7 najsimetričnijih i najprivlačnijih lica Hollywooda

Ideal ljepote mijenja se kroz godine, ali jedna karakteristika uvijek ostaje poželjna – simetrično lice, reći će mnogi, igra veliku ulogu u ljepoti.

„Iako se ideali ljepote mijenjaju kroz vrijeme, idealne proporcije ostaju jedan od najvažnijih preduvjeta“, objašnjava plastični kirurg Arthur Swift za New Beauty.

Simetrija lica važan je faktor fizičke ljepote – iako je fizički dojam subjektivna prosudba, znanstvenici su u više navrata pokazali da se ljepota povećava kada se povećava simetričnost lica, a smanjuje kada se simetričnost narušava.

GRACE KELLY headshot portrait green *Editorial Use Only*, Image: 51142520, License: Rights-managed, Restrictions: *Editorial Use Only*, Model Release: no, Credit line: Profimedia, Film Stills

Privlačnost prema pravilnom licu u ljudskoj je podsvijesti. Ako pogledate zvijezde koje se redovito nalaze na ljestvicama najljepših, primijetit ćete da se radi o vrlo simetričnim licima (iako idealna simetrija ne postoji). Osim simetrije, poželjne su i velike oči, pune usne, lijepa koža i naglašene jagodice. Savršeno, ovalno lice i uski, blago uzdignuti nos Grace Kelly smatra se prototipom prirodne ljepote.

Portal New Beauty, vodeći se ovim karakteristikama, izdvaja listu najpoželjnijih lica Hollywooda.

Marilyn Monroe

Pop ikona Marilyn Monroe slovi za jednu od najljepših žena svih vremena. Prepoznatljiva po svojoj figuri pješčanog sata i ženstvenom licu, i danas predstavlja ideal ljepote. Simetrično lice, pune usne, pravilan nos i puni obrazi čine njezino lice neodoljivo privlačnim.

MARILYN MONROE headshot portrait black lace hand *Editorial Use Only*, Image: 51142566, License: Rights-managed, Restrictions: * Editorial Use Only*, Model Release: no, Credit line: Profimedia, Film Stills

Iako postoji i suprotno mišljenje, da se ljepota krije u nesavršenostima, stručnjaci smatraju da neproporcionalna i asimetrična lica narušavaju dojam ženstvenosti. Za one koji će se prikloniti mišljenju stručnjaka, postoji niz rješenja za suptilne i prirodne promjene kojima se može utjecati na simetričnost i sklad lica.

Twiggy

Osim simetrije lica, poželjnom karakteristikom smatraju se i velike oči. New Beauty je na svoju listu uvrstio popularnu Twiggy kao primjer lica s predivnim, velikim očima i simetričnim licem.

Ako želite povećati oči, blefaroplastika je metoda kojom se podižu kapci i otvaraju oči.

Twiggy, 1967, (Leslie Hornby is her real name), Image: 170349655, License: Rights-managed, Restrictions: For usage credit please use; Courtesy Everett Collection, Model Release: no, Credit line: Profimedia, Everett

Osim očiju, i položaj obrva utječe na simetriju lica. Gotovo nikada nećete vidjeti osobu savršeno simetričnih obrva. Ukoliko je jedna obrva položena niže od druge, tretman botoxom dat će odlične rezultate i učiniti gornji dio lica simetričnim.

Christie Brinkley

Nedovoljno definirani obrazi čine lice manje ženstvenim. Idealni obrazi ovalni su i puni, nalaze se visoko na licu i sužavaju prema bradi, a New Beauty kao primjer idealnih obraza izdvaja one Christie Brinkley. Jednostavnim dodavanjem volumena utječe se na dojam lica, daje mu se ženstvena mekoća i nježnost.

14 January 2014 - Hollywood, California - Christie Brinkley. 50th Anniversary of the Sports Illustrated Swimsuit Issue held at The Dolby Theatre. Photo Credit: Byron Purvis/AdMedia/ADMEDIA_adm_SportsIllustrated50th_BP_208/Credit:Byron Purvis/AdMedia/SIPA/1401151523, Image: 226037809, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: Profimedia, TEMP Sipa Press

Hijaluronski fileri izvrstan su izbor kada je u pitanju popunjavanje volumena obraza. Ono što se nekada postizalo implantatima, danas se postiže jednostavnom aplikacijom filera“, objašnjava plastični kirurg Robert Singer, a dermatologinja Rebecca Fitzgerald dodaje kako se podizanjem obraza, podižu i donji dijelovi lica i uglovi usana, a čeljust poprima bolju definiciju.

Ako želite pomladiti lice dodavanjem volumena, Restylane Volyme filer osmišljen je za definiranje obraza i vraćanje volumena, čime se postiže mladenačka punoća lica. Kombinacijom Restylane Volyme i Restylane Lyft filera, postiže ze volumen, ali i lifting efekt lica čime se utječe na punoću, tonus i konture lica.

Christy Turlington

Lice Christy Turlington podijeljeno je u proporcionalne trećine, što ga čini privlačnim i skladnim. U vertikalnom balansu lica, ključna je brada – ako je nedovoljno istaknuta, utječe na proporcije i čini nos izraženijim.

**NO Germany, Austria** Philadelphia, PA - Christy Turlington Burns is honored at The 36th Annual Women's Way Powerful Voice Awards at The Sheraton Philadelphia Downtown Hotel. May 11, 2013 **NO Germany, Austria**, Image: 161196531, License: Rights-managed, Restrictions: NO Germany, Austria, Model Release: no, Credit line: Profimedia, AKM-GSI

Za oblikovanje čeljusti i brade, također se koriste hijaluronski fileri. Restylane Defyne filerom oblikuju se konture lica, popunjava brada i oblikuje linija čeljusti kako bi se vratile mladolike crte lica.

Shania Twain

Istraživanje koje je provelo Sveučilište u Torontu pokazalo je da Shania Twain ima geometrijski savršene proporcije lica. Njezina brada, obrazi i obrve u savršenom su skladu. Osim toga, njezino lice ima idealnu punoću kakva se postiže hijaluronskim filerima, a koža blista iako je već prešla 50-u, što se nikako ne bi reklo na njezinom licu.

22 March 2013 - Las Vegas, NV - Shania Twain. One Night for One Drop Charity Event at Hyde nightclub inside The Bellagio Resort and Casino. Photo Credit: mjt/AdMedia/ADMEDIA_adm_OneNightForOneDropBellagio_mjt_0128/Credit:mjt/AdMedia/SIPA/1303230642, Image: 230962641, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: Profimedia, TEMP Sipa Press

Za osvježenje zrele kože bez dodavanja volumena, koji lijepoj pjevačici nije potreban jer je volumen i dalje zadržan u području obrva i brade, skinboosteri su odlična metoda. Skinbooster Restylane Vital aplicira se poput filera, a nadoknađuje izgubljenu hijaluronsku kiselinu, vlažeći kožu iznutra. Osim toga, njegovom se aplikacijom dodatno potiče stvaranje kolagena, čime se pomlađuje koža, utječe na njezinu kvalitetu i teksturu.

Restylane Vital izvrstan je izbor za svakoga, a naročito za osobe zrelije i dehidrirane kože, odnosno za fotooštećenu kožu koju je potrebno pomladiti, osvježiti i ujednačiti. Može se koristiti na licu, vratu, dekolteu i rukama, a rezultat je pomlađena koža koja blista, baš kao da ste joj vratili vrijeme nekoliko godina unatrag.

Michelle Pfeiffer

Prema stručnjacima, Michelle Pfeiffer ima savršeno simetrično lice i idealan nos. Već je svima poznato da se nos može oblikovati rinoplastikom, no manje je onih koji znaju da se i filerima može utjecati na izgled nosa. Hijaluronski fileri postali su zlatni standard kada je riječ o anti-age metodama, a njima se može napraviti niz promjena na licu – korigirati znakove starenja, vratiti tonus, redefinirati crte lica, pa čak i promijeniti oblik nosa.

STORY OF US, THE (1999) - MICHELLE PFEIFFER., Image: 137069562, License: Rights-managed, Restrictions: Editorial Use only, Model Release: no, Credit line: Profimedia, Album

Hijaluronskim filerima može se podignuti vrh nosa ili popuniti udubina na nosu. Za podizanje vrha nosa koristi se Restylane Lyft, a za popunjavanje udubina kod, primjerice, sedlastog nosa, Restylane Volyme. Ovim blagim preoblikovanjem može se uvelike utjecati na izgled nosa, profil i cjelokupni dojam lica, a čak i suptilnim podizanjem vrška nosa, licu se može podariti ženstveniji izgled.

Halle Berry

Prekrasna Halle Berry pravi je fenomen. U svojim 50-ima izgleda gotovo 20 godina mlađe. Predivne, pune usne njezinom mladolikom licu daju posebnu privlačnost.

Los Angeles Premiere of "Kidnap". ArcLight Hollywood, Hollywood, California. Pictured: Halle Berry. EVENT July 31, 2017 Job: 170731A1, Image: 343642286, License: Rights-managed, Restrictions: 000, Model Release: no, Credit line: Profimedia, Bauer Griffin

S godinama se usne stanjuju i postaju dehidrirane i izborane (to možete uočiti po gustim vertikalnim linijama na usnama). Kako biste ih osvježili, pomladili i vratili im mladenačku punoću, Restylane Kysse filer proizvod je kojim se postižu potpuno prirodni rezultati. Zahvaljujući teksturi ovoga filera, usne se jednostavno oblikuju, osvježavaju i kontrolirano povećavaju kako bi rezultat bio potpuno prirodan.

Pročitajte još i ...