Dan otvorenih vrata Kongresa estetske medicine u Opatiji – pitajte stručnjake sve što vas zanima

U Opatiji će se, od 9. do 11. rujna ove godine, održati 3. Hrvatski kongres estetske medicine s međunarodnim sudjelovanjem, u organizaciji Hrvatske udruge estetske medicine (HUEM) i u suradnji s Union Internationale de Médecine Esthétique (UIME) i Società Italiana di Medicina estetica (SIME) te pod pokroviteljstvom Ministarstva zdravstva i Ministarstva turizma.

Ove godine, u okviru Kongresa, po prvi će se put održati i Dan otvorenih vrata ili, kako su ga organizatori nazvali – Dan ljepote.

Prema riječima predsjednice HUEM-a i organizatorice Kongresa, dr. Elme Bunar, na ovaj način znanstveni skup žele približiti onima kojima je estetska medicina i namijenjena – građanima, odnosno postojećim i budućim pacijentima.

“Estetska medicina, kao ni druge grane medicine nikako nije sama sebi svrha, već joj je cilj zadovoljiti potrebe i želje krajnjeg korisnika, odnosno riješiti probleme pacijenata. Estetska medicina može toliko toga ublažiti, poboljšati i učiniti naš život ugodnijim, potaknuti fizičko i psihičko blagostanje”, pojasnila je dr. Bunar.

Dodala je i kako postoji čitav niz zabluda pa i predrasuda vezanih uz estetsku medicinu koje ovim putem žele rasvijetliti i razjasniti.

“Jedan od načina za to je omogućiti korisnicima, našim sugrađanima, da posjete Kongres i pitaju sve što ih zanima. Na raspolaganju će im biti stručnjaci iz raznih područja – s njima će moći razgovarati, bit će to jedna vrsta otvorenih konzultacija, bez prethodne rezervacije termina”, rekla je naša sugovornica.

Neki od svjetski poznatih stručnjaka s kojima će se građani moći susresti i razgovarati su dr. Domenico Centofanti, dr. Francesco Paolo Alberico, dr. Florian Heydecker, dr. Alessandra Tulipano, dr. Nadia Fraone, dr. Pasquale Abbruzzese,dr. Francesco Paolo Alberico,  dr. Oriana Maschio i mnogi drugi.

Jedan od stručnjaka kojemu će građani moći postavljati pitanja je i dr. Domenico Centofanti, potpredsjednik Talijanskog društva za estetsku medicinu i ugledni estetski liječnik, kirurg i nutricionist

Dr. Bunar je otkrila i kako će se stručnjaci tijekom dana izmjenjivati te će građani tako moći postavljati pitanja dermatolozima, estetskim kirurzima, stručnjacima za presađivanje kose, anti-age stručnjacima i mnogim drugima.

Dan ljepote 3. Hrvatskog kongresa estetske medicine održat će se u petak, 9. rujna u prijepodnevnim satima. Ulaz  je besplatan, nije potrebna prethodna najava kao ni rezervacija termina.

 

Pročitajte još i ...