Dodaci prehrani nove generacije – kako djeluju na kvalitetu života?

Kad razmišljamo o poboljšanju kvalitete života, prvo što nam na pamet padnu su velike promjene poput selidbe u novi grad ili promjene posla. No, i mala promjena u svakodnevnoj rutini može imati golem utjecaj na vaše blagostanje? Da, govorimo o dodacima prehrani! Ovi pomagači mogu vam pomoći da se osjećate bolje, izgledate bolje i živite bolje. Dobitna kombinacija, zar ne?

Detalji koji čine razliku

Dodaci prehrani nisu samo napici i tablete koje uzimate uz obrok. Oni su suputnici na putu prema zdravijem, sretnijem životu. Primjerice, omega-3 masne kiseline, prisutne u namirnicama kao što su losos, lanene i chia sjemenke, avokado, smanjuju upale i poboljšavaju zdravlje srca. Probiotici, dobre bakterije koje nalazimo u jogurtu, kefiru, kiselom kupusu, igraju ključnu ulogu u održavanju zdrave crijevne flore, što pozitivno utječe na probavu i imunitet.

glasses with different fruit or vegetable juices, Image: 376588132, License: Royalty-free, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: Profimedia, Stock Budget

Vitamin A i cink pridonose održavanju zdrave kože, a vitamin i C, E i cink zaštiti stanica od oksidativnog stresa te normalnom stvaranju kolagena. Dodaci prehrani nove generacije koriste najnovije tehnologije i istraživanja kako bi osigurali da dobivate najbolje od prirode. Mnogi od njih dolaze u obliku prašaka koji se lako miješaju u smoothieje koje možete ponijeti sa sobom kamo god krenete.

U sklopu Estetica Premium Product 2024 natječaja, u kategoriji Najbolji wellbeing suplement, nominirani proizvodi su među najboljima na tržištu, a testirat će ih stručni žiri sastavljen od renomiranih hrvatskih dermatologa i nutricionista. Sve nominirane proizvode i kategorije možete pogledati OVDJE.

spermidineLIFE® Boost+

spermidineLIFE Boost+ je prehrambeni dodatak koji nudi niz potencijalnih benefita za zdravlje, od podrške obnovi stanica do jačanja imunološkog sustava. Njegov glavni sastojak je spermidin, prirodni poliamin koji se nalazi u stanicama. Razina spermidina opada s vremenom, što je povezano sa starenjem i različitim bolestima. spermidineLIFE Boost+ dostavlja spermidin u obliku CelVio® kompleksa, ekstrakta pšeničnih klica bogatog spermidinom i drugim fitokomponentama. Osim spermidina, spermidineLIFE Boost+ sadrži i vitamin B1 (tiamin), koji je važan za metabolizam ugljikohidrata i funkciju živčanog sustava te cink, koji podržava imunološki sustav.

Istraživanja pokazuju da spermidin u CelVio Complexu intervenira u procesu autofagije putem različitih mehanizama. Autofagija je mehanizam kojim stanice probavljaju makromolekule i stanični citosol ili uklanjaju nefunkcionalne stanične organele. Osobito je važna tijekom rasta i diferencijacije stanica. Omogućuje stanicama da odgovore na faktore stresa kao što su infekcije ili ograničenja u hrani (post). Poremećena autofagija onemogućava nužnu razgradnju invazivnih patogena, neželjenih proteinskih nakupina i disfunkcionalnih proteina, što, između ostalog, potiče razvoj raka, kroničnih upala i neurodegenerativnih bolesti. Nasuprot tome, povećana autofagija ima zaštitni učinak na spomenute bolesti i može učinkovito zaustaviti procese starenja.

Glutaredox

Glutaredoks je protein koji se nalazi u svim živim stanicama i igra ključnu ulogu u održavanju zdravlja i funkcije stanica. Glavna funkcija mu je djelovanje kao antioksidansa, štiteći ćelije od oštećenja prouzročenog molekulama nestabilnog kisika poznatih kao slobodni radikali. U organizmu je većinom prisutan reducirani glutation – čak 90%. Osim što pomaže zaštititi stanice od učinka oksidativnog stresa i toksina, djeluje  kao imunomodulator, citoprotektor i  detoksikator. Kad smo mladi i zdravi tijelo sintetizira glutation u zadovoljavajućoj količini, no međutim mnogi čimbenici utječu na smanjenje prirodno prisutnog glutationa, a među njima su starenje, izloženost toksinima, povećan unos lijekova, način života (pušenje, intenzivna tjelovježba, promjene u prehrani).

Dodatak prehrani na bazi reduciranoga glutationa, vitamina C, L-cistina i selena odlikuje se posebnom formulacijom i patentiranom tehnologijom ORO-FS-Release™ koja omogućuje apsorpciju glutationa orobukalnim putem. Ova tehnologija jamči maksimalnu apsorpciju i bioraspoloživost GSH u svim stanicama te je puno učinkovitija od liposomalne verzije glutationa gdje se glutation apsorbira u crijevima i samo je lokalno bioraspoloživ. Glutaredoks® je baziran upravo n toj tehnologiji i potiče endogenu proizvodnju glutationa, ali i povećava pretvorbu oksidiranog u reducirani oblik, regenerirajući glutation koji proizvodi naše tijelo. Osim GSH, Glutaredoks® sadrži i vitamin C, selen i L-cistin.

Pročitajte još i ...