Provjerene metode za zdraviju i bujniju kosu

profimedia-0182709032

Kosa je simbol ženstvenosti i česta inspiracija umjetnosti. Samsonova snaga i Matoševa utjeha, kosa je jedan od najznačajnijih ukrasa.

Prije su  problemi  s ispadanjem kose  bili ponajviše vezani uz godišnja doba, a danas su često prisutni tijekom cijele godine. Ni pravilna njega ponekad ne može oporaviti kosu. Zato su stručnjaci osmislili terapije vlasišta kojima se kosu može učiniti ljepšom i kvalitetnijom.

Jedna je od takvi metoda mezoterapija vlasišta kojom se  sitnim ubodima u kožu  apliciraju  ljekovite tvari koje oživljavaju problematično vlasište. Mezoterapija već desetljećima ima veliku ulogu u terapiji kose. Ipak, treba naglasiti kako mezoterapija ne može riješiti problem ćelavosti, ali može uvelike utjecati na kvalitetu dlake i biti značajna pomoćna terapija. Terapijom se apliciraju mezoterapijski kokteli koji sadrže vitamine, minerale i aminokiseline koji dubinski hrane kosu, čineći je čvrstom i otpornom na vanjske utjecaje. Tako se potiče i regeneraciju folikula dlake, rast kose i hidratizaciju vlasišta. Mezoterapija usporava starenje kose  i pojavu sijedih vlasi, zbog čega je dobro uvrstiti je u redovitu njegu za zdraviju kosu.

profimedia-0240219900

Još jedna metoda za stimulaciju rasta kose i poboljšanje njezine kvalitete jest PRP terapija. Nakon PRP tretmana kod većine pacijenata zabilježen je ubrzani rast kose, kao i dulja i deblja kosa u odnosu na netretirano područje. Iako su rezultati individualni, stručnjaci naglašavaju visok postotak učinkovitosti PRP terapije vlasišta. Riječ je o prirodnoj metodi u kojoj se koriste vlastiti trombociti u visokoj koncentraciji. Krv se centrifugira, nakon čega se izdvaja plazma bogata trombocitima iz kojih se oslobađaju brojni faktori rasta koji se ubrizgavaju u vlasište. Time se poboljšava mikrocirkulacija kose, dovodeći hranjive tvari, a odvodeći toksine koji štete kosi. Rezultat je jača, gušća i snažnija kosa. Ako planirate transplantaciju kose, PRP terapija idealna je priprema jer snažno ojačava davajuću regiju vlasišta i pospješuje cirkulaciju, čime se povećava mogućnost uspješnosti transplantacije.

Oba tretmana regeneriraju dlaku, hrane kosu i čine je otpornijom, bujnijom i kvalitetnijom. Mezoterapija i PRP provjerene su i preporučljive metode za održavanje zdravlja kose, poticanje rasta dlake te poboljšanje njezine kvalitete, gustoće i sjaja.

Pročitajte još i ...