Kako postići da blond nijanse traju dugo nakon posjete frizeru?

Rijetke su one sretnice čija je kosa prirodno blond, po mogućnosti prošarana prekrasnim pramenovima boje meda koji se presijavaju na suncu poput čistog zlata. Još ako je ta kosa sjajna, njegovana i gusta, nema veće sreće. No, kao što smo odmah na početku ustanovili – to je doista prava rijetkost. Većina nas koje želimo blond nijanse ipak za to moramo posegnuti za bojama za kosu.

A one su danas doista jako napredovale pa, osim što omogućuju punu i kvalitetnu boju, našu kosu i čuvaju i njeguju. No, budući da plava kosa iziskuje tretiranje hidrogenom, a potom je nerijetko podvrgavamo i raznim drugim tretmanima, poput feniranja ili peglanja, potrebna joj je i posebna njega. Naime, kada u frizerskom salonu uspijemo dobiti željenu nijansu blond kose, jako nam je važno održati je do iduće posjete frizeru.

Tako bi vlasnice hladne plave boje svakako trebale koristiti silver šampon koji će neutralizirati žute nijanse. Pritom je jako važno odabrati proizvod bez sulfata jer će on dulje očuvati boju. Zato je kod odabira preparata za njegu kose, plavušama najbolje i najsigurnije birati one specifične, namijenjene baš blondinama.

Tri takve linije proizvoda smjestili smo u zasebnu kategoriju u natječaju Estetica Premium Product 2023 – Najbolja njega i održavanje blond kose powered by PHILIPS SENSEIQ sušilo za kosu.

Keune Care Blonde Savior linija

Image of all Keune Care Blonde Savior products

S obzirom na to da je plava kosa posebno podložna oštećenjima i gubitku boje, Blonde Savior ideja je kreirana upravo da bi podržala prirodnu strukturu vlasi i s vremenom izgradila čvrstoću kose iznutra. Znanstveno je formulirana za poroznu kosu i kosu nakon dekolorizacije. Osim što popravlja oštećenja nastalog u procesu skidanja i izbjeljivanja boje, savršeno uravnotežena kombinacija ovih proizvoda rezultira nevjerojatnim izgledom i zdravijom, snažnijom kosom u budućnosti. Kada se upotrebljavaju u 3 koraka, Shampoo, Mask i Leave-in Treatment popravljaju oštećenja nastalog od izbjeljivanja za 64 %* te čine kosu 7 puta snažnijom uz 96 % manje pucanja kose**. Nije riječ samo o kosi koja trenutačno izgleda sjajno, već o kosi koja postaje zdravija u svojoj unutrašnjoj strukturi.

Kerastase Blond Absolu linija

Inspiriran formulama za njegu kože, Kérastase je stvorio izuzetno jak i moćan kompleks aktivnih sastojaka – hijaluronske kiseline, cvijeta runolista i ljubičastih neutralizatora, koji njeguju i obnavljaju tretiranu blond kosu istovremeno čuvajući postojanost boje. Linija Kérastase Blond Absolu sastoji se od šest proizvoda – dvije komplementarne kupke Bain Lumiére i Bain Ultraviolet, njege u tubi Cicaflash i maske Ultraviolet te seruma Cicaplasme i boostera Cicafibre za regeneraciju kose. Cicafibre je dio personalizirane Fusio Doseusluge ekskluzivno u salonima Kérastase.

 

Authentic Beauty Concept: Cool Glow šampon (uz prateću glow liniju – regenerator i masku)

 

 

Prirodni sastojci ove linije proizvoda – datulja i cimet savršeno naglašavaju obojenu kosu, čineći je sjajnom na neodoljivo prirodan način. Datulja i cimet su poznati po toniranju, vraćanju energije, učvršćivanju te hidrataciji i njezi. Glow šampon čisti kosu, štiti pigmente boje, hidratizira i zatvara kutikulu. Učinkovitost katonskog guara olakšava raščešljavanje i ostavlja kosu mekom i sjajnom. Bez sulfatnih surfaktanata, silikona i parabena, ovo je šampon s laganom bisernom konzistencijom koji naglašava učinak vibrantnosti boja i sjaj.

 

—————————————————————————————

Pokrovitelj kategorije KOSA u Estetica Premium Product 2023 je PHILIPS SENSEIQ sušilo za kosu

Revoluciju u njezi donosi vam Philips sa svojom tehnologijom SenseIQ koja će zauvijek promijeniti način na koji brinete o svojoj kosi, koži, ali i zubima. Inovativna tehnologija SenseIQ radi na principu umjetne inteligencije pri čemu osjeća, prilagođava se i njeguje te donosi najbolje rezultate njege do sad. Baš kao i vi, i vaša je kosa jedinstvena. Zbog toga zaslužuje 100% personaliziranu zaštitu. Novo sušilo za kosu Philips s tehnologijom SenseIQ neprekidno mjeri temperaturu vaše kose digitalnim infracrvenim senzorom. Mikroprocesor analizira te podatke i prilagođava temperaturu sušila više od 12.000 puta za personalizirano iskustvo sušenja kose. SenseIQ linija prilagođava se svakom tipu kose, što je posebno važno u vremenu kada ju sve češće samostalno njegujete. Za lijepu kosu zdravog izgleda koja blista poput vas.

 

Pročitajte još i ...