Hijaluronska kiselina u fileru vs. hijaluronska kiselina u kremi

Hijaluronska kiselina posljednjih je godina dospjela na listu „magičnih“ sastojaka kada je u pitanju njega kože. Sposobnost zadržavanja vode njezina je najveća prednost, a činjenica jedan gram hijaluronske kiseline može zadržavati i do šest litara vode, opravdano je svrstava među najmoćnije sastojke u farmaceutskoj i kozmetičkoj industriji.

Ova moćna molekula korištena kroz filere hijaluronske kiseline postala je najpopularniji beauty tretman, a kao sastavnica redovite beauty njege, korak koji ne smijete preskočiti želite li svome licu osigurati mladolik izgled.

No, kako hijaluronska kiselina djeluje kroz filere, a kako kroz preparate koji se koriste u svakodnevnoj rutini njege kože te kako osigurati djelotvornost proizvoda s hijaluronskom kiselinom koje koristimo svaki dan? Imajte na umu – nije svejedno koji proizvod odabirete.

Prirodni sastojak našeg organizma

Hijaluronska kiselina jedna je od osnovnih komponenti uključenih u prirodni sastav kože – prirodni je polisaharid (ugljikohidrat) u ljudskom tijelu koji može vezati preko 1000 puta svoje težine u vodi. No, s godinama dolazi do smanjivanja udjela hijaluronske kiseline u sastavu kože, zbog čega koža gubi glatkoću i svježinu te postaje sklonija vidljivim borama.

S opadanjem razine hijaluronske kiseline u koži, smanjuje se i njezina sposobnost zadržavanja vode i vlažnosti. Ovdje nastupa najvažnija uloga hijaluronske kiseline – vežući za sebe čestice vode, ova moćna kiselina dubinski hidrira kožu.  

BGUK_1217989 - Various, UNITED KINGDOM - Celebrity social media photos! Pictured: MIla Kunis *UK Clients - Pictures Containing Children Please Pixelate Face Prior To Publication*, Image: 369899076, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: Profimedia, Xposurephotos

Što rade fileri, a što preparati redovite beauty njege?

Usporedite li kožu djeteta i kožu odrasle osobe, primijetit ćete kako je mlada koža bogata vodom, elastična i svježa. Mlada koža sadrži više hijaluronske kiseline čiji udio tijekom godina, kao posljedica starenja i životnih navika, polako opada, zbog čega koža gubi vlažnost, čvrstoću, volumen i elastičnost te se javljaju bore i obješena koža oko očiju i usana.

Nadoknada volumena glavni je cilj tretmana hijaluronskim filerima. Bilo da se radi o popunjavanju obraza ili usana, filerima se vraća mladenački volumen ili pak kreira novi. Hijaluronska kiselina primijenjena injektivno, dopire sve do dubokih slojeva kože, popunjava bore i nadoknađuje volumen. Injektirana u kožu, ova se kiselina ponaša poput spužve – privlači vodu i pruža napetiji i puniji izgled, vraćajući izgubljeni volumen.

November 2 2016, New York City Actress Gwyneth Paltrow attends the Frederique Constant Horological Smartwatch launch at Spring Studios on November 2, 2016 in New York City. By Line: Philip Vaughan/ACE Pictures ACE Pictures Inc Tel: 6467670430 Email: info@acepixs.com, Image: 304619194, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: Profimedia, Acepixs

Korištena kroz svakodnevnu beauty njegu, funkcija ovog snažnog sastojka ipak je nešto drugačija. Nanesena na površinu kože, pruža zaštitnu barijeru i potiče zacjeljivanje i regeneraciju, zaključava vlagu te ostvaruje privremeni učinak napetije kože. Želite li spriječiti dehidriranost kože i samim time produbljivanje bora, hijaluronska kiselina sastojak je koji morate uvrstiti u njegu kože. Korištena svakodnevno, zaštitit će kožu i učiniti je hidratiziranom, a samim time zaglađenijom, elastičnijom i mekšom.

Saveznik lijepe kože, ali samo u djelotvornom proizvodu

Kako bi proizvod s hijaluronskom kiselinom bio učinkovit, nije dovoljno da se ovaj sastojak nađe na  njegovoj etiketi. Mnogi će se stručnjaci složiti da nije svaki proizvod jednako djelotvoran, jer zbog svoje velike molekularne mase, molekule hijaluronske kiseline teško prodiru u dublje slojeve kože. Zbog toga je hijaluronska kiselina najdjelotvornija izolirana kroz manje fragmente kojima se osigurava njezino prodiranje u dermis.

Zbog benefita u njezi kože, svjetski beauty brandovi posvetili su se razvijanju učinkovite formulacije s hijaluronskom kiselinom, koja će doprijeti i do dubljih slojeva i uistinu zadržati vlažnost kože. Laboratorij branda Skinfinity tako je osmislio jedinstvenu formulaciju koja kombinacijom sastojaka pojačava djelotvornost hijaluronske kiseline, djelujući tako na hidrataciju kože i smanjenje vidljivosti bora.

Linija Elicrisia sadrži hijaluronsku kiselinu male molekularne mase (100-300 Kda), kombiniranu s djelatnim sastojcima, kako bi se osigurala njezina učinkovitost. Fragmentirana molekula hijaluronske kiseline odgovorna je za stimulirani mehanizam obrane kože, ubrzanu staničnu obnovu i zacjeljivanje.

Iako je hijaluronska kiselina u kremama obično niske koncentracije, što joj daje kremastu teksturu, te ima visoku molekularnu masu, proizvodi branda Skinfinity sadrže hidroliziranu hijaluronsku kiselinu, odnosno djelomično fragmentiranu, što znači da je njihova molekularna masa manja od 1 milijun daltona (Mda).

Hijaluronska kiselina male molekularne mase može prodrijeti u dublje slojeve kože u okvirima epidermisa, stimulirajući pritom keratinocite (stanice gornjeg sloja kože) na izlučivanje proteina s antibakterijskim djelovanjem te na regeneraciju tkiva. Tim se procesom jača obrambeni mehanizam kože, što je posebno korisno u razdobljima ekstremnih vanjskih uvjeta poput velikih hladnoća ili velikih vrućina.

0256289146

Ljepša koža iz dana u dan

Usprkos riječi kiselina u nazivu, hijaluronska kiselina vrlo je blag sastojak koji se bez straha od reakcije može koristiti i na osjetljivoj koži, pa čak i na okoloočnom području. Djelotvornost proizvoda ovisit će o sastojcima s kojima se kombinira, kao i o molekularnoj masi hijaluronske kiseline, načinu obrade i upijanju proizvoda.

S pomno biranim sastojcima i hijaluronskom kiselinom koja potiče imunološki sustav kako bi se ubrzao proces stanične obnove, Skinfinity Elicrisia Gold Dnevna krema idealna je za zrelu kožu, kao i za kožu kojoj je potrebna intenzivna regeneracija.

Redovitim korištenjem koža je osnažena, zaglađenija i napetija, a znakovi starenja ublaženi.

Koktelom karotenoida u kombinaciji s koloidnom otopinom 24k zlata i hijaluronskom kiselinom, ova moćna formulacija zreloj koži osigurava zaštitu od negativnog učinka slobodnih radikala i sprječava produbljivanje znakova starenja. Kako bi koža ostala optimalno hidratizirana, Elicrisia Gold Dnevna krema sadrži fitoskvalan koji ima funkciju održavanja hidrolipidne barijere kože, dok je fragmentirana molekula hijaluronske kiseline odgovorna za stimulirani mehanizam obrane kože, staničnu obnovu i brzo zacjeljivanje.

Proces stanične obnove kože posebno je aktivan preko noći, zbog čega se u večernju beauty rutinu preporučuju uvrstiti upravo hijaluronski kiselinu.

Hijaluronskom kiselinom optimalne veličine molekule, Skinfinity Elicrisia Gold Noćna krema potiče imunološki sustav kože i stimulira proliferaciju i migraciju keratinocita i fibroblasta, kako bi se ubrzao proces stanične obnove.

Koloidnom otopinom 24k zlata energizira stanice, a uljem ploda divlje ruže djeluje na hiperpigmentacije, ožiljke i bore.

Ulje badema, argana i pulpe vučjeg trna, u kombinaciji s hijaluronskom kiselinom koja ima mogućnost prodiranja duboko u kožu, ova krema intenzivno obnavlja kožu, pružajući ujutro osjećaj mekoće i svježine.

Dok vi spavate, ova noćna krema koži osigurava sve potrebne regenerativne fito-nutrijente i neutralizatore slobodnih radikala, kako bi koža bila zaštićena, a znakovi starenja umanjeni.

Pročitajte još i ...