Ovog proljeća želimo Jello skin – kožu glatku, sjajnu i jedru poput najslađeg želea

Iako kod nas žele kao poslastica nije visoko na top listi omiljenih deserata, u Americi on to svakako jest. Međutim, i ta lelujava, voćna, želatinasta slastica bolje zvuči kada se koristi u kontekstu skincarea. Naravno, nećemo je nanositi na lice – riječ je o posve drugačijem konceptu. Naime, uz našu kožu želimo vezati neke njezine karakteristike: jedrost, zaglađenost, sjaj.

Što je to Jello Skin?

Jello skin termin je kojega je smislila beauty influenserica Ava Lee koja je na TikToku (naravno!) objavila sada već viralni video svog kozmetičkog tretmana u kojemu njezina kozmetičarka, nakon tretmana lagano uštipne njezino lice i kaže za njezinu kožu: ‘Vidi kako je čvrsta, ima savršenu teksturu želea!’

A upravo ta jedrost i elastičnost govori nam kako u koži postoji visoka razina kolagena. Kolagen je najzastupljeniji protein u ljudskom tijelu, a nalazimo ga u kostima, mišićima, krvi i koži. Ključan je za zdrave zglobove i mladoliku kožu, ali njegova prirodna proizvodnja slabi s vremenom. Upravo zato brojni se anti-age proizvodi i tretmani fokusiraju na sastojke koji će potaknuti njegovu proizvodnju i tako odražti elastičnost kože. Istovremeno, smanjit će se i ostali znakovi starenja, poput linija i bora.

Iako zvuči kao još jedan instant trend s TikToka, Jello skin se ipak razlikuje od ostalih novotarija koje nam u posljednje urijeme stižu s te društvene mreže. I dok se Glazed Donut Skin ili Glass Skin prije svega odnose na izgled tena, Jello Skin bi vam trebao donijeti jedru i elastičnu kožu.

Kako postići Jello Skin?

Za postizanje navedenih učinaka elastičnosti, zategnutosti i jedrosti, nije dovoljno samo hraniti kožu površinski jer ovaj trend obuhvaća mnogo više od vanjskog izgleda vaše kože. Ne postoji samo jedan određeni proizvod kojega biste trebali koristiti, već je riječ o usvajanju posve novog životnog stila. Osim skin care proizvoda, kolagen je potrebno konzumirati i kao dodatak prehrani te kroz temeljac od kostiju, a na taj ćete način održati i potrebnu razinu hidratacije. U svoj jelovnik svakako uključite i čajeve s protuupalnim djelovanjem, a pomoći će i poseban eliksir temeljen na principima kineske medicine koji se sastoji od jabuka, datulja, goji bobica, kineskih gljiva i kokosovog šećera. Stručnjaci preporučaju i konzumaciju matche, kombuche i crnog sezama.

Budući da ovaj trend potječe iz azijske škole ljepote, dobro je u beauty rutinu uključiti i masažu gua sha kamenom od ružičastog kvarca. Tako ćete postići limfnu drenažu i opustiti potkožno tkivo, a to će potaknuti proizvodnju kolagena.

Kada je riječ o odabiru proizvoda za postizanje efekta Jello Skina, birajte one s vitaminom C, retinolom, hijaluronskom i glikolnom kiselinom te peptidima. Svakako će blagotvorni biti i razni tretmani pomlađivanja, poput Hydrafaciala, laserskih tretmana i microneedlinga.

Pročitajte još i ...