Stručnjakinja odgovara: čemu služe body fileri?

Želite li svome licu vratiti dašak mladolikosti, popuniti usne ili si naprosto želite podariti odmoran i svjež izled, a niste spremni na invazivne, kirurške metode, hijaluronski fileri tretman su koji će vam preporučiti gotovo svaki plastični kirurg ili dermatolog. Postupak se provodi brzo, nakon njega nije potrebno vrijeme oporavka, a pruža izvrsne rezultate.

Međutim, jeste li znali da osim manjih ‘popravaka’ na licu, filerima možete oblikovati i tijelo? Kako točno, pitali smo dr. Mariju Škornjak, liječnicu i forenzičarku koja je od samih početaka karijere posvećena regenerativnoj, preventivnoj, estetskoj i anti-ageing medicini.

“Tretman body filerima odlična je alternativa invazivnim kirurškim tretmanima. Možemo ih koristiti ako želimo dodati volumen i povratiti simetriju određenom području tijela. Skladno tijelo visoko je na listi želja mnogih pacijentica koje su ovu vrstu tretmana vrlo brzo i spremno prihvatile. Body fileri se najčešće koriste za oblikovanje stražnjice, no mogu se aplicirati na bilo koje područje kojemu je potrebno vratiti volumen i oblikovati ga prema želji pacijenta”, otkrila nam je dr. Škornjak.

Battle of the booties! Iggy Azalea and Jennifer Lopez jiggle their derrieres against each other in their highly sexually charged video clip for Booty, Image: 205848567, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: Profimedia, Thunder Press

Dodala je kako je riječ o gel filerima hijaluronske kiseline, dizajniranima za povratak volumena na različita područja tijela, a njihova je trajnost od 6 do 18  mjeseci.

“Nakon ubrizgavanja, filer će proširiti meko tkivo, stvarajući učinak volumena. Rezultati su trenuti i postojani mjesecima, zahvaljujući snažnoj stabilnosti hijaluronske kiseline te visokoj razini pročišćenosti”.

Prema riječima dr. Škornjak, body fileri mobu se ubrizgavati u bilo koji dio tijela gdje su potrebni veći volumeni.

“Tretman je siguran, jednostavan i brz. Riječ je o fileru koji se oslobađa na dubokim potkožnim mekim tkivima tijela i lica, a tehnike se mijenjaju, ovisno o području ubrizgavanja.

Pročitajte još i ...