Borite se s dermatitisom? Možete odahnuti jer ovaj proizvod donosi olakšanje

Atopijski dermatitis dijagnoza je koja je posljednjih godina jako česta i to ne samo među djecom koja su njime najviše pogođena. Javlja se i kod odraslih ljudi, a simptomi su suhoća, crvenilo, svrbež i vlažnost kože. Iako je tipična za rano djetinjstvo, a s godinama se može i posve povući, nerijetko se pojavljuje i kod odraslih osoba.

Iako točni uzroci atopijskog dermatitisa nisu utvrđeni, pojava ove bolesti povezuje se sa zagađenjem zraka i okoliša, konzervansima iz hrane, stresom te klimom u kojom živimo. Stručnjaci ovdje ne isključuju ni genetiku, na koju doista ne možemo utjecati.

Bolest najčešće zahvaća obraze na kojima se znaju pojaviti mjehurići, ranice i kraste – ali može se pojaviti i na vlasištu, vratu, trupu i pregibima. Dugotrajni atopijski dermatitis, osim što izaziva fizičku nelagodu – može biti i težak udarac na samopouzdanje pa su svi oni koji od njega pate, uvijek u potrazi za preparatima koji će biti od pomoći pri ublažavanju simptoma i kontroiranju stanja.

U nastavku predstavljamo proizvod koji je proglašen najboljim u kategoriji Proizvoda za kožu pogođenu dermatitisom, prema izboru dermatologinja, članica žirija natječaja Estetica Premium Product 2023.

 

La Roche-Posay Lipikar Baume AP+M

LIPIKAR BAUME AP+M ponovo uspostavlja mikrobiom kože. Trenutno smiruje kožu i ublažava svrbež. Zahvaljujući svojoj djelotvornosti protiv ponovnog ponavljanja  bolesti, uklanja izbijanja.. Hrani kožu i obnavlja kožnu barijeru. Formuliran za bebe, djecu i odrasle s vrlo suhom kožom sklonom atopiji i kožom sklonom alergiji.

U nastavku pročitajte što o ovom proizvodu kažu dermatologinje, članice žirija Estetica Premium Producta 2023.

Izv. prof. dr. sc. Marija Buljan

“Proizvodi iz linije LIPIKAR LRP se ubrajaju među najpopularnije i dermatološki ispitane preparate za higijenu i njegu osjetljive, vrlo suhe i atopiji sklone kože u Europi.  La Roche Posay LIPIKAR BAUME AP+M BALZAM ponovo uspostavlja mikrobiom kože, a danas je dobro poznato da je upravo mikrobiom jedan od ključnih čimbenika za zdravlje kože i prevenciju različitih dermatoloških bolesti. Balzam je iznimno popularn u njezi kože kod osoba s atopijskim dermatitisom jer trenutno smiruje kožu i ublažava svrbež, hrani kožu i obnavlja kožnu barijeru. Prikladan je za primjenu kod beba, djece, kao i kod odraslih osoba s vrlo suhom kožom sklonom atopiji i kožom sklonom alergij”, zaključila je dr. Marija Buljan.

Maja Kovačević, dr. med., spec. dermatovenerologije

“Ovaj preparat odlično hidratizira kožu 24 sata. Smanjuje crvenilo i ljuskanje kože, a što je također vrlo važno – ne ostavlja masni trag, nema mirisa i lako se razmazuje”, rekla je dr. Maja Kovačević. 

Dr. sc. Jelena Meštrović Štefekov

“Njegujući balzam koji vraća ravnotežu mikrobiomu, obnavlja lipidnu barijeru zahvaljujući carite maslacu, te djeluje umirujuće zahvaljujući niacinamidu. Trenutno pruža osjećaj olakšanja i smanjuje svrbež. Pogodan za bebe, djecu i odrasle s vrlo suhom kožom i kožom koja je sklona atopijskom dermatitisu.  U novom ekološkom pakiranju koje uvažava okoliš”, komentirala je dr. Jelena Meštrović Štefekov.

 

Pročitajte još i ...