Dr. Nikola Milojević: Top 10 estetskih tretmana za perfektan Božić

Swedish fashion model Sara Sampaio poses for Victoria's Secret Xmas and VSX November 2016 catalogue., Image: 304783930, License: Rights-managed, Restrictions: EDITORIAL USE ONLY, Model Release: no, Credit line: Profimedia, Balawa Pics

Davno prije nego je uveden kalendar, vrijeme se mjerilo mijenama nebeskih tijela, plimom i osekom, godišnjim dobima. Isto tako, vrijeme se mjerilo otkucajima srca, ritmom umora i sna, pojavom gladi, ženskim ciklusom, trajanjem osamljenosti.

No zapravo, što mi znamo o vremenu? Ono može imati, kažu znanstvenici, tri dimenzije kao i prostor. Poput predmeta koji se kreću horizontalno, vertikalno i longitudinalno, tako mogu postojati i tri međusobno okomite budućnosti. Svaka se budućnost kreće u različitom vremenskom smjeru. Svaka je budućnost stvarna.

final74
Tim Poliklinike Milojević

Dakle, nema smisla na kraju godine podvlačiti crtu, ali ljudi su robovi navika, pa tako i ja. Dobra mi je bila 2017. godina, zanimljiva, uzbudljiva, drugačija. Po naravi sam optimist pa se nadam da će sljedeća biti još i bolja. I da nam svima bude bolja, jer imamo lijepu zemlju i trebamo je dovesti u red, pomagati jedni drugima, suosjećati s nevoljom drugih. Moj mali doprinos tome je, primjerice, potpora malonogometnom klubu Futsal Dinamo, koji su pokrenuli njegovi navijači. Sudjelujem u dobrotvornim akcijama, a u javnim nastupima širim samo pozitivu.

Tijekom godine imali smo mnoge akcije i nagradne igre, htjeli smo cijene estetskih tretmana učiniti dostupne mnogima, primjerice, naš „Dan botoxa“, sudjelovanje u akcijama „makeover“ za one koji su željeli nešto na sebi promijeniti, nudili smo pakete usluga i sl. Tako ćemo i dogodine, jer, kako često kažem, odlazak estetskom liječniku uskoro će postati kao i odlazak frizeru ili zubaru, imat ćemo svoga „doktora za bore“.

Bilo mi je važno i emotivno to što smo proslavili i prigodno obilježili 50 godina tradicije Poliklinike Milojević i 50 godina estetske medicine u Europi kroz pionirski rad moga oca, prof. dr. Boška Milojevića, kojem je nedavno bila 25. godišnjica smrti.

PHO_7044

Pratili smo, kao i uvijek, što je novo u svijetu estetske medicine i uvodili inovacije u naše klinike, zagrebačku i londonsku Milo Clinic. Oduševio nas je Plasmage uređaj za „topljenje“ spuštenih kapka, kao i bezbolni laser za uklanjanje dlaka, ali i najnoviji software za detaljnu analizu i procjenu kože.

Ostali su nam vjerni stari klijenti i stekli smo mnoge nove, napravili smo tisuće estetskih zahvata, širili spoznaje o načinima njege i pomlađivanja kože i tijela. Za kraj, evo liste 10 estetskih tretmana i preparata godine, koji mogu biti savršeni poklon za blagdane, a možete ih i sebi priuštiti. Recimo da mi je upravo kalendar dao reference da se mogu smatrati stručnjakom za poklone: imendan mi je na sv. Nikolu, a rođendan na Božić.

Botox za bore mrštilice i podizanje obrva

Botox, jedan od prvih nekirurških tretmana, ostaje i dalje najučinkovitiji, najbrži, najbezbolniji način za uklanjanje bora i pomlađivanje kože. U stručnim rukama, uz pravilo da nema pretjerivanja i da je manje više, botox uvijek daje brze i prirodne rezultate. Za podignute obrve i jasan pogled u budućnost, botox je sjajno rješenje.

final46

Dermalni fileri za uklanjanje podočnjaka

To je moj najdraži tzv. „wow-tretman“ te uz botox i dalje najpopularniji tretman u našim klinikama. Punjenjem „posude za suze“ ispod oka dermalnim filerima kao što je Restylane, uklanjamo kako male tamne kolobare tako i „podočnjake do koljena“.

Tretman traje samo 10 minuta, nema rizika, a rezultati su fantastični. Kad tome pribrojim novi Plasmage uređaj koji nekirurški uklanja višak kože na gornjim kapcima, nudimo kompletnu uslugu za blistave oči. Ako ste od blagdanskog tulumarenja skloni podočnjacima i umornom pogledu, razmislite da ih preduhitrite.

Victoria's Secret has posted a photo on Instagram with the following remarks: Current mood: merry, bright & ready to party. #TisTheSecret Instagram, 2015-12-14 18:03:02. Photo supplied by insight media. Service fee applies. This is a private photo posted on social networks and supplied by this Agency. This Agency does not claim any ownership including but not limited to copyright or license in the attached material. Fees charged by this Agency are for Agency's services only, and do not, nor are they intended to, convey to the user any ownership of copyright or license in the material. By publishing this material you expressly agree to indemnify and to hold this Agency and its directors, shareholders and employees harmless from any loss, claims, damages, demands, expenses (including legal fees), or any causes of action or allegation against this Agency arising out of or connected in any way with publication of the material., Image: 269124834, License: Rights-managed, Restrictions: Photo supplied by insight media. For editorial use only. Single rate handling fee required., Model Release: no, Credit line: Profimedia, Insight Media

PRGF plazma za pomlađivanje kože

Prije tri godine uveli smo pomlađivanje kože vlastitom plazmom i otad je stalno naš treći najpopularniji tretman. Riječ je o tretmanu u kojem se od vaše krvi posebnom centrifugom radi ekstrakcija plazme pune faktora rasta i matičnih stanica. Ta se plazma, već deset minuta nakon vađenja krvi, injektira poput tretmana mezoterapije u cijelo lice, dekolte, vrat i ruke pomoću tankih igala.

Učinak može biti da izgledate i deset godina mlađe. Koži se vraća sjaj, gipkost, jedrost, nestaju pore, bore i ožiljci. Vjerujete. Naša verzija uređaja PRGF plazma potječe iz Španjolske, gdje se upotrebljava i za cijeljenje ozljeda kod sportaša, kao npr. kod nogometaša Christiana Ronalda. Tretman je poput čarolije pa zato pripada na listu božićnih darova.

English singer and songwriter Leona Lewis in the photosession for 'Christmas with Love' and 'One More Sleep'. 02/12/2013, Image: 178230398, License: Rights-managed, Restrictions: EDITORIAL USE (HO) / 12 pix, Model Release: no, Credit line: Profimedia, Balawa Pics

SkinCeuticals medicinske kreme

Kontinuirana njega osnovno je pravilo za lijepu kože. Možemo vam popuniti izgubljeni volumen lica dermalnim filerima, ukloniti bore botoxom ili pomladiti kožu krvnom plazmom ili dermalnim rollerom, ali njegu morate nastaviti kod kuće, svaki dan.

Ponosni smo što smo i dalje vodeća klinika u Hrvatskoj koja nudi najpoznatiji brend medicinskih krema u svijetu. SkinCeuticals preparati osim što su dokazano učinkoviti (čuvajte se jeftinih lažnjaka na internetu), imaju dojmljivo dizajnirane bočice krema i seruma, pa ih i to čini pravim odabirom za darovanje.

2C4A1510

Putene usne za novogodišnje poljupce

Davno je prošlo to vrijeme kad su tanke usnice bile poželjne, znak otmjenosti i dobrih gena. Naše doba želi pune, putene usnice. Pomoću filera kao što su Juvéderm Volift i novi na tržištu Restylane Kysse, posebno iskemijan za usne, u vještim rukama rezultirat će prirodnim usnama u obliku srca. Možda ćete nekom poželjeti dati nezaboravan poljubac za blagdane, pa mislite na to već sada.

Russian fashion model Irina Shayk in promotional pictures and clip stills from Blumarine Fall Winter 2017-2018 collection., Image: 338758409, License: Rights-managed, Restrictions: EDITORIAL USE ONLY, Model Release: no, Credit line: Profimedia, Balawa Pics

Fast diode – bezbolan laser za dlake

Složit ćete se da je depilacija postala higijenski standard, ne samo estetski, bez obzira na spol. Iz kuće General Project ove je godine stigao novi laser za trajnu epilaciju dlaka koji djeluje posve bez boli, čak ni na osjetljivim zonama poput prepona, nausnice ili pazuha, nema boli. Ako vas je do sada bol sprječavala da uklonite neželjene dlake, više nema izgovora.

Botox protiv znojenja

Da na blagdanskim zabavama i objedima ne morate s užasom misliti na to hoćete li imati fleku od znoja pod pazuhom ili ljudima pružati oznojenu ruku, ovo je idealan tretman za vas. Tretman botoxom ispod pazuha ili na dlanovima zaustavlja znojenje na dulji rok, 9 – 12 mjeseci. Tijekom pauze na poslu trknete do nas i bit ćete nova osoba bez znojne frustracije.

Swedish fashion model Sara Sampaio poses for Victoria's Secret Xmas and VSX November 2016 catalogue., Image: 304783866, License: Rights-managed, Restrictions: EDITORIAL USE ONLY, Model Release: no, Credit line: Profimedia, Balawa Pics

Dermalni fileri za ravniji i manji nos

Za novi nos ne morate pod nož. U samo 5 – 10 minuta, bez boli, bez skalpela, bez nuspojava, nos se može preoblikovati: izgledati manje, vrh podignut, grbu „ukloniti“. S Restylane dermalnim filerom činimo čuda, a dokaz tome su mnogi presretni pacijenti koji budu zapanjeni već nakon samog zahvata. Ako ne želite riskirati s operacijom ili nemate vremena za dugi oporavak, pomoću ovog tretmana možete imati nos za ponos.

Smrznite masne naslage

Kad se već u prosincu smrzavate, sjetite se da možete smrznuti i masne naslage. Ciljano uklanjanje mrskog nam sala ili „coolsculpting“ bezbolan je postupak pri kojem se masno tkivo na trbuhu, bokovima, rukama, gdje god želite, smrzne na -4 stupnja Celzijusa. Pritom se samo masne stanice kristaliziraju i potom izlučuju iz tijela.

Učinkovit rezultat možete se postići i sa samo 1 – 2 tretmana. No, ako ste razmišljali o liposukciji, nema više potrebe za tim jer imamo kombiniranu metodu. Kriolipoliza i tretman aparatom Med Contour Multipower, koji koristi radiofrekvenciju i ultrazvuk, u kombinaciji daju ono što se naziva „vatra i led“, zaleđivanje pa zagrijavanje masnog tkiva. Ubojita kombinacija. Ako se unaprijed užasavate posljedica blagdanskih blagovanja, ubilježite u svoj rokovnik napomenu za tretman „vatra i led“.

Russian fashion model Irina Shayk shows a Sexy Christmas for Intimissimi's Holiday 2016 advertising campaign., Image: 308220724, License: Rights-managed, Restrictions: EDITORIAL USE ONLY, Model Release: no, Credit line: Profimedia, Balawa Pics

Laser Genesis laser za sezonu domjenaka

Na poslovnim domjencima od vas se očekuje da blistate? Na obiteljskim da se ne vide tragovi umora? A vrijeme za sebe vam je misaona imenica? E pa imamo rješenje i za to: laser Genesis pomlađuje kožu bez nuspojava, vraća joj sjaj, zaglađuje sitne bore, skuplja pore, briše crvenilo. Učinak se vidi odmah nakon tretmana. Život je prekratak da biste se nemoćno promatrali u zrcalu, a rješenja su vam na dohvat ruke.

Želim svima sretan Božić i sretnu novu 2018. godinu! Smijte se i veselite od srca!

Pročitajte još i ...