Savršeno prianjanje: Kako nositi puder tijekom ljeta?

Pripremanje kože prvi je i najvažniji korak u svim beauty rutinama, a naročito tijekom ljeta kada je koža izložena i vrućinama i štetnim UV zrakama.

Kako bi osigurali lijepo prianjanje pudera i upijanje u kožu potrebno je držati se rutine čišćenja kože, a naročito prije spavanje i prije stavljanja make up-a.

Zdrava koža je lijepa koža

Kako bi osigurali da vam se make up ne rastopi u prvom dodiru s vrućim ljetnim zrakom, potrebno je očistiti kožu, ali se i brinuti da je koža čista prije šminkanje. Svaki puder će bolje stajati na koži ako je ona zdrava i čista.

Sloj po sloj

Prilikom odabira količine pudera, budite minimalistice jer manje je više. Počnite s manjom količinom koju ćete staviti na područja kojima treba najviše prekrivanja. Nakon toga količinu pudera dozirajte umjereno jer ipak želite vidjeti kožu, a ne masku na licu.

Iznutra prema van

Središte našeg lica odnosno nos i T – zona najčešće imaju najviše mrljica, točkica, prištića i pjegica, pa krenite nanositi puder od nosa i obraza prema rubovima lica. Tako ćete osigurati maksimalnu pokrivenost onoga što ne želite da se vidi, a koža će i dalje izgledati kao koža.

Tapkajte, ne trljajte

Bez obzira koristite li četkicu, beauty blender ili pak ruke, imajte na umu da se puder tapka, a ne trlja!

Koliko slojeva, toliko prekrivanja

Uz ove kratke i slatke savjete i vaš puder će izdržati do navečer, a nećete imati osjećaj da imate masku na licu.

Tehnologija koja licu vraća blistavost –  laboratoriji brenda Armani Beauty kreirali su sasvim posebnu Micro-Fil™ svjetlosnu tehnologiju na kojoj se ovaj puder bazira, a koja osigurava efekt blistavosti na licu i prekrasnu svilenkastu teksturu kože – čak i na licu pogođenom proširenim porama. Formula omiljena u celebrity krugovima dostupna je u čak 23 nijanse pa će zasigurno baš svaka žena pronaći svoj savršeni ton, koji će biti njezin pouzdani beauty partner i u dnevnim, i u večernjim prigodama.

Giorgio Armani Luminous Silk Foundation izuzetno je lagani tekući puder koji na koži ostavlja svjež, prozračan i svilenkast osjećaj, a njegova je prekrivna moć nadogradiva – tako da sami birate intenzitet prekrivanja, ovisno o tome treba li vam tek lagano ujednačavanje tena ili pak mnogo jače prekrivanje. Koliko slojeva, toliko prekrivanja! Ovaj je puder nominiran u čak dvije kategorije Estetica Premium Product 2021 powered by Philips Lumea natečaja, o kojem više možete pročitati OVDJE.

—————————

Generalni sponzor projekta Estetica Premium Products 2021. je Philips Lumea. Za rijetke koji još nisu upoznati s ovim revolucionarnim novitetom iz Philipsa, riječ je o IPL uređaju za kućnu upotrebu za dugotrajno i bezbolno uklanjanje dlačica iza kojeg stoji više od 15 godina istraživanja Philipsovih stručnjaka u suradnji s dermatolozima diljem svijeta. Intenzivno pulsirajuće svjetlo djeluje po jedinstvenom principu – impulsi visokonaponskog svjetla koje ima više valnih duljina usmjeravaju se u folikul dlake, pri čemu melanin (tamni pigment) u folikulu apsorbira tu svjetlost. Djelujući direktno na korijen dlake, svjetlost “uspavljuje” korijen za novi rast, čime se postiže dugotrajno glatka koža bez dlačica. Ovaj je uređaj prvi u svijetu sa zaobljenim nastavcima za određena područja na licu i tijelu, a SenseIQ senzor prepoznaje ton puti i automatski predlaže jačinu intenziteta svjetlosnih impulsa – što svaki tretman čini personaliziranim.

Pročitajte još i ...