Njega ruku: Najbolji proizvodi za suhu i osjetljivu kožu ruku

Naše ruke igraju vitalnu ulogu u svakodnevnom životu. Koristimo ih neprestano i često su izložene raznim vanjskim utjecajima poput sunca, hladnoće, suhog zraka i čestog pranja.

Sve to može rezultirati suhom kožom na rukama, ali i bolnim, ispucalim rukama. Briga o rukama i koži vrlo je važna; dugotrajna i redovita njega osigurava zaštitu naše kože ruku pred godinama koje dolaze.

Ruke su jedno od prvih područja tijela koje pokazuje znakove starenja, a iste fine linije, bore i mrlje od sunca koje se pojavljuju na licu mogu se pojaviti i na vašim rukama. Suha koža i loša njega kože mogu dovesti do preranog starenja kože, a njega ruku je vitalan korak za zadržavanje toliko važne vlage, koja naše ruke održava glatkima, gipkima i zdravima.

Rutina njege ruku trebala bi biti dio vaše svakodnevne njege kože.

Zašto su kreme važne u rutini njege kože ruku?

Istraživanja su pokazala da su ruke grublje i suše kada ne koristite hidratantnu kremu za ruke nakon pranja ruku. Korištenje kreme za ruke nakon pranja može vrlo brzo vratiti vlagu i spriječiti suhu, grubu i oštećenu kožu.

Većina nas razumije potrebu za zdravom rutinom njege kože lica kako bismo što duže zadržali mladenački izgled, ali ako ne pazimo na svoje ruke, one lako mogu ostarjeti prije vremena. Korištenje hidratantne kreme za ruke ne samo da održava našu kožu mekom i glatkom, već im pomaže i da duže izgledaju mlađe.

Koža na poleđini naših šaka značajno se razlikuje od kože na našim dlanovima. Koža na gornjoj strani naših ruku je prilično tanka i ima manje žlijezda lojnica, što znači da može vrlo brzo postati suha. Suprotno tome, koža na našim dlanovima puno je deblja, ali i prekrivena žlijezdama znojnicama, stoga je potreba za hidratacijom različita.

Koju kremu za njegu ruku odabrati?

Njega ruku nije samo stvar estetike već i osjećaja koji nerijetko zna biti poprilično bolan ako je koža isušena i ispucala. Upravo zato važno je izabrati dobru kremu za ruke, čija je formula obogaćena vitaminima, pantenolom te raznim njegujućim uljima. Zaštitnom kremom bogate teksture osnažit ćete prirodnu obrambenu snagu kože te ćete pojačati njezin hidrolipidni sloj koji djeluje poput štita i brine o ljepoti kože ruku.

Kreme nanosite nekoliko puta kroz dan – ujutro i navečer, ali i uvijek kada osjetite suhoću i hrapavost ruku. Drugim riječima, nakon svakog pranja i/ili dezinficiranja.

Bioderma Hydrabio Gel-Crème

Bioderma Hydrabio Gel-Crème je umirujuća njega za kožu koja pruža hidrataciju i intenzivan sjaj.

Trenutno i dugotrajno pruža intenzivnu hidrataciju i vraća prirodni sjaj normalnoj do mješovitoj koži. Zaglađuje teksturu kože, a istovremeno donosi osjećaj svježine i udobnosti. Sadrži vitamin E koji štiti kožu od oksidativnog stresa i bori se protiv preranog starenja kože te Aquagenium™ patent koji potiče prirodne hidratantne mehanizme kože i uz aktivne sastojke (ksilitol, hijaluronska kiselina i glicerin) dubinski hidratizira kožu.  Ima svjež i lagan miris.

Avene Cicalfate HAND obnavljajuća barrier krema

Avene Cicalfate HAND obnavljajuća barrier krema  s završnim slojem poput “druge kože”, štiti i umiruje vrlo nadražene ruke te potiče zacjeljivanje pukotina. Svojom kremastom teksturom i formulom bez mirisa, Cicalfate HAND Obnavljajuća barrier krema svakodnevno pomaže vratiti udobnost i mekoću.

Smiruje iritacije, peckanje i zatezanje. Bogata Avène termalnom izvorskom vodom, Cicalfate HAND Repair zaštitna krema brzo umiruje oslabljenu kožu. Pročišćuje nadraženu kožu i iritacije, zahvaljujući antibakterijskim tvarima, bakrenim i cinkovim sulfatima, koji ograničavaju rizik od razmnožavanja bakterija. Nanosi se i upija u trenu.

Ducray Melascreen PHOTO-AGING GLOBAL njega za ruke SPF50+

Melascreen PHOTO-AGING GLOBAL njega za ruke SPF50+ potpuna je njega ruku protiv preuranjenog starenja kože uzrokovanog suncem. Smanjuje tamne mrlje.

Djelotvorna formula je kombinacija korektivnih i zaštitnih djelatnih tvari: L-White®​ korigira tamne mrlje, UVB – UVA zaštitni filtri djeluju protiv fotostarenja, a hijaluronska kiselina tvori hidrozaštitni medij koji vraća puninu kože. Ponavljajte nanošenje učestalo, osobito nakon znojenja ili brisanja ručnikom.

Clinique Deep Comfort Hand and Cuticle Cream

Clinique Deep Comfort Hand and Cuticle Cream je hranjiva, bogata krema koja regenerira, oporavlja i hidratizira kožu, a pritom ne masti i nije ljepljiva.

Sastojci prirodnog podrijetla koži pomažu da povrati svoju zaštitnu hidratantnu barijeru.

Pročitajte još i ...