaze s punim povjerenjem je i ginekologinja dr. Petra Kejla iz Poliklinike Sinteza koja, uz redovnu ginekološku praksu, svakodnevno izvodi i estetske ginekološke tretmane za koje je interes u stalnom porastu. No, kako kaže naša sugovornica, kada je riječ o ginekologiji, apsolutni prioritet je žensko zdravlje.

dr. Petra Kejla

“Prevencija je temelj zdravlja i trebala bi biti najvažniji moment javnog zdravstva. Najbolju kvalitetu života postižemo kada do poteškoća i bolesti ne dođe. Stoga je izrazito važno ne čekati da se tegobe pojave, već preuzeti odgovornost za svoje zdravlje. Svaka žena bi trebala redovito odlaziti na godišnje ginekološke preglede i preglede dojki”, savjetuje dr. Kejla.

No, nažalost, nije uvijek tako. Dok nemamo poteškoća, skloni smo zdravlje uzimati “zdravo za gotovo” i ne obraćati pozornost na njega. Dijelom je to stvar klime u društvu i svijesti o vlastitom tijelu i zdravlju, a dijelom i tromost zdravstvenog sustava te slabo dostupne zdravstvene usluge i čekanje termina za preventivne preglede.

“Velik dio žena redovito odlazi na preglede, ali postoji i značajan broj onih koje ne idu liječniku iz različitih razloga. Nekada je to loše ranije iskustvo, nekada nedostatak tegoba, koji netočno ulijeva sigurnost u vlastitu nedodirljivost. Ponekad žene misle da ne trebaju ići liječniku ako nemaju partnera i nisu spolno aktivne. Nijedan od tih razloga ne opravdava neodlazak na redoviti pregled. Svaka žena, bez obzira na spolnu aktivnost, dob, izostanak tegoba, trebala bi iz poštovanja i brige prema sebi jednom godišnje otići na preventivni pregled”, upozorava naša sugovornica.

Dodala je kako se teme intimnog zdravlja – bilo da se radi o reprodukciji, spolnom životu ili zdravlju dna zdjelice, općenito teme poput inkontinencije, prolapsa, spolnih odnosa, suhoće rodnice, pa čak i same menstruacije, nažalost i dalje izbjegavaju i o njima se rijetko govori, kako javno tako i u intimnijim krugovima.

“To je definitivno jedna od stvari koju se trudimo promijeniti te učiniti te teme dostupnima i svakodnevnima, kao što bi i trebale biti”, zaključila je ginekologinja dr. Petra Kejla ponovivši poziv ženama na redovite ginekološke preglede s uključenim ultrazvukom i PAPA testom koji je trenutno na Black Friday popustu u Poliklinici Sinteza.

Estetski ginekološki tretmani – i u funkciji prevencije

Drugim riječima, kada smo osigurali ‘bazu’ intimnog zdravlja, odnosno kada smo se uvjerili da smo posve zdrave i da nemamo nikakvih kompleksnijih oboljenja ili tegoba, možemo zakoračiti u svijet ginekološke estetike.

U Poliklinici Sinteza ponudit će vam čitav niz različitih tretmana, među kojima je jedan od traženijih peeling intimnog područja. Fotostarenje, problemi s pigmentacijom i mlohavost kože javljaju se posvuda na tijelu i licu pa i u anogenitalnom području. U Poliklinici Sinteza ove probleme rješavaju tretmanom proizvodom HAPPY intim® Peel kojim će posvijetliti i pomladiti područje genitalija, poboljšavajući kvalitetu kože i zatežući je. HAPPY intim® Peel prvenstveno je namijenjen ljuštenju do bazalnog sloja epiderme, ali može doseći i papilarni dermis, ovisno o postupku nanošenja i broju nanesenih slojeva. Riječ je o bezbolnoj tehnologiji čiji su učinci odlični i predvidljivi, a odgovarat će svim fototipovima kože.

Pomlađivanje vagine dermalnim filerima

Proces starenja svoje posljedice ostavlja na licu i tijelu, ali i na vagini. One će postati vidljivije nakon poroda te u periodu menopauze. Pacijentice primjećuju gubitak volumena, suhoću i opuštenost kože te, iako je riječ o prirodnim pojavama, one mogu utjecati na seksualno zadovoljstvo i samopouzdanje. Ovi se problemi uspješno tretiraju dermalnim filerima, a u Poliklinici Sinteza biraju filere Mesofiller Sensitive tvrtke Mesoestetic. Tretman je jednostavan i kratkotrajan. Nakon što se filer ubrizga u intimnu regiju, rezultati su vidljivi odmah, a oporavak kratkotrajan. Učinak će potrajati  od 12 do 18 mjeseci, ovisno o životnom stilu pacijentice.

Laserski tretmani Fotona laserom

Laserom Fotona u Poliklinici Sinteza uspješno se izvode tretmani sužavanja rodnice, tretmani za prolaps zdjeličnih organa te tretmani za liječenje vaginalne atrofije, a koriste ga i za liječenje stresne urinarne inkontinencije.

Proširena rodnica povezuje se s postporođajnim promjenama, kao i s prirodnim starenjem. Precizno kontrolirana energija pulsira i izaziva toplinski učinak u vaginalnom tkivu, te potiče remodeliranje kolagena i sintezu novih kolagenskih vlakana. Krajnji rezultat neogeneze kolagena i remodeliranje je zatezanje vaginalnog kanala.

Prolaps zdjeličnih organa  je čest problem koji pogađa do određenog stupnja gotovo 50% žena koje su vaginalno rodile.  Kliničke studije pokazuju da je ovaj  tretman učinkovit, jednostavan za izvođenje i siguran. Laser u tkivu sluznice, stimulira remodeliranje kolagena i sintezu novih kolagenskih vlakana. Rezultat je stvaranje novog kolagena i remodeliranje te skupljanje i zatezanje vaginalnog kanala, bez uklanjanja tkiva.

Laserska terapija za simptome vaginalne atrofije temelji se na neablativnom fototermalnom tretiranju vaginalnog kanala. Laserska zraka zagrijava vaginalno tkivo, koja na taj način stimulira angiogenezu, aktivnost fibroblasta i stvara novi kolagen. Konačni rezultat je povećanje debljine sluznice kao i prokrvljenost i smanjenje simptoma kao što su suhoća, svrbež, iritacija i bolni odnosi.

BLACK FRIDAY ponuda u Poliklinici Sinteza

Kako bi svakoj ženi olakšali put do intimnog zdravlja, Poliklinika Sinteza pripremila je Black Friday popust na ginekološki paket: Ginekološki pregled + UZV + PAPA test → 30% POPUSTA.

Rezervirajte svoj termin putem telefona: +385 1 5005 970 ili maila: info@sinteza.hr. Provjerite i ostalu  bogatu Black Friday ponudu u Sintezi: https://sinteza.hr/blackfriday/

 

 

Pročitajte još i ...