Tretmani koji mogu zategnuti kožu trbuha nakon mršavljenja

Puno ste smršavili, napokon ste zadovoljni odrazom u ogledalu, a cjelokupno zdravstveno stanje vam se popravilo, puni ste energije i poleta. Međutim, dok je novonastala figura izvor vašeg zadovoljstva, ono što može negativno utjecati na cjelokupni dojam je višak kože.

Višak kože, koji se zna javiti nakon mršavljenja u području trbuha može predstavljati veliko estetsko i psihičko opterećenje.

, , 02, March 2016.- Victoria's Secret's angels Candice Swanepoel, Behati Prinsloo, Taylor Hill, Martha Hunt and Romee Strijd posing for new Body by Victoria bra line for the spring 2016 season ©DJ / LAN - 2/3/16 **Hands put pics**, Image: 275929982, License: Rights-managed, Restrictions: Pictures in this set: 10 As the promotional pictures in this set are defined as 'Hands Out', the supplier can´t be considered responsible of subsequent sales or any other legal matter concerning to the material provided. These promotional pictures has been provided without  any compromise between the parts and it is only under the responsibility of the recipient, who acknowledges the reception of these pictures as 'Hands Out'., Model Release: no, Credit line: Profimedia, Target Press

Zadnjih nekoliko godina tretmani za zatezanje kože su gotovo preko noći postali najtraženiji i najpopularniji tretmani.

Prije tretmana potrebno je odrediti radi li se o višku kože, masnom tkivu ili kombinaciji. Višak kože nastaje najčešće kao posljedica debljanja i mršavljenja, pri čemu dolazi do rastezanja kože koja se ne može vratiti u prijašnje stanje zbog naglih promjena u obujmu tijela. Zahvaljujući tehnologiji danas se može efikasno zategnuti koža s neinvazivnim tretmanima koji mogu zamijeniti one invazivne.

THERMI RF

Thermi RF je uređaj koji koristi radio valove u svrhu oblikovanja lica i tijela, te spada u posebnu kategoriju minimalno invazivnog uređaja. Uređaj kombinira tretman liposukcije i neinvazivne tretmana oblikovanja i zatezanja kože i tijela, a daje rezultate koji su se inače mogli postići samo operativnim zahvatom i klasičnom liposukcijom.

Uređaj koristi kanilu (iglu s tupim vrhom), koja se inače koristi u tretmanu punjačima za lice, te putem radio valova kontrolirano vrši zagrijavanje ispod kože i topi masne stanice (lipoliza) te oštećuje kolagen. Oštećenjem kolagena potiče se razvoj novog kolagena i jačanje starog kolagena uz izrazito jak efekt zatezanja kože.

Idealni kandidati su mršavije osobe koje žele postići zatezanje kože tijela, vrata i podbratka ako nemaju prevelik višak kože.

Tretman za zatezanje kože trbuha Thermi RF možete isprobati u Poliklinici Poliderma i drugim specijaliziranim klinikama estetske medicine.

Aptos niti

APTOS niti tanke su, biološki razgradive niti koje se koriste za podizanje lica, vrata, grudi, trbuha i drugih dijelova tijela. Izrađene su od materijala Poly-L-lactic acid i Polycaprolactone. Oba su potpuno apsorbirajući, nealergijski materijali koji se koriste u medicini dugi niz godina. Aptos niti pružaju dvostruko djelovanje: lifting i regeneraciju kolagena. Primjenjuju se ubacivanjem pod kožu pomoću igle ili katetera, nakon čega se postupno razgrađuju, potičući proizvodnju kolagena u koži, što tretiranoj regiji daje dodatnu potporu i čvrstoću.

S obzirom na to da sama nit mehanički zateže kožu, ova je vrsta tretmana pogodna za manje do srednje izražen višak kože. Dovoljan je jedan tretman, nakon kojeg većinom nema oporavka. Efekt traje oko 2 godine, a rezultati se s vremenom poboljšavaju.

Tretman Aptos nitima možete isprobati u Poliklinici Dermamed, Dr. Vivian Estetic Medicine i drugim specijaliziranim klinikama estetske medicine.

ONDA

Onda je revolucionarni uređaj u borbi protiv masnih naslaga, opuštene kože i celulita, namijenjen osobama koje se, unatoč izbalansiranoj prehrani i vježbanju, ne mogu riješiti nesavršenosti na pojedinim dijelovima tijela. ONDA u samo jednom tretmanu – koji traje desetak minuta – rješava tri najčešća problema kada je tijelo u pitanju: zateže kožu, uklanja celulit te topi masne naslage. Neinvazivan je i pritom iznimno djelotvoran, bezbolan, jamči brz oporavak te optimalne rezultate u minimalnom broju ponavljanja.

Onda tretman možete isprobati u Poliklinici Duduković Kisić Malić, Poliklinici Sinteza, Poliklinici Milojević, Poliklinici Dermamed i drugim specijaliziranim klinikama estetske medicine.

Velvet Skin tretman za učvršćivanje kože tijela

Velvet Skin Intra Plus uređaj je za pomlađivanje i učvršćivanje kože koji primjenjuje nekoliko inovativnih tehnologija i neinvazivnih metoda. Jedna je od njih radiofrekvencija koja se, između ostalog, koristi i za zatezanje kože na tijelu.

Kandidati za radiofrekvenciju tijela muškarci su i žene koji žele poboljšati tonus svoje opuštene kože, a pritom izbjeći invazivne metode, odnosno odlazak pod nož. Radiofrekvencija tijela preporučuje se za: zatezanje kože, tretiranje celulita i strija te poticanje mikrocirkulacije i protoka limfe.

Optimalan učinak metode imat će osobe srednjih godina (35 – 50 godina) s blago do umjereno opuštenom kožom. Naime, tkivo u toj dobi još uvijek sadrži dovoljno kolagena na koji se može djelovati toplinom te tako remodelirati kožu.

Tretman Velvet Skin možete pronaći u Poliklinici Sinteza i drugim specijaliziranim klinikama estetske medicine.

Alma Prime X

Alma Prime X jedna je od najnaprednijih tehnologija za zatezanje kože na područjima lica i vrata, ruku i leđa, trbuha, nogu, bedara i stražnjice.

Specifičan je jer se ultrazvukom može smanjiti i masnoća na području obraza, odnosno suziti lice bez odlaska ‘pod nož‘. Istovremeno, laser zateže kožu lica i tijela. Kombinacija ovih tehnologija rezultira u gubitku masnoće i centimetara, smanjenju celulita, zatezanju kože te pojačanju mreže kolagena i elastina, što rezultira svježijom i blistavijom kožom.

Tretman možete isprobati u Poliklinici Dermamed i drugim specijaliziranim klinikama estetske medicine.

Adipologie

Adipologie je prvi medicinski odobreni uređaj koji potiče razvoj kolagena u hipodermi, potkožnom sloju u kojem se inače taloži mast, što ga čini jedinstvenom tehnologijom za oblikovanje tijela.

U tome mu pomaže kut prodiranja ultrazvuka do masnih stanica koji ga razlikuje od ostalih uređaja za oblikovanje tijela. Naime, Adipologie djeluje pod kutom od 70 stupnjeva, dok svi ostali uređaji koriste kut od 45 stupnjeva zbog čega ne mogu u potpunosti prodrijeti do masne stanice.

Tretman se preporučuje svima onima koji se bore s celulitom, masnim naslagama, opuštenom kožom te istovremeno stvara efekt pomlađivanja jer se nakon tretmana kolagen nastavlja obnavljati. To znači da, ukoliko se pridržavamo zdravog načina života, rezultati Adipologie tretmana su dugotrajni.

Tretman Adipologie možete isprobati u Poliklinici Bagatin i drugim specijaliziranim klinikama estetske medicine.

Pročitajte još i ...