Kako ukrotiti kosu s frizzy efektom? Dermatologinje biraju najbolje proizvode

Neposlušna i tvrdoglava isušena kosa s frizzy efektom izaziva glavobolje mnogim ženama u nastojanju održavanja zdrave kose i blistave frizure. Bez obzira na tip kose, vlaga u zraku i oštećenja kutikule često rezultiraju neurednim pramenovima koji kvare željeni izgled.

Naša kosa sastoji se od keratina, jakog vlaknastog proteina koji sudjeluje u različitim vrstama vezivanja. Jedna od tih veza je vodikova veza koja omogućuje stiliziranje mokre kose jer se vlasi ponovno formiraju i drže novi oblik dok se kosa suši. Međutim, vodikove veze su slabe i mogu se lako promijeniti ili prekinuti — čak i vodom. Ako je vaša kutikula oštećena, lako će upiti višak vlage i uzrokovati nabreknuće vanjskog sloja kose, što stvara frizzy efekt.

Naelektrizirana kosa nastaje zbog kombinacije oštećenja kutikule, gubitka hidrofobnog sloja, prekidanja vodikovih veza, vlage u zraku i elektrostatičkog odbijanja u suhim uvjetima. Sve to uzrokuje podizanje kutikule i rasipanje vlasi u različitim smjerovima, što predstavlja noćnu moru u održavanju zdrave i blistave kose.

Rutina je ključ

Kako biste spriječili kovrčavi efekt kose, potrebno je uvesti nekoliko promjena u svoju rutinu njege kose i prilagoditi proizvode koje koristite. Odaberite hidratantni šampon i regenerator koji će pomoći u zadržavanju vlage u kosi. Hidratantni proizvodi, bogati prirodnim uljima i masnim kiselinama, smanjit će mogućnost kovrčanja.

Jednom tjedno koristite masku za kosu ili tretman dubinske njege kako biste obnovili oštećenu kosu i osigurali dodatnu hidrataciju. Prilikom četkanja i češljanja budite nježni prema svojoj kosi. Koristite četke sa širokim zupcima ili češljeve s mekanim čekinjama kako biste izbjegli lomljenje kose.

Izbjegavajte proizvode koji sadrže sulfate i alkohol jer ti sastojci mogu isušiti kosu i pogoršati kovrčanje. Umjesto toga, birajte one koji su nježniji i hidratantniji. Koristite proizvode koji štite kosu od vlage, a naši dermatolozi, u sklopu natječaja Estetica Premium Product, biraju najbolje formule u kategoriji Najbolja linija za njegu frizzy kose. Sve kategorije i nominirane proizvode u ovogodišnjem natječaju pogledajte OVDJE.

Keune So Pure Polish linija – šampon, regenerator i maska

Nova So Pure njega kose je dobivena iz prirodnih sastojaka, ugljično neutralna, bez glutena, bez silikona, bez sulfata (šampon), bez umjetnih bojila (osim proizvoda COOL), sa smanjenom količinom plastike, bez okrutnosti, veganski i koncentrirana (šampon i regenerator).

SO PURE Polish linija pravi je odabir za neposlušnu kosu, a ključni sastojak je šećerna repa, odnosno prerađeni ostaci šećerne repe koji se obično bacaju. Keune laboratorij otkrio je kako upravo ta pulpa ima nevjerojatne prednosti za kosu, čini je sjajnijom, punijom, nahranjenijom i mekšom, čvršćom protiv lomljenja, lakšom za raščešljavanje.

Polish linija – šampon, regenerator i maska za zaglađene vlasi: Kao što naziv implicira, ovi proizvodi poliraju kosu dok ne postane glatka. Povrh toga, štite od vlage, tako da možete vjerovati da se kosa neće kovrčati, čak ni tijekom najsparnijih dana. U liniji se nalaze šampon, regenerator i maska, a So Pure Polish sadrži kombinaciju polisaharida ekstrahiranih iz chia sjemenki, što pomaže u zaglađivanju neposlušne kose sklonoj kovrčanju, čak i za vlažnih dana.

Chia sjemenke mogu pomoći u jačanju kose zbog visokog sadržaja proteina keratina koji kosi daje sjajni zaštitni omotač. Također su bogate cinkom koji poboljšava teksturu i izgled kose i pomaže je zaštititi od oštećenja iz okoliša i UV zraka te bakrom i fosforom, koji kosu čine gustom i snažnom. Osim toga, ioni bakra igraju važnu ulogu u proizvodnji melanina, pigmenta koji kosi i koži daje boju. Također, chia sjemenke pomažu odgoditi sijeđenje kose.


 

Sponzor kategorije KOSA u Estetica Premium Product 2024 natječaju je Philips Auto Curler.

Automatski uvijač za kosu s tehnologijom SenseIQ ravnu kosu pretvara u kovrčavu u samo nekoliko sekundi, pritom zadržavajući 95% prirodne snage kose.

Zahvaljujući SenseIQ tehnologiji Auto Curler ima brojne prednosti:
1. Osjeća
Njegov digitalni infracrveni senzor mjeri temperaturu vaše kose više od 36.000 puta tijekom oblikovanja kako bi vam pružio personalizirano iskustvo svaki put kad stilizirate kosu.
2. Prilagođava
Inteligentni mikroprocesor mozak je tehnologije SenseIQ. Stalno analizira i prilagođava temperaturu. Prilagođavajući svoju toplinu vašoj kosi, ovaj uređaj za automatsko kovrčanje kose sprečava pregrijavanje, a uvijek pruža performanse uvijanja koje očekujete.
3. Njeguje
Jedinstveni sustav čuva 95% prirodne čvrstoće vaše kose, zadržavajući 3x više hidratiziranosti, za jaku kosu zdravog izgleda s volumenom i sjajem kakve zaslužujete.

Nakon korištenja uređaja kovrče su trajne, bez oštećenja i pucanja. Ovaj uređaj karakterizira i glatki keramički premaz s dodatkom njege ionima, pametni sustav za kovrčanje koji pritiskom gumba pokreće sustav uvijanja, gumb za odabir smjera uvijanja, kao i 3 postavke temperature uvijanja.

Pročitajte još i ...