Eliminacija celulita i zaglađivanje kože u samo dva koraka

Rad od kuće – koji se u Hrvatskoj, ali i u cijelom svijetu uvriježio kao posljedica lockdowna tijekom korona krize – nekima je savršeno sjeo. Umjesto da ujutro sjede na trubi nervirajući se u nepreglednim kolonama automobila, odspavali bi sat ili čak dva dulje, u miru popili kavu u svojoj kuhinji, popričali s ukućanima, prošetali sa psom, ispratili djecu u školu… I s mnogo manje stresa sjeli za računalo – u pidžami.

Umjesto odlaska na sastanke stigli bi pripremiti neki brzinski ručak, ubaciti rublje u perilicu, pregledati poneku zadaću, čak i pročitati poglavlje napetog trilera…

No, ono što je nekim bio plus – drugima je bio minus. I to nemali. Dok je dijete plakalo ili tražilo pomoć u rješavanju jednadžbi, partner nervozno hodao po kući jer se nije mogao usredotočiti za svojim radnim (kuhinjskim) stolom, vi ste si, uz zvuk centrifuge koji je dolazio iz kupaonice, dopustili luksuz i počeli razmišljati o – celulitu. Jer, budimo realni, smanjenje aktivnosti na minimum u ionako sjedilačkom lifestyleu za narančinu je koru bio čisti “zicer”.

Zašto nastaje celulit

Naravno, premda sjedenje pogoršava stanje, ono definitivno nije isključivi krivac za celulit. Čak ni debljina nije jedini odgovorni faktor. Takozvana “narančina kora” zapravo je posljedica oslabljenog vezivnog tkiva koje je izgubilo elastičnost pa masne stanice više ne može zadržati u potkožju, zbog čega one izbijaju na površinu čineći neestetska udubljenja i izbočenja.

Termografska slika celulita: 2. do 3. stupanj

Stanju pridonose i zastoj tekućine te loša mikrocirkulacija, stoga strategija rješavanja problema mora biti pomno osmišljena. Idealan je pristup napad izvana i iznutra, i to ne samo promjenom prehrane nego i unosom suplemenata koji će u sinergiji s kremom polučiti optimalne rezultate.

DEFENCE BODY anticelulitni gel: medicinski proizvod s wow učinkom

Naravno, želite li savršeni učinak, i sam izbor kreme mora biti produkt pomnog proučavanja proizvoda i njegovih sastojaka.

Defence Body Anticelulitna gel-krema respektabilnog brenda BioNike medicinski je proizvod s aktivnim učinkom zagrijavanja i hlađenja koji zadovoljava upravo te uvjete: trajno stimulira kapilarnu mikrocirkulaciju potičući drenažu tekućine i izlučivanje toksina iz potkožnog tkiva.

Njegov je anticelulitni potencijal ogroman: poticanjem kapilarnog krvotoka ovaj proizvod omogućuje bolju opskrbu kisikom tkiva zahvaćenog celulitom, smanjuje potkožne celulitne granule te zaglađuje kožu i vraća joj tonus.

Što to BioNike Defence Body Anticelulitnu gel-krema čini toliko pouzdanim saveznikom u borbi protiv narančine kore? Sinergija pomno odabranih aktivnih tvari. Kurkumin, ekstrakt kurkume, snažni je antioksidans koji potiče smanjenje masnih stanica. Klinčić je tu da potakne cirkulaciju i izmjenu tvari, i tako spriječi nakupljanje tekućine koja također pridonosi lošem izgledu površine kože. Ekstrakt đumbira je „multitasker“: zaglađuje kožu, potiče izmjenu tvari i mikrocirkulaciju te ubrzava metabolizam masnih stanica. Spirulina, alga bogata mineralnim tvarima, ima jak antioksidativni i protuupalni učinak.

Kolagen i njegova uloga u anticelulitnoj priči

Biljka Lonicera pojačava aktivnost masnih stanica, osobito izmjenu tvari, i djeluje na smanjenje njihove veličine. Kofein – kultni sastojak anticelulitnih preparata – djeluje na zagrijavanje i širenje krvnih žila, a time djeluje na pročišćavanje i bržu eliminaciju toksičnih tvari iz tkiva.

A gdje je u cijeloj toj priči kolagen? Naime, ipak je celulit posljedica oslabljenog vezivnog tkiva koje je izgubilo svoju elastičnost, zbog čega masnoće i izbijaju na površinu… Tim brenda BioNike mislio je i na to: izoflavon Genistein u formuli je zadužen za poticanje proizvodnje kolagenskih vlakana učvršćujući tako kožu te jačajući vene i kapilare. Mentol je tu ne samo da ohladi kožu i umiri upale, nego i da nam osigura mirisni „finiš“ u ritualu za čiji vam je početak travanj – krajnje vrijeme.

ESI Diurerbe Forte pocket drink – savršena dopuna tretmanu

Baš kao i kod izbora aktivnih tvari za kreiranje savršene formule, sinergija je ključna i na razini odabira preparata: uz Defence Body Anticelulitnu gel-kremu u anticelulitnu će se rutinu stoga odlično uklopiti ESI Diurerbe Forte pocket drink napitak u vrećicama, dodatak prehrani s kombinacijom bilja koje potiče drenažu i bolje izlučivanje tekućine, izmjenu tvari i detoksikaciju.

A kad se problem napadne lokalno i sustavno, rezultati jednostavno ne izostaju.

Također, proljeće je pravo vrijeme za program koji uključuje mršavljenje, detoksikaciju i borbu protiv tvrdokornog celulita. Biljni dodaci prehrani DIURERBE FORTE mogu olakšati i ubrzati postizanje cilja, a dostupni su u dva oblika; kao tablete i tekući dodatak prehrani (napitak). Sadrže pažljivo kombinirane biljne ekstrakte koji potiču izlučivanje tekućine i poboljšavaju mikrocirkulacije.

Dodatak kalija i magnezija osigurava ravnotežu elektrolita koji se gube pri pojačanom izlučivanju tekućine. Kalij i magnezij važni su minerali koje tijelo treba kod intenzivnog vježbanja i tjelesnih napora, a pridonose smanjenju umora i iscrpljenosti, normalnoj funkciji mišića te normalnoj funkciji živčanog sustava.

Spoznaja da postoji i sinergija na razini broj tri mnoge neće oduševiti, ali činjenice pokazuju da ubacivanje vježbanja i izbacivanje „junk fooda“ iz plana i programa za eliminaciju narančine kože imaju zapanjujuće dobar rezultat. Krajnji cilj? Glatka i napeta koža, opuštena šetnja plažom i ponos što smo se napokon izborili sa svojim lošim navikama. I s celulitom, naravno.

Pročitajte još i ...