Koji sastojci zaista djeluju na celulit? – dermatologinje testiraju

Mrska narančina kora. Neželjene neravnine na koži na koje nijedna žena nije imuna. Mrski celulit. Zovite ga kako god hoćete, ali sigurni smo da bi, u slučaju da naiđe na zlatnu ribicu, baš svaka žena među tri moguće želje uvrstila onu da se zauvijek riješi celulita.

Iako je on često posljedica viška masnog tkiva, loša je vijest da ako smršavimo, on neće nestati. Svaka osoba pod kožom ima naslage masnog tkiva, a kad ono stvori pritisak na mrežu vezivnih vlakana koja spajaju kožu i mišiće, ta će vlakna s vremenom oslabiti i omogućiti masnim stanicama prolazak, nakon čega se će one skupiti u gustim kvržicama ispod kože. Iz tog se razloga pojavljuju i neprivlačna udubljenja na koži, jer se gornji sloj počinje nabirati pod pritiskom kvržica masnih stanica.

Na udaru su samo žene

Nažalost, celulit nas ‘diskriminira’ pa se javlja isključivo kod žena, dok muškarce ostavlja na miru. No, to se može morfološki i biološki objasniti. Naime, vezivna vlakna između mišića i kože kod žena su vertikalna, pa se potkožno masno tkivo može lako provući između njih, dok su vezivna vlakna kod muškaraca križno isprepletena, što ne dozvoljava masnim jastučićima da se provlače kroz njih.

Osim ovog faktora, na celulit svakako utječe i neadekvatna prehrana, loša cirkulacija, ali i genetika, starost, nedovoljna fizička aktivnost te, naravno – hormoni. Točnije, ženski spolni hormon estrogen. Nije ga moguće izliječiti, ali ga je svakako moguće ublažiti i smanjiti njegovu vidljivost. Vježbanje i anticelulitne masaže zasigurno će biti od pomoći, kao i kvalitetnija prehrana, veći unos tekućine, ali i redovita upotreba anticelulitnih preparata bogatih aktivnim sastojcima koji će kožu drenirati, a masne stanice razdraditi. Rezultat će biti glađa i zategnutija koža.

Tržište je doista preplavljeno takvim proizvodima pa smo stoga u sklopu natječaja Estetica Premium Product 2023. powered by Nutrilife centar, u kategoriji Najbolji proizvod za tretiranje celulita, nominirali jedan, ali vrijedan proizvod – Dr. Vivian’s Silhouette kremu za tijelo.

 

Sve nominirane proizvode i kategorije te detalje o članovima žirija i ocjenjivanju, možete pogledati OVDJE

Dr. Vivian’s Silhouette krema za tijelo

Ova emulzija za tijelo namijenjena tretiranju područja stražnjice, trbuha, struka, bedara i listova kroz inovativnu formula na bazi smeđih i crvenih algi (Phyllacanta Fibrosa, Laminaria Digitata, Gelidium Cartilagineum).

Aktivni sastojci pospješuju proces topljenja masnih stanica, pridonose smanjenju celulita, sprječavanju zadržavanje vode te ciljano djeluju protiv mlitave i opuštene kože. Ugodnog je mirisa te se preporuča svakodnevno nanošenje kreme na željena područja, umasiravanjem u kožu nježnim kružnim pokretima. Oni koji su je isprobali kažu kako su prvi rezultati vidljivi već mjesec dana nakon korištenja.


Pokrovitelj kategorije TIJELO u Estetica Premium Product 2023 je Philips Lumea

Philips Lumea serije 9000 najbrže je i najučinkovitije Philips IPL rješenje do sada. Uz Philips Lumeu oslobodite se svakodnevne rutine brijanja s kojom ćete glatkoću poput one iz salona jednostavno i bezbolno postići iz udobnosti svoga doma. Budite spremne u svakom trenutku i uz Philips Lumeu očekujte više –  6 mjeseci glatke kože bez dlačica, crvenila i iritacija, te do 92 % manje dlačica već nakon 3 tretmana. Osim toga, aplikacija Lumea IPL pruža kontinuiranu podršku i personalizirano vođenje tretmana. Lumea IPL serije 9000 dizajnirana je da razumije vašu kožu, prepoznavajući nijansu vaše kože – čak i ako sezonsko sunce promijeni vašu boju – i birajući najugodniju postavku svjetla za tu nijansu. Četiri pametna nastavka prilagođavaju programe za svako područje tijela.

Pročitajte još i ...