6 brzih tretmana koji pomlađuju

Kate Moss and Cara Delevigne for Burberry.

Hijaluronski fileri

Hijaluronska kiselina važan je sastojak našeg organizma, a u velikim količinama nalazimo ga u koži. Koža bogata hijaluronskom kiselinom dobro je hidrirana, glatka je i sjajna te bogata kolagenim i elastičnim vlaknima. Upravo zato što se radi o prirodnom sastojku naših tkiva, hijaluronski punjači (fileri) su jako popularan tretman rejuvenacije lica i ublažavanja  znakova starenja. Ovisno o mjestu i regiji  injektiranja filera, vraćaju koži izgubljeni volumen, smanjuju i zaglađuju bore, vraćaju elastičnost, suptilno preoblikuju i redefiniraju usne crte i crte lica (jagodice i bradu). Injektiranjem filera u kožu postiže se ne samo popunjavanje bora i vraćanje izgubljenog volumena, već i hidratacija kože, a dokazano je da dovodi i do regeneracije kolagena i stvaranja novog.

Botox

Stručno injektiran i u pravim dozama za tretiranu regiju, botox učinkovito otklanja sve bore s čela, glabele (između obrva) i bore smijalice. Botulinum toksin je, primijenjen ispravno, vrlo učinkovit. Djelovanje neurotoksina traje otprilike 3–4 mjeseca, a otprilike 50 posto klijenata primjećuje učinkovitost i nakon 3 mjeseca. Rezultat je svježe lice koje djeluje mlađe, odmorenije i vedrije.

PRP

PRP terapija (Platelet Rich Plasma) ili u prijevodu plazma bogata trombocitima podrazumijeva pomlađivanje vlastitim stanicama. Ovo je metoda pri kojoj liječnik upotrebljava malu količinu naše vlastite krvi iz koje se nakon centrifuge izdvajaju trombociti bogati faktorima rasta koji potiču obnovu  kože i potkožnog tkiva. Tretman krvnom plazmom namijenjen je svima onima koji imaju umornu i suhu kožu koja je izgubila elastičnost te svima koji žele usporiti prirodan proces starenja. Izvrsni rezultati pokazali su se u korekciji neujednačene pigmentacije kože, a tretirati se može cijelo lice, vrat, dekolte i ruke. Tretman je minimalno bolan i brz, netoksičan, hipoalergen te ne zahtijeva vrijeme oporavka.

Kate Moss for Liu Jo.

Karboksiterapija

Karboksiterapija je terapija koja se primjenjuje u estetskoj dermatologiji, i to u tretiranju bora, opuštene kože i kože oštećene suncem, zatim u terapiji tamnih podočnjaka, strija, ožiljaka, ali i celulita i masnih nakupina podbratka, struka ili nakupina u predjelu donjih ekstremiteta. Karboksiterapija povećava elastičnost kože, djeluje na bolju cirkulaciju, pospješuje regeneraciju postojećeg kolagena i stimulira stvaranje novog, smanjuje bore i lokalizirane masne nakupine.

Microneedling

Microneedling ili kolagen inducirajuća terapija (eng. microneedling ili collagen inducedtherapy – CIT) jedna je od učinkovitih metoda koje mogu potaknuti prirodnu obnovu kože, potičući sintezu kolagena i elastičnih vlakana, i na taj način vratiti kazaljke sata unatrag. Tretman je idealan za rejuvenaciju kože, kod proširenih pora lica, ožiljaka (osobito onih nakon akni) i strija te hiperpigmentacija lica. Terapija se provodi naprednim microneedlingom – koriste se uglavnom igle duljine 1,5 mm, a za vrijeme tretmana najčešće se aplicira hijaluronska kiselina i vitamin C koji tako uneseni prodiru do 400 puta dublje u usporedbi s primjenom kroz kožu u obliku seruma ili krema. Organizam te mikroubode prepoznaje kao ozljedu i pokreće mehanizme koji potiču cijeljenje rane prirodnim putem, odnosno potiču sintezu kolagena, stvaranje novih krvnih žila, a time i bolju opskrbu kože kisikom.

Mezoterapija

Preventivno djelovanje za očuvanje mladosti postiže se metodom mezoterapije kojom se može otkloniti sivkasta koža, vratiti sjaj i izbrisati sitne, ali vidljive bore. Postupak se obavlja mikroinjekcijama vitamina, minerala, aminokiselina i drugim farmaceutskim pripravcima koji su neophodni za zdravu kožu, a s godinama ih imamo sve manje. U slučaju zrelije kože, u postupku se koristi veći postotak hijaluronske kiseline. Ova se metoda može početi koristiti u kasnim 20-ima kako bi se lice pomladilo, a starenje preveniralo. Učinak je trenutan, a tretman minimalno bolan.

Pročitajte još i ...