Jedina kombinacija obnavljajućih sastojaka koju ćete trebati za meku kožu cijele zime

Bolni trag tek kupljenih neudobnih cipela na stopalima, ogrebotina na nozi kao podsjetnik na veselu dječju igru, ispucale usne nakon povratka sa skijanja, opekotina na ruci kao uspomena na pripremanje ukusnog obroka za obitelj – svakodnevni život daleko je od filma, a oštećenja na koži nemoguće je izbjeći.

Oštećenja, iritacije, tragovi – koža je prepuna podsjetnika na svakodnevni životni ritam

Činjenica da naša koža posjeduje snažne regeneracijske sposobnosti ponekad nam omogući da na sitna oštećenja i zaboravimo – ne dižemo paniku oko svake ogrebotine ili pucanja kože, računajući kako će tijelo samo, po tko zna koji put, zacijeliti svaku ozljedu.

Ipak, svakodnevni ritam prepun obaveza, uzbuđenja i stresa povećava rizik od različitih vrsta iritacija, bilo da je riječ o onima izazvanim znojenjem, alergijskim reakcijama na koži, neudobnom odjećom ili obućom ili pak nedostatkom adekvatne njege.

Kombinacija koja sprječava svaku infekciju i potiče tijelo da samo zacijeli ozljede

Stručnjaci Dermatoloških laboratorija Avène znaju da svakodnevni život obiluje trenucima koji ostavljaju tragove na koži, a kako je zdrava koža njihova najveća strast, kreirali su liniju proizvoda Cicalfate, stvorenu da zacijeli površinske rane i iritacije kože cijele obitelji.

Ova se linija bazira na 15 godina ekspertize, a dobro provjerena učinkovitost počiva na zaštićenoj kombinaciji sastojaka – sukralfat kao djelatni sastojak koji potiče zacjeljivanje kože te antibakterijski kompleks bakrovog i cinkovog sulfata koji smanjuje rizik od razvoja bakterijske reakcije.

Potiče prirodne obrambene mehanizme kože

Korištenjem iznimno moćnog aktivnog sastojka – sukralfata, koji potiče stvaranje prirodne zaštitne barijere, Eau Thermale Avène pobrinuo se da koži ne pomažemo samo izvana, već osnažimo njene sposobnosti regeneracije i omogućimo joj obnovu koja dolazi iz samih stanica.

Sukralfat se snažno veže za bjelančevine na staničnoj površini i pruža fizičku zaštitu od vanjskih utjecaja, no to nije njegova jedina snaga  – ovaj će sastojak snažnim protuupalnim djelovanjem ublažiti čak i snažne iritacije i ubrzati rast stanica, zbog čega će znatno olakšati prirodnu obnovu epidermisa.

Woman covering face with hair, portrait, Image: 295623499, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: Profimedia, PhotoAlto

Uloga minerala u zdravlju i ljepoti kože je nezamjenjiva

Minerali se, pak, u njezi kože koriste svakodnevno, a unatoč brojnim namjenama, i dalje ih najčešće pronalazimo u formulama namijenjenima zacjeljivanju površinskih oštećenja.

Oni se nalaze u svakoj stanici našeg tijela, a ovisni su jedan o drugome kako bi omogućili i regulirali brojne tjelesne funkcije organizma. Često ih smatramo samo potpornim elementom u organizmu i ne povezujemo ih sa zdravljem kože, no njihove su funkcije u zdravlju i ljepoti kože nezamjenjive – bez njih nam koža ne bi bila u mogućnosti zacijeliti niti najsitnija oštećenja. Kombinacija bakrovog i cinkovog sulfata u Avène Cicalfate obnavljajućoj kremi dokazano smanjuje rizik od razvitka bakterijske infekcije, dok će se dodatak Avène termalne izvorske vode pobrinuti za smanjenje iritacija i postizanje trenutnog osjećaja ugode na koži.

Bakrov se sulfat već desetljećima koristi za liječenje ekcema i za zaštitu i obnovu suhe kože, a glavna mu je funkcija onemogućiti rast bakterija na koži čija je prirodna zaštitna barijera oštećena. Istovremeno, cink će osigurati ubrzanu obnovu bez površinskih upala te se pobrinuti za ublažavanje crvenila koje često prati oštećenja kože.

Oštećenu kožu potrebno je obnoviti brzo i učinkovito – ne dopustite nastanak infekcije

Bilo da su iritacije kože suhe, vlažne ili su posljedica dermatoloških zahvata – svakom je oštećenju kože zajednička potreba za posebnom, specijaliziranom njegom koja će osigurati učinkovit i brz oporavak. Što brže zacijele iritacije i oštećenja, manja je vjerojatnost infekcije, a Cicalfate linija namijenjena je upravo sprječavanju nastanka superinfekcije, ubrzavanju zacjeljivanja te umirenju nelagode iritirane kože.  Za suhe iritacije dojenčadi, djece i odraslih specijalizirana je Cicalfate obnavljajuća krema.

Ona ubrzano umiruje, obnavlja i zacjeljuje iritiranu kožu, a potrebno ju je nanijeti 1-2 puta dnevno na iritirana područja. Vlažne iritacije kože dojenčadi, djece i odraslih kao što su pukotine, ogrebotine, ekcemi, pelenski osip te ožiljci nakon dermatološki i manjih kirurških zahvata zahtijevaju njegu koju pruža Cicalfate losion za obnovu i sušenje – svega 1-2 puta dnevno ovaj je obnavljajući losion potrebno nanijeti direktno na očišćenu kožu ili uz pomoć sterilne komprese kod svih vlažnih iritacija kože.

Najosjetljiviji dijelovi tijela zahtijevaju i moćne formule

Kad su oštećenja kože u pitanju, neki dijelovi tijela prirodno su im mnogo skloniji – ruke i usne smatraju se najugroženijima, posebno u zimskim mjesecima pri stalnoj izloženosti hladnom zraku. Niske temperature uzrokuju slabiju prokrvljenost, a zbog slabije opskrbe lipidima koža gubi svoju prirodnu zaštitu te joj je potrebno pomoći da stvori bolju zaštitnu barijeru.

Osmišljena kako bi zaštitila tanku i osjetljivu kožu ruku, Cicalfate HAND obnavljajuća barrier krema na koži ostavlja zaštitni, izolacijski sloj koji pomaže u obnovi i osnaživanju zaštitne barijere, a predstavlja i dodatni fizički sloj zaštite od oštrih vremenskih uvjeta.

Učinkovitost ove ugodne kreme zasniva se na patentiranoj kombinaciji djelatnih sastojaka –  sukralfata te bakrovog i cinkovog sulfata koji omogućuje obnovu površinskih oštećenja kože ruku. Naposljetku, dio tijela najosjetljiviji na hladnoću, suh zrak i manjak vlage u koži su usne. Zbog nedostatka prirodnih lipida, već nekoliko minuta je dovoljno da bi suhe usne popucale i postale nadražene i bolne. Cicalfate obnavljajući balzam za usne trenutno umiruje, obnavlja i hrani suhe i nadražene usne, a njegova se bogata i hranjiva formula zasniva na provjerenoj kombinaciji minerala, baš kao i ostatak Cicalfate linije.

Hranjiva masna faza, koja se sastoji od biljnih ulja i voskova, intenzivno hrani oštećena područja, dok glicerol osigurava hidraciju. Vodena faza iz formule stvara vodootporan zaštitni film koji traje i do 6 sati, a Avène termalna izvorska voda umiruje, djeluje antiiritirajuće i ostavlja trenutni osjećaj ugode na osjetljivim i oštećenim usnama.  

Pročitajte još i ...