Ovo su najljepši zimski parfemi s ružom – zaljubite se odmah!

Iako ne postoje službene kategorije u kojima se parfemi dijele prema godišnjim dobima, svi mi, s dolaskom hladnijh dana, do proljeća pospremamo sve lagane, cvjetne, citrusne i vodene mirise i posežemo za intenzivnijim olfaktivnim kreacijama. Sada nas privlače drvenasti, začinski i gurmanski mirisi.

A posebno mjesto među takozvanim zimskim mirisima, svakako imaju oni s ružom. Ruža odlično funkcionira i u kombinaciji s raznim drugim mirisnim notama pa tako imamo nježne cvjetne varijante, senzualne puderaste, ali i one gdje se ruža primjerice kombinira s oudom. Iako će mnogi, na spomen mirisa s ružom, u sjećanje prizvati mirise kakve su koristile naše bake, suvremeni parfemi s ružom sve su samo ne staromodni.

Zanimljivo je kako je ruža često i osnova nekih od najpopularnijih svjetskih parfema, a nalazi se u oko 75% ženskih mirisa.

U nastavku vam donosimo neke od najljepših parfema s ružom koje ćete voljeti ove zime.

 

Jo Malone London Red Roses Cologne

 

Jo Malone London - Red Roses Cologne -

Miris inspiriran engleskom ružom, oličenjem ljepote engleskih vrtova. Ova kolonjska voda se otvara citrusnim notama limuna, hladne metvice i nježnog lista ljubičice. Srce mirisa odiše akordom crvenih ruža, a bazu čine sandalovina, mošus, klinčić i saće meda. Ovo je savršen izbor za božićni ili rođendanski poklon.

 

Diptyque Eau Rose

 

Ovaj cvjetno-drvenasti parfem za žene potpisuje Fabrice Pellegrin. U srcu mirisa nalaze se damaščanska i ruža iz Grassea, zatim ružina vodica, kamilica i artičoka dok je gornja nota liči. Bazne note su mošus i drvenasti mirisni akordi.

 

Byredo Young Rose

 

 

Young Rose Byredo za žene i muškarce

Cvjetni drveni mošusni miris za žene i muškarce. Gornje note su ambreta i sečuanski papar, srednje note su damaščanska ruža i iris, dok su bazne note mošus i ambroksan. Miris je posvećen nemirnoj mladosti nove generacije, kako kaže osnivač kuće Ben Gorham, inspiriran svojim putovanjem u Kinu i “kreativnoj dinamici koju je tamo svjedočio”. Young Rose je oda mladosti i mirisni dnevnik, posvećen onima koji pišu budućnost. On nudi ne tako tradicionalnu kombinaciju ruže sa sečuanskim paprom. Tu su i akordi irisa, mošusa, sjemena ambrette i ambroxana.

 

Tom Ford Rose Prick

Rose Prick Tom Ford za žene i muškarce

Jedinstveni miris koji ima nešto drugačiji pristup onome što podrazumijevamo pod pojmom “tradicionalnog” parfema od ruže. U središtu svega nalazi se ruža centifolia, a tu su i topao i začinski cedar, vetiver, mošus i guaiac drvo. Sve to zajedno stvara jedinstven i dojmljiv unisex miris.

 

Pročitajte još i ...