EAU THERMALE AVÈNE: POVIJEST ISPISANA NA ZDRAVOJ I LIJEPOJ KOŽI

Francuska, osim što je zemlja sireva, macaronsa i šampanjca, definitivno je domovina vrhunske kozmetike. A priču o vrhunskoj francuskoj kozmetici ne možemo zamisliti bez brenda Eau Thermale Avène. Lgenda o brendu započela je u malom selu Avène na jugu Francuske, uz samu obalu rijeke Orb, kraj kojega se nalazi izvor termalne mineralizirane vode Avène.

Tu je utemeljen dermatološki hidroterapijski centar koji je s godinama postao jedan od simbola čiste i ljekovite izvorske vode – naime, voda iz izvora Avènebakteriološki je čista i ima nizak udio minerala, ali veliku raznolikost aniona, kationa i elemenata u tragovima.

U dermatološkom kontekstu, najdragocjenija karakteristika vode s ovog izvora je omjer kalcija i magnezija 2:1, kojemu se pripisuju zasluge za ljekovita svojstva termalne vode koja je glavni sastojak svih Avène proizvoda.

Posvećenost svim tipovima kožnih problema i najosjetljivijoj koži, Avène pokazuje korištenjem minimalnog broja sastojaka u svim svojim proizvodima, što je jedan od glavnih razloga zbog kojeg su Francuskinje opsjednute kremama, gelovima, serumima, micelarnim otopinama i svime što izađe iz laboratorija Avène.

Njihovu kozmetika, zahvaljujući čistim sastojcima, učinkovitim i nježnim formulacijama obožavaju vojske ljudi diljem svijeta, a svatko od njih ima svoje favorite.

Eau Thermale Avène Cicalfate obnavljajuća krema

A na top ljestvicama omiljenih Eau Thermale Avène gotovo se uvijek nalazi obnavljajuća krema Cicalfate. Nakon jesenjeg povratka u grad, pad temperatura i hladna jutra svake godine na vrh najprodavanijih „poguraju“ proizvode namijenjene njezi suhe i osjetljive kože, a isto pravilo vrijedi i za brend Eau Thermale Avène. Proizvodi iz njihove linije Cicalfate uvijek drže sam vrh liste – a zahvaljujući iznimnim hidratantnim svojstvima, našli su mjesto u dnevnim beauty rutinama i brojnih Hrvatica.

U sastavu ove nježne, a moćne kreme nalaze se obnavljajući i antibakterijski sastojci, zbog čega je idealan odabir i za osobe iznimno osjetljive kože, kao i one čija je koža reaktivna u doticaju s parfemima i iritirajućim sastojcima – ova je formula pročišćena od svih potencijalnih iritansa. Sadrži Sukralfat, jedinstveni djelatni sastojak koji olakšava obnovu površinskih oštećenja kože te kombinaciju bakra i cinka, koji smanjuju rizik od razvitka bakterijske infekcije. Baš poput ostalih proizvoda ovog francuskog brenda, i u liniji Cicalfate  nalazi se Avène termalna izvorska voda koja umiruje, djeluje antiiritirajuće i ostavlja trenutni osjećaj ugode na koži.

Avène Eau Thermale – termalna izvorska voda

Avène termalna voda sami je sukus ovoga brenda. Zbog nje je i nastao čitav brend te se ona danas nalazi u svim proizvodima francuskog dermokozmetičkog diva. Obogaćena je elementima u tragovima i silikatima koji kožu omekšavaju i čine ju bitno nježnijom. Osim omekšavanja, kožu štiti od iritacija i umiruje upale i preosjetljivost.

Volimo je tijekom čitave godine – ljeti da nas osvježi i revitalizira, zimi da koži podari vlažnost u pregrijanim prostorijama, te uvijek nakon treninga, dugih šetnji ili tek da fiksira make-up na licu.

 

Pročitajte još i ...