Aktivirajte biološke puteve za stvaranje kolagena – uz jedan jednostavan korak

Sinteza kolagena – koliko ste puta čuli ovu sintagmu? Vjerojatno svakodnevno, barem ako spadate među zaljubljenice u beauty i skincare teme.

Važna bjelančevina s višestrukim funkcijama

Ovaj protein nastaje u dermisu, unutarnjem sloju kože građenom od vezivnog tkiva: u zdravom se tijelu nalazi velika količina kolagena, i to više od 25 tipova ovog vezivnog elementa. Poznat je kao „ljepilo“ koje drži stanice kože čvrsto na okupu i odgovoran je za kvalitetnu strukturu kože, a pripisuju mu se i regeneracijska svojstva.

Kolagenska vlakna povezuju kožu s dubljim strukturama ispod nje, a osim potporne i vezivne, imaju i nutritivnu ulogu – štiteći stanice i osiguravajući im neometanu komunikaciju i primitak potrebnih tvari. Također, posebna građa ovog specifičnog tkiva uvelike pridonosi i prirodnoj otpornosti organizma, ali i njegovim prirodnim regeneracijskim sposobnostima.

Glavna proteinska komponenta kože odgovorna za fleksibilnost, obnovu i  – mladolikost

Iako naše tijelo ima sposobnost prirodne sinteze kolagena, taj proces s godinama postaje sve slabiji i sporiji – ozljede sporije zacjeljuju, oštećena tkiva obnavljaju se mnogo duže, a koža gubi karakterističnu mladenačku čvrstoću.

Srećom, postoji nekoliko iznimno učinkovitih prirodnih načina za povećanje kolagena u tijelu, a jedan od najboljih je prehrana – namirnice bogate bjelančevinama izvrstan su izvor kolagena, zbog čega bi se na vašem meniju redovito trebale nalaziti govedina, piletina, riba, morski plodovi i jaja te biljni proteinski nadomjesci.

Tijelo ga sve teže sintetizira, a posljedice su najvidljivije na koži

U početku vjerojatno nećete primijetiti da se sinteza kolagena u vašem tijelu usporila – ta se promjena ionako neće dogoditi preko noći niti će izazvati zdravstvene tegobe, no posljedice ovog procesa dovode do najomraženijih znakova starenja – dubokih bora, obješene kože i manjka prirodne napetosti, čvrstoće i blistavosti kože.

Penelope Cruz poses during a photocall at the Vanity Fair 'Person of the Year' awards in Madrid., Image: 388920202, License: Rights-managed, Restrictions: *** World Rights ***, Model Release: no, Credit line: Profimedia, SIPA USA

S obzirom na to da je samu molekulu kolagena vrlo teško unijeti u kožu kroz kreme, stručnjaci su se fokusirali na kreiranje rješenja koje će pomoći tijelu da novi kolagen proizvede – samo. Najnovije rješenje dolazi nam u obliku BioSil® kapsula. Ovaj inovativan i jedinstven proizvod u području dermatologije upravo je stigao na naše tržište, a njegova nevjerojatna patentirana formulacija sadrži kombinaciju ch-OSA®  (Advanced Collagen Generator®) i vitamina C.

Doprinos vitamina C svima je već dobro poznat – ovaj vitamin pridonosi stvaranju kolagena i time potiče normalnu funkciju kože, kostiju, hrskavice, zubi, desni i krvnih žila. Na odličnom je glasu i jer je antioksidans – naime, pridonosi zaštiti stanica od oksidativnog stresa.

Drugi sastojak – Ch-OSA – klinički dokazano aktivira biološke puteve koji stvaraju kolagen pa je spoj ovih sastojaka naprosto – idealan.

Emily Ratajkowski attending the Paco Rabanne Fashion Show as part of Paris Fashion Week Spring Summer 2018 held at the Grand Palais in Paris, France, on September 28, 2017., Image: 350878470, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: Profimedia, Abaca

A koja je količina idealna, i koji se period koristi? Trajanje primjene ovisno je o razlogu korištenja pa se tako preporučuje uzimanje dvije kapsule dnevno tijekom 3-6 mjeseci nakon kozmetičkih kirurških zahvata, a ako je riječ o dermatološkoj primjeni, preporučuje se kontinuirano uzimanje.

Jedna kapsula sadrži silicij (iz kolin-stabilne ortosilicijeve kiseline) 5 mg, L-askorbinsku kiselinu (vitamin C) 30 mg te kolin (iz kolin-stabilne ortosilicijeve kiseline) 100 mg.

Dakle, želite li prekrasnu kožu, osim pomno odabrane kozmetike osigurajte joj i potporu – iznutra.

Pročitajte još i ...