Blistava koža lica mjesecima: Ovo će zamijeniti i najskuplju kremu

Lais Ribeiro has posted a photo on Instagram with the following remarks: Instagram, 2019-05-06 11:05:24. Photo supplied by insight media. Service fee applies. NICHT ZUR VERÖFFENTLICHUNG IN BÜCHERN UND BILDBÄNDEN! EDITORIAL USE ONLY! / MAY NOT BE PUBLISHED IN BOOKS AND ILLUSTRATED BOOKS! Please note: Fees charged by the agency are for the agency’s services only, and do not, nor are they intended to, convey to the user any ownership of Copyright or License in the material. The agency does not claim any ownership including but not limited to Copyright or License in the attached material. By publishing this material you expressly agree to indemnify and to hold the agency and its directors, shareholders and employees harmless from any loss, claims, damages, demands, expenses (including legal fees), or any causes of action or allegation against the agency arising out of or connected in any way with publication of the material., Image: 431169049, License: Rights-managed, Restrictions: NICHT ZUR VERÖFFENTLICHUNG IN BÜCHERN UND BILDBÄNDEN! Please note additional conditions in the caption, Model Release: no, Credit line: Profimedia, Insight Media

Uz estetske se tretmane vežu brojne zablude, a kad su hijaluronski fileri u pitanju, najčešći je mit da je ovaj popularni tretman namijenjen damama (ali i muškarcima) koji su u 40-e već zagazili. O filerima najčešće slušamo kao o univerzalnom savezniku protiv bora, no većina ne zna da tretmani hijaluronskim filerima imaju mnogo širu primjenu, a njihov ih sastav čini nezamjenjivima kada je u pitanju poboljšanje kvalitete kože, dubinska hidratacija i postizanje svježeg, blistavog i zaglađenog lica.

Sara Sampaio attends the screening of "Rocket Man" during the 72nd annual Cannes Film Festival on May 16, 2019 in Cannes, France.

Potpuno prirodno

Kako bismo na makeup ovo ljeto zaboravili, po formulu za blistavost kože uputili smo se – dermatologinji. Dr. Jolanda Kanižaj Rajković iz Poliklinike Bagatin spremno nam je otkrila kako se fileri koriste u službi ljepote kože, što će licu značiti preko ljeta, koje probleme mogu, a koje ne mogu riješiti, mijenjaju li fizionomiju lica, a upitali smo je i može li se rezultat usporediti s kremama koje svakodnevno koristimo

„Krenimo redom. Što hijaluronska kiselina znači za našu kožu? S obzirom na to da se radi o potpuno prirodnom materijalu, nije ni čudo što je ovaj tretman najpoznatiji na svijetu kada je u pitanju pomlađivanje. No hijaluronska kiselina radi puno više od popunjavanja bora“, objašnjava dr. Kanižaj Rajković.

Već u 20-ima “izvori mladolikosti” u koži počinju presušivati

Naime, hijaluronska kiselina je, nastavlja doktorica, sastavni dio naše kože, kao i dio mreže kolagenskih vlakana i elastina. Posebna je po mogućnosti vezivanja čestica vode, čime popunjava kožu, čini je napetijom i sjajnijom. S godinama izvori ove „fontane mladosti“ presušuju, lice se bora, koža postaje dehidrirana, beživotna i siva. Ako ste pomislili da imate još vremena do „tih dalekih godina“, prevarili ste se jer se već u 20-ima udio moćne kiseline u koži drastično smanjuje.

„Hijaluronsku kiselinu ne gubimo samo zbog utjecaja intrinzičkog starenja koje se događa s dobi. Utjecaj imaju i životne navike poput izlaganja na suncu, boravka na otvorenom, ali i stres, prehrana, cjelokupni lifestyle. Osim toga, genetske predispozicije koje određuju početni depo hidratacije i elastičnosti kože odredit će kako će lice u konačnici starjeti“, otkriva naša sugovornica.

Kako primijetiti da koži nedostaje hijaluronske kiseline?

Dehidrirana koža brže se bora pa se znakovi starenja mogu ocrtavati čak i na mlađim osobama. Primijetite li da licu nedostaje sjaja, da koža izgleda beživotno, umorno i sivo, da se formiraju tanke linije, vrijeme je da nešto poduzmete.

„Zabluda je da samo koži u 40-ima nedostaje hijaluronske kiseline. Već u 30-ima možete primijetiti kako koža postaje beživotna, kako serumi i kreme koje ste koristili više ‘ne rade svoj posao’. Koži je tada potreban boost, a hijaluronska kiselina izvrstan je odabir jer će napuniti dublje rezerve vlage u koži i stvoriti hidratizirano okružje u kojem će svaka anti-age njega bolje djelovati, a starenje se neće dogoditi ‘preko noći’. No, nije svaki tretman hijaluronskom kiselinom isti“, ističe liječnica i dodaje – tretmani skinboosterima, kao što su Juvéderm Volite i Belotero Hydro, djeluju kao da ste koži dali čašu vode, ne mijenjaju fizionomiju, a izvrsni su za postizanje trajnog „glow efekta“.

Inovativni „fileri za ljepotu kože“ renomiranih brandova Juvéderm i Belotero u Poliklinici Bagatin među najpopularnijim su tretmanima, a dr. Kanižaj Rajković ističe kako je na to svakako utjecao trend prirodne ljepote kože i beauty minimalizma.

Razlikuje li se “filer za bore” od “filera za blistavost kože”?

Saznali smo da se hijaluronski fileri koriste s različitim ciljevima, da nisu namijenjeni samo kao saveznik u borbi protiv bora, no zanimalo nas je znači li to da postoji razlika između „filera za bore“ i „filera za blistavost kože“.

„Zapravo se radi o potpuno istoj hijaluronskoj kiselini, no razlika je u gustoći materijala – gram hijaluronske kiseline na količinu materijala nije jednak. Skinboosteri koji se koriste za dubinsku hidrataciju kože rjeđe su teksture, a osim razlike u gustoći, i način aplikacije potpuno je drugačiji nego kod ‘klasičnih’ filera za popunjavanje bora. Skinboosterima ne želimo naglasiti volumen lica, niti promijeniti fizionomiju, već koži pružiti hidrataciju i popuniti kožu“, objašnjava dr. Kanižaj Rajković, opisujući kako se ovi proizvodu apliciraju poput mezoterapijskog tretmana – u kožu, ne u potkožje – s razmakom od 1 – 1,5 cm između svakog uboda.

FOR EDITORIAL USE ONLY. Balmain Backstage Paris Ready to Wear. Spring/Summer 2016. American model Lily Aldridge. ADDITIONAL IMAGES AVAILABLE ON REQUEST., Image: 263356544, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: Profimedia, TEMP Camerapress

Zbog toga su pogodni za tretiranje cijelog lica, ali i regija na kojima je koža osobito tanka i sklona dehidraciji, poput vrata i dekoltea. Kad su u pitanju rezultati, doktorica tvrdi kako će veća količina materijala, logično, vezati više vode i koži dati nešto više volumena, no nije riječ o promjeni proporcija lica niti fizionomije, već o površinskoj zaglađenosti.

„Rezultat je najvidljiviji u smislu glatkoće, svježine, elastičnosti, poboljšanja teksture i smanjenju sitnih bora – iz tog razloga ovaj tretman pogoduje i mlađim osobama. Naime, koža i u 20-ima može biti dehidrirana i isušena do te mjere da joj ni najbolja kozmetika ne pomaže, jer je potrebno nadoknaditi zalihe hijaluronske kiseline.

O dermalnim filerima, njihovim vrstama, sastavu i namjeni, detaljnije možete pročitati ovdje.

Najtraženiji tretman za trajni “glow efekt” i bolju kvalitetu kože

„Adekvatna količina hijalurona prevenirat će i nastanak bora koje nisu mimičkog karaktera – neće spriječiti nastanak mrštilica ili smijalica s godinama, ali će vrlo učinkovito održavati zaglađenu teksturu kože i prevenirati fine bore i namreškanost lica“, tvrdi ugledna zagrebačka dermatologinja.

Skinboostere dermatolozi smatraju pravom prekretnicom kad je u pitanju revitalizacija, regeneracija i pomlađivanje kože, jer se aplicirana hijaluronska kiselina na tretiranim područjima ugrađuje u strukturu kože, vežući neprestano vlagu na sebe i podižući faktor hidratacije u koži, čime se utječe i na kvalitetu kože. Upravo je zato tretman idealno napraviti prije ljeta, kako bi koža ostala hidrirana i svježa usprkos suncu i moru, a ljubitelji minimalističke beauty rutine ovaj će tretman obožavati jer pruža dugotrajnu blistavost s kojom na makeup na nekoliko mjeseci možete slobodno zaboraviti.

Lily Aldridge (lilyaldridge / 09.08.2018): Who else loves being in water #WaterSign "", Image: 381773396, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: Profimedia, Face To Face A

„Uz proteine i lipide, faktor hidratacije najzaslužniji je za očuvanje prirodne kožne barijere – podignemo li razinu vlage u dubljim slojevima, manja je vjerojatnost nastanka oštećenja, ali i bora. Za razliku od krema i seruma, fileri Volite i Hydro hijaluronsku kiselinu dopremaju točno tamo gdje je potrebna, pružajući instantni i dugotrajni učinak.“

Više benefita novog Hydro dermalnog filera koji se prilagođava potrebama kože i daje odlične rezultate, saznajte ovdje.

Djelujući iznutra prema van – na teksturu kože, njezinu ljepotu i blistavost – skinboosteri poboljšavaju kvalitetu kože, pružajući efekt koji se ne može usporediti niti s najboljom kremom na svijetu. Upravo su zato zasjeli na sam vrh najtraženijih tretmana u dermatološkim poliklinika diljem svijeta, a dr. Kanižaj Rajković iz renomirane zagrebačke Poliklinike Bagatin tvrdi da isti trend vrijedi i u Hrvatskoj.

Pročitajte još i ...