Dubrovnik, Metković i Ploče imaju vrsne dermatologe

Portal estetica.hr, zajedno s više od 50 hrvatskih dermatologa, tijekom siječnja i veljače 2022. provodi nacionalnu akciju #pokazise (Pokaži se), čiji je cilj podizanje svijesti o važnosti tretiranja akni od strane stručnjaka – dermatologa, destigmatizacija ove najraširenije kožne bolesti, ali i edukacije o socio-psihološkim problemima što ih akne mogu stvarati.

Kampanja se provodi u 19 hrvatskih gradova, u liječničkim ordinacijama i poliklinikama u Crikvenici, Čakovcu, Daruvaru, Dubrovniku, Ivanić Gradu, Gospiću, Karlovcu, Metkoviću, Pločama, Poreču, Puli, Rijeci, Solinu, Splitu, Makarskoj, Velikoj Gorici, Vinkovcima, Zadru i Zagrebu, a osigurano je više od 200 besplatnih pregleda akni i konzultacija vezanih uz taj problem.

Osim dermatologa, u projekt su uključeni i psiholozi koji će djecu i odrasle savjetovati o tome kako se boriti s psihološkim posljedicama akni, zatim ginekolozi, endokrinolozi i nutricionisti.

Danas vam predstavljamo dermatologe s juga Hrvatske – iz Dubrovnika, Metkovića i Ploča.

Metković

Specijalna ordinacija za dermatovenerologiju dr, Ivana Sršen Vidović, Kralja Zvonimira 1, Metković

Dermatologinja dr. Ivana Sršen Vidović svoju je ordinaciju otvorila 2014. godine. Bila je to prva privatna dermatološka ordinacija u Metkoviću, a ujedno i u neretvanskom dijelu županije.

Doktorica Sršen Vidović specijalizirala je u Klinici za kožne i spolne bolesti KBC Sestre milosrdnice u Zagrebu. Uz dijagnostiku i liječenje karcinoma kože, ali  i ostalih kožnih dermatoza, posvećena je liječenju problematične kože sklone aknama, koja se, kako ističe, sve češće viđa kod pacijenata u 30-im, odnosno 40- tim godinama života, ili se pak tada po prvi put pojavljuje.

Odlične rezultate u tretiranju akni postiže zahvaljujući sveobuhvatnom pristupu tom zdravstvenom problemu, ali i uspostavljanju odnosa povjerenja te primjerenoj terapiji i ustrajnosti.

Dr. Sršen Vidović velika je pobornica tretmana za poboljšanje statusa kože kojima se na prirodan način potiče sinteza kolagena te ih preporuča već krajem 20-tih, kada u našem organizmu započinje opadati nivo kolagena. Njezini omiljeni tretmani su PRP (plazma bogata trombocitima), microneedling/dermaroller, kemijski pilinzi, odnosno kombinacija navedenih tretmana, ovisno o kvaliteti kože, problematici i godišnjem dobu.

Estetske korektivne tretmane hijaluronskim filerima smatra dobrima ukoliko se primjenjuju po načelu “manje je više”. Naglašava da je jedino zdrava koža, lijepa koža, a estetske tretmane smatra svojevrsnom nadgradnjom koja će zakružiti cijelu priču, koži dati blistavost i svježinu te suptilno nadomjestiti volumen, bez narušavanja prirodnog izgleda.

Budući da se uz akne često vodi i borba s neželjenim dlačicama, u dr. Sršen Vidović u svojoj ordinaciji već godinama uspješno koristi Mediostar Next Asclepionov diodni laser koji se smatra zlatnim standardom u laserskoj epilaciji.

I na kraju, ali ne i manje bitno, dr. Sršen Vidović ističe kako briga za pacijenta podrazumijeva kontinuiranu edukaciju, ali i praćenje najnovijih svjetskih dostignuća i trendova kako bi svojim pacijentima ponudila samo najbolje i najučinkovitije tretmane.

Dubrovnik

Poliklinika CUTIS, Vukovarska ulica 22

Izv. prof. dr. sc. Ana Bakija-Konsuo, specijalistica je dermatovenerologije s dugogodišnjim radnim iskustvom kojega je stekla u Poliklinici CUTIS koju je osnovala 2002. godine, kao prvu polikliniku za dermatovenerologiju na području Dubrovačko-neretvanske županije.

U svome radu bavi se klasičnom dermatologijom, dermatokirurgijom i estetskom dermatologijom, s posebnim fokusom na rješavanje problema problematične, aknama sklone kože.

U Poliklinici CUTIS napominju da je pristup u liječenju akni strogo individualan te da iziskuje suradnju i povjerenje pacijenta i dermatologa kako bi se došlo do željenih rezultata.

Dr. Valentina Zovko Grilec specijalistica je dermatovenerologije s višegodišnjim radnim iskustvom koje je stekla radeći u bolničkom sustavu te potom u Poliklinici CUTIS, gdje i danas radi.

Posebno zanimanje pokazuje za klasičnu dermatovenerologiju, dermatološku onkologiju te za liječenje akni. Kada je riječ o aknama, dr. Zovko Grilec naglašava kako je cilj liječenja sprječavanje stvaranja ožiljaka, smanjenje trajanja bolesti i smanjenje psihološkog stresa koji bolest uzrokuje.

U Poliklinici CUTIS posebnu pažnju posvećuju kvalitetnoj dijagnostici, a s problemom akni bore se različitim vrstama terapija te neinvazivnih tretmana, poput kemijskih pilinga i laserske terapije za akne.

PLOČE

Ambulanta VARELA, Crna rika 7a, Ploče

Dr. Adriana Maria Camino Varela je rođena u Buenos Airesu u Argentini, gdje je završila studij medicine te počela raditi kao liječnica. 1996. preselila je u Dubrovnik, gdje se zaposlila u Općoj bolnici. Radila je na Odjelu transfuzije te na Hitnom prijemu, a nakon specijalizacije u Zagrebu, od 2006. godine radi kao dermatologinja i venerologinja. Iskustvo je potom nastavila stjecati  u poliklinici Marin Med te na terenu, u okviru Lige za borbu protiv raka.

Ambulanta Varela otvorila je svoja vrata u Pločama u rujnu 2020. Dr. Varela u svome se radu najviše bavi dermatoskopijom i ranim otkrivanjem tumora kože, ali se također redovito educira i o novim terapijama za akne, alopeciju, kronične ulkuse te hiperpigmentaciju.

Pročitajte još i ...