Ako želite prirodni “touch” ove liječnice, pripremite se na listu čekanja

Ponuda estetskih i pomlađujućih tretmana u Zagrebu je svakim danom sve veća i inovativnija, no među brojnim estetskim adresama, jedna se poliklinika već godinama ističe po potpuno drugačijem pristupu. Za Polikliniku Sinteza zagrebačke su dame već odavno čule, a da je riječ o mjestu čija je reputacija itekako zaslužena, dokazuje i činjenica da na ovu adresu svakodnevno pristižu brojne poslovne dame, ali i slavne osobe iz Hrvatske i regije.

Iako smo navikli da je poznatim osobama diskrecija jedan od najvažnijih faktora u odabiru liječnika za pomlađivanje, u slučaju dr. Jeannette Gjurić – pacijentice se nerijetko javno pohvale da su posjetile upravo ovu uglednu liječnicu, što je nedavno učinila i srpska glumica Anđelka Prpić.

Iskusna liječnica poznata je po inovativnim metodama, ali i potpuno individualnom pristupu svakoj pacijentici, zbog čega se damama iz regije nije problem „zaletjeti“ do Zagreba po svoju dozu prirodnog i suptilnog pomlađivanja. Omiljenu zagrebačku estetsku liječnicu upitali smo o slavnim pacijenticama, stalnom ulaganju u edukaciju, ali i međunarodnom iskustvu – saznajte što smo saznali.

Vidjeli smo na Instagramu da je odnedavno vaša klijentica i poznata srpska glumica Anđelka Prpić. Kako je došla do vas?

Anđelka je, baš poput većine mojih pacijentica, do mene i Poliklinike Sinteza došla preporukom. Mnoge se poznate osobe u regiji kreću u sličnim krugovima i razmjenjuju iskustva – nakon što je čula da brinem o izgledu, zdravlju i mladolikosti brojnih glumica te da rezultati uvijek izgledaju prirodno i umjereno, Anđelka je odlučila posjetiti nas u Zagrebu.

Dr. Jeannette Gjurić, spec. anesteziologije, reanimacije i intenzivne medicine te tradicionalne kineske medicine

Znamo da odbijate pacijente koji teže neprirodnom izgledu ili su pretjerano korigirani. Kako uspijevate damama pružiti potpuno prirodan izgled?

Uvijek slijedim isto pravilo – prije bilo kakvog tretmana, s pacijentom napravim detaljne konzultacije te pokušam objasniti koliko je važno zadržati individualnost i prepoznatljivost. Pretjerivanje s tretmanima i zahvatima naprosto nema smisla, prepoznatljivost lica i prirodnost izraza lica moguće je postići samo kombinacijom različitih tretmana, koji će u sinergiji postići idealan rezultat, bez da se u ičemu pretjera.

Ispit prolaze samo tretmani koji doista djeluju

Ulažete u edukaciju i poznati ste po vrlo visokim kriterijima prilikom odabira proizvoda i uređaja koje ćete uvrstiti u ponudu poliklinike – kod vas sve mora proći „empirijsku provjeru“. Kako birate brandove s kojima surađujete?

Danas je izuzetno zahtjevno, teže nego ikad, birati brandove s kojima ćemo surađivati i čije ćemo proizvode uvrstiti u ponudu poliklinike. Ponuda je zaista ogromna, a tako nepreglednom i zasićenom tržištu ponekad se vrlo teško snaći. Istina, kod mene sve mora proći provjeru – nastojim prvo detaljno proučiti „teoretski“ dio, kako proizvod ili tretman funkcionira, što postiže i kakve zaista rezultate ostvaruje, a tek kada sam duboko uvjerena da će funkcionirati, primjenjujem ga na pacijentima.

Jedan od posljednjih noviteta u Poliklinici Sinteza je BB Glow – tretman za ujednačavanje tena, ublažavanje hiperpigmentacija, podočnjaka i nepravilnosti na koži.

Dugo ste vremena radili izvan granica Hrvatske. Koliko vam je rad u inozemstvu pomogao u osmišljavanju koncepta poliklinike? Koje su vas inozemne prakse inspirirale?

Dugogodišnji rad u inozemstvu izuzetno mnogo mi je pomogao da dobijem širinu pogleda, ali i naviku pratiti baš sve što se oko mene u struci događa. Osim toga, rad u drugoj državi nauči čovjeka fleksibilnosti, ali i otvorenosti za prihvaćanje promjena koje su – jednostavno neizbježne.

U Nürnbergu smo živjeli gotovo 20 godina, a i tamo smo radili privatno, tako da sam pri povratku u Zagreb točno znala što želim – ideja o otvaranju Poliklinike Sinteza bila je potpuno jasna.

Inspirirala me i ideja komplementarnog pristupa ljepoti i zdravlju – takav sam pristup poželjela dovesti u Hrvatsku, a nadam se kako smo u tome i uspjeli. Što se inozemstva tiče, istaknula bih razliku u izgledu između poliklinika koje se bave ne samo estetikom, već i medicinom te onih koje su posvećene samo estetici. Ponekad je važno misliti i na funkciju i na svrhu – to je samo jedna ideja koja me inspirirala.

Holistički pristup budućnost je dijagnostike

Komplementarna medicina pristup je po kojem ste najpoznatiji. Možete li nam objasniti o čemu se radi?

U komplementarnu medicinu sam se odavno zaljubila, čim sam shvatila koliko je zapravo korisna u dijagnostici i liječenju – često se dogodi da se mnogo bolji rezultati mogu postići kombinacijom zapadnjačke i komplementarne medicine. Nadam se da će svijest o važnosti holističkog pristupa i dalje rasti te da će mnogo više ljudi shvatiti da je riječ o zaista efikasnim metodama dijagnostike i liječenja. Pacijenti oduvijek čeznu za detaljnijim razgovorom s liječnikom, za tim da im se netko posveti, sasluša ih i promotri njihovo stanje u cjelini. Komplementarni pristup bazira se upravo na toj individualnosti, i to je ono što je u Hrvatskoj nedostajalo.

Marija Boric i dr. Jeannette Gjuric

I tretmani biorezonancom kod vas su iznimno traženi… Koji je razlog tome i može li svatko tko posjeduje uređaj izvesti kvalitetnu biorezonantnu terapiju?

Biorezonancu sam otkrila prilično kasno, a njene su me mogućnosti fascinirale odmah. Ova metoda detektira poremećene frekvencijske obrasce u tijelu, ispravlja ih u zdrave te putem posebne elektrode vraća u organizam u obliku terapijske frekvencije. S obzirom na to da biorezonancom postižem izvrsne rezultate i u dijagnosticiranju i liječenju alergija kod djece i odraslih, terapiji ozljeda, različitih infekcija te u liječenju intolerancije na hranu, probavnih tegoba te opterećenosti organizma teškim metalima, smatram da ovakva metoda ipak spada samo u ruke liječnika.

Poliklinika Sinteza okuplja vrhunske liječnike iz najrazličitijih polja medicine. Tko bira tim i po kojim kriterijima? 

Stručni tim u Poliklinici Sinteza često biram sama, jer mi je dugogodišnje iskustvo pomoglo da shvatim kakav točno tim biram i tražim. U svim segmentima života, a posebno u profesionalnom, težim najvišim standardima, a kriteriji su mi prilično visoki. S obzirom na to da o kvaliteti i stručnosti tima ovisi i zadovoljstvo pacijenata, pri odabiru liječnika najviše vjerujem svom osjećaju i procjeni – obično me ne vara.

Koliko često posjećujete kongrese i idete na edukacije?

S obzirom na to da vodimo privatnu polikliniku, pacijenti uvijek očekuju vrhunsku uslugu u svakom pogledu. Iz tog razloga neprestane edukacije i unaprjeđenje usluge smatramo sastavnim dijelom posla, a često posjećujemo i stručne kongrese.

dr. Mislav Gjurić i dr. Jeannette Gjurić

Kreativna estetika s vizijom

Znamo da je vaš suprug jedan od najboljih kirurga glave i vrata. Kako izgleda zajednička suradnja supružnika? Nosite li posao doma, razgovarate li kod kuće o poslu i kako ga unaprijediti?

Baš poput većine supružnika, i mi često posao donesemo kući – radni dan nastavljamo i u večernjim satima, dinamičnim diskusijama i razmjeni iskustava i mišljenja. Činjenica da moj suprug uživa status vrhunskog kirurga mi mnogo znači, jer je međusobna podrška u braku najvažnija. Uz to, potvrđuje mi da oboje imamo visoke kriterije.

Poznati ste po studioznom pristupu u estetskoj medicini – što smatrate najvažnijim faktorom prilikom kreiranja plana pomlađivanja?

Smatram da je samo kreativna estetika s vizijom dobra estetika. Čim vidite pacijenta, trebali biste u glavi imati određeni koncept – što će izgledati dobro, u kojem smjeru želite ići i kako to postići.

Poliklinika Sinteza jedna je od najopremljenijih poliklinika u Hrvatskoj. Kako ste toliko dugo godina uspjeli ostati na samome vrhu?

Kad smo otvorili polikliniku, znali smo da će put prema vrhu biti dugogodišnji proces koji zahtijeva mnogo truda, rada i odricanja. Naš se uspon nije dogodio preko noći, već su pacijenti s vremenom prepoznali kvalitetu liječnika i usluga u Sintezi, što nas je dovelo do reputacije koju uživamo danas.

Pročitajte još i ...